Anasayfa
23 Eylül 2023, 18:38
sizden09
Abone

Cennette Sıkılmak Var Mı?

Cennette Sıkılmak Var Mı?

Dost88
Selamun Aleyküm arkadaşlar size Cennetle ilgili bir sormak istiyorum acaba diyorum şimdi İnşAllah Cennete gidersek sonsuz bir hayat yaşayacağız peki bazı insanlar soruyor bu hayattan bir süre sonra sıkılmaz mıyız diye şimdi benim cennet deyince aklıma yemek içeçek huri güzellik falan geliyor fakat nedense başka bir şey gelmiyor nedense bana orada hayat bunlardan ibaret bunlardan sıkılırız gibime geliyor bana da bu soruyu acaba cevaplayabilir misiniz? bende merak ediyorum da ve ben mesela orada bilgisayar oyunları oynamak istiyorum fakat orada günah olmayacağı için savaş gibi oyunlar orada olmayacak galiba onlar haram diye duymuştum ama ben orada öyle oyunlarının olmasını istiyorum yani dünyadaki tüm bilgisayar oyunları olsun istiyorum olur mu sizce
2-bir sorum daha var Cennette girince bize huri verilecek ya peki bize verilen huriler sonsuza dek mi yanımızda duracak yoksa dünya hayatımız kadar mı peygamber efendimizin bu konu ile ilgili hadisi varmış bende bu sorunun cevabını merak ettim sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim Şimdiden Teşekkürler!

Okudunuz mu?  Erkekte göğüs kıllarını traş etmek caizmidir?

Yorum: Cennette Sıkılmak Var Mı?

Omer Faruk
Kur’an’da geçen cennet ile ilgili ayetlere bakıldığında, dünyada gördüklerinizden hareketle görmediğiniz cennet tarif edilir. Bakara suresinde ise cennet için "dünyadaki benzerler" ifadesi kullanılır. Bu dünyada bile her gün yeni bir yenilik ile insanlık sürekli bir heyecan içinde yaşarken, Allah’ın kudretinde her gün yenilenen ve bu yenilikle değişik çehre ve araçlara kavuşan haliyle cennet, nasıl sıkılacak bir yer olur!

Okudunuz mu?  Dikişli Gusül Nasıl alınır?

Yorum: Cennette Sıkılmak Var Mı?

vel Fecr
inş gidebilsekde sıkılması kalsa. ki zannetmiyorum sıkılmanın olacağını.
orada düşünsene Rasulullah efendimiz sav’i gördüğünü ve etrafında sahabeleri, aralarına girip sohbet ettiğini.
dünyada müslüman kardeşlerin ile sohbet ettiğini.
en önemlisi rabbi zülcelalin cemalini gördüğünü bir düşünsene.

Okudunuz mu?  Güsul abdesti alırken gülmek

Allah bizden razı olsunda cennetine koysun inş.

Bu kategoride yer alan Gece ihtilam olup olmadığımı nasıl anlarım ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette Sıkılmak Var Mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.