Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:31
sizden2
Abone

İlahi Rahmetten Ümidi Kestim

İlahi Rahmetten Ümidi Kestim

Abdiyet
Selamun Aleyküm. Bu kaçıncı defa oldu bilmiyorum yine aynı günahları işledim. Allahın verdiği nimetlere karşı günah işleyerek cevap verdim. Ne zaman Müslüman görsem o zaman cennete gidemeyeceğimi daha iyi anlıyorum çünkü O kadar Müslüman varken az kişinin girebileceği cennete gireceğime dair bir ümidim kalmıyor. Salih amelim yok denecek kadar az ve birçoğu samimiyetsiz. Namazlarım eksik ve yanlış. Sayamayacağım kadar kişinin hakkına girdim. Oruç kazalarım var. Tövbelerimi bozup daha fazla günah işliyorum. Her günah işleyişimde nedenini bilmiyorum ama yorgunluğum daha fazla artıyordu ve artık
bir adım bile atacak halim kalmadı. Kabir azabı ve şiddetli cehennem azabı ben bunlara dayanamam. Yapamıyorum. Ne yapmam lazım?

Okudunuz mu?  Bazı Akraba ve Arkadaşlar ile Görüşmeme hakkında Sorum

Yorum: İlahi Rahmetten Ümidi Kestim

Kayıtsız Üye
Kardesim Allah bizlere insanlar gunah islemeseydi onlari helak eder gunah isleyen bir toplum yaratirdim dedi Kuran da tam olarak ezbere degilim ama saglama olarak bu sekilde
Neyse Allah bizden sadece gunah isledigimizde tovbe edin diyor şirk ve kul halki hariçinde her günahı bagislarim diyor. Bizleri kafirlerden musriklerden ayiran sey gunah isleyince tovbe etmemiz ne kadar islesekte tekrarlasakta pisman olup tovbe etmemiz birdaha o gunaha bulasmamaya onun yollarina yaklasmamaya karar vermemiz. Kardesim Allah in rahmeti gazabindan ustundur. O bana 1 adim at ben sana 10 adim atarim diyor sen bana yuruyerek gel ben sana kosarak gelirim diyor ölumu cokca hatirla o birgun bizide bulacak herkez gunah isler sen sadece tovbe et Allah bagislar insan pisman olursa o daha tovbe etmeden bagislar hatta.
Sen yavastan dininin gorevlerini yerine getirmeye calis. En önce namazlarina basla ilk sorgu odur. Namazlarini dosdogru kilan kisi yavas yavas gunahlari terk etmeye baslar. Sen samimi bir tovbe et o kalbindeki siyah lekeler gitsin kardesim at su seccadeyi yere at dunyayi elinin tersiyle arkana. Seytan vesvese veriyor sende birakiyorsun. Pes ediyorsun. Unutma cehennem kimsenin asla istemeyecegi biryer burasi sadece 2 gunluk bir imtihan yeri seytana aldanma kardesim o vesvese verir seni pes ettirmeye calisir onun isi bu. Sen sadace tovbe et Allahtan yardim dile namazlarina basla gunahlardan uzak durmaya calis gunahlara yaklastiran yollardan gecme kardesim. Allah yardımcımiz olsun

Okudunuz mu?  Sihir gibi şeylerin yapıldığı yani sihirbazların vb.şeylerin olduğu film ve dizileri izlemek günah olur mu ?

Yorum: İlahi Rahmetten Ümidi Kestim

Kayıtsız Üye
Cennete az kisi girecegini nerden biliyorsun?
Ben nacizane sana vazgecmemeni ve dua etmeni oneriyorum.
Bu halini belki de iyi bilemiyosun,yani yapamayacagin seyleri yaparim zannediyorsun belki bu yuzden sürekli tovbeler bozuyosun.
Seni bu durumlardan kurtarmasini,ve kurtulabilmen için uzerine duseni yapabilmeyi Allah tan iste.
Her hayir Allah tan!takva da,tovbeyi bozmamak da o nasip ettikce olacak.dua et derkende ettigin dualara karsi doğru tutum içinde,gayret içinde olman lazim, ne yapabilirsen.

Okudunuz mu?  Sabah namazı uyku problemi.

Yorum: İlahi Rahmetten Ümidi Kestim

Kayıtsız Üye
Senin bu konunun basligiyla ilgili bir ayet var,Allahin rahmetinden umidi kesenlerin kimler olduguyla ilgili,oyle basit bir şey değil yani o ayeti bulursan vazgecersin heralde bundan.

Bu kategoride yer alan Çok çirkinim erkek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlahi Rahmetten Ümidi Kestim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.