Anasayfa
22 Ekim 2022, 15:03
sizden5
Abone

Bir insan neden zorunlu yaşamak zorunda kalıyor?

Bir insan neden zorunlu yaşamak zorunda kalıyor?

Zorunluyolcu
Herkese cümleten selamun aleyküm, benim bir sorum var, 30 yaşımdayım neden yaşamak zorundayız yani neden ben dünyadaki insanlarla muhattap oluyorum, insanları sevmiyorum uzun uzun yazıp sıkmamak adına kısa yazıyorum yani şöyle bir şey olsa gün içinde dua etsek saat 00:00 da dünyadan isteyen göçüp gitse neden böyle bir seçeneğimiz yok?

yani ilerde benim nasıl bir eşim olacak bilmiyorum iyimi kötümü işim arkadaşlarım nasıl olacak arkamdan iş çevirecekler’mi bilmiyorum çok canım sıkıldı zorla yaşıyorum.

Okudunuz mu?  Tehlikeli kelimeyi duyarken uyarmamak

Yorum: Bir insan neden zorunlu yaşamak zorunda kalıyor?

Çılgın
Maalesef ki aynı durumu paylaşıyoruz bende böyle hayatta soğuyorum lakin başka çaremiz yok intihar şirkten sonra en büyük günahlardan biri kardeşim bir hadiste ‘Allah hayrını dilediği kuluna sıkıntı verir’ diyordu Allah için sabredicez o zaman hem mutlu hem de imtihanımızı kazanmış oluruz Allah’a emanet olunuz…

Okudunuz mu?  Colada alkol varmıs dıyolar ne derece dogrudur? Eger alkol varsa tuttugumuz oruclar

Yorum: Bir insan neden zorunlu yaşamak zorunda kalıyor?

Kayıtsız Üye
Aleykum selam

Insanlara guvenin yok ve ben de sana guven diyemem,Allah en dogrusunu bilir ama guvenmemek doğru diye anliyorum.

Ben de yok olmayi arzuluyorum dunya hayati yonunden.

Simdi bu imtihanda sana yullendigin yuk agir geliyor olabilir ve yok olmaya da imkanin olsa idi sorunda soyledigin gibi belki de coktan mucadeleyi birakmis ve yok olmustun.

Okudunuz mu?  Hristiyanlar cennete girerlermi

Belki de Allah sana bu imkani vermeyerek seni yok olma imkanin oldugunda gidebilecegin yerden daha ilerde bir yere tasiyacak bilemeyiz.

Zorlandigina fazlasiyla degecek bir yere!(bunu dusun)

En dogrusunu elbette Allah bilir!


Yorum: Bir insan neden zorunlu yaşamak zorunda kalıyor?

capscroll
Aleyküm selam, abi öncelikle Allah kimseyi zorunlu tutmuyor, İslam’da zorlama yoktur istersen intihar edip cehenneme gidebilirsin. Dediğin gibi olsaydı aklı başında olan herkes buluğ çağına erdikten sonra namaz kılar kafasına sıkıp cennete giderdi. Bizim bu dünyaya gönderilme amacımız imtihan ve Allah’a iman etmektir. İmtihan, başta zenginin zekatıyla, fakirin sabrıyla edilir. Olumsuz düşünerek olmayacak şeyleri olmuş gibi hissettirerek kendini bitirmek yerine Allah’a el açıp onun emirlerini yerine getir, zaten geleceğini olumlu hale getirmek istiyorsan temeli bu şekilde atarsın. Allah, sevdiği kulu olumsuzluklardan uzak tutar tek çaban onun sevdiği kul olmak olsun, insan yaşadığı sürece hiç bir şey için geç değildir isterse işlediği günah Allah’a şirk koşmak olsun, diğer dünyada şirk koşmanın affı olmaz ama bu dünyada elbet olur.

Okudunuz mu?  Kalbimde ve zihnimde gerçekleşen olaylar

Bkz. (Ayrıca sabır ile alakalı olan diğer ayetleri araştırmanı öneririm.)
Bakara Suresi, 45. ayet: Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır.

Bakara Suresi, 153. ayet: Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.

Okudunuz mu?  Ailemin hidayete ermesi için dua

Bakara Suresi, 155. ayet: Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele.


Zorunluyolcu
Arkadaşlar Allah razı olsun hepinizden rahatladım biraz, okuyacağınızı ümit ederek biraz yazmak istiyorum.

Benim hiç sevgilim olmadı bu yaşıma kadar artık sevgilide istemiyorum direk evlenmek istiyorum, ve sorun burada başlıyor, psikolojim şuan çok kötü durumda Allah’a şükür dostlarım var 2, 3 tane hepsi benim için kıymetli insanlar ama bir türlü kafamdan şu psikolojiyi atamıyorum sanki sürekli arkadaşlarım tanıdığım tanışacağım arkamdan iş çevirecek kötülük yapacak hissi geliyor, bide bilirsiniz malesefki toplumumuzun ahlakı çok bozuldu herkes şu kızla çıkayım afedersiniz özür dileyerek söylüyorum düzeyim derdinde ama hiçbiri sonrasını düşünmüyor bu kızla yattın ama ilerde başkası ile evlenecek tüm hastalığı sağlığı ile kocası ilgilenecek belki senin evleneceğin kızlada başkası yattı.

Okudunuz mu?  Namazda sessiz gülmek namazı bozar mı

Neden böyle oluyor, bide bakıyorum kızlar lüks arabaların içinde akşam vakti gidiyorlar karı koca olmadıkları her hallerinden belli yada şahin içinde façalı tiplerin kolunda giden kızlar, sürekli aklıma geliyor sanki iş yerinde zengin patronu ile yatmış evveliyatında’da kulağı kesik tiplerle yatmış kalkmış kızlar bana denk gelecek hissi geliyor.

Okudunuz mu?  Parfüm alım satımı yapan kişi vebal altına girer mi?

Ayetlerde yazıyor zina yapmış kötü iş yapmış kişiler birbirine denk gelecek diyor doğru inanıyorum kendimdende eminim kendimi biliyorum ama insanlara bakınca ümidimi yitiriyorum.

Arkadaşlar ne demek istediğimi anlatabiliyormuyum ben aşk yaşamadım 1 den fazla aşka inanmam o yüzden kendim gibi yaşamamış bir eş istiyorum.

Bu kategoride yer alan Çevredeki şifresiz wirelesstan internete bağlanmak haram mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir insan neden zorunlu yaşamak zorunda kalıyor? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.