Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

Aldatılan erkek ne yapmalıdır fikirlerinize ihtiyacım var

Aldatılan erkek ne yapmalıdır fikirlerinize ihtiyacım var

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar cümleten selamın aleykum, hayırlı işler.

Dostlar çok büyük bir yanginin içerisindeyim. Bu yaşadim aci, bu yangin belki de cehennem azabi gibidir. Uzun uzadiya konuyu anlatmayacağim. Elimden geldiği kadar kisa anlatacağim. Siz mümin kardeşlerimin tavsiyelerine ihtiyacim var.

Ben 32 yaşindayim ismim muhammet mustafa . Eşim 30 yaşinda ve ikimizde Allah’a çok şükür müslümaniz. 9 yillik evliyim. Eşimle çocukluk aşkiyiz biz. Binbir türlü zorluklar oldu ama Allah nasip etti evlendik. çok büyük maddi sikintilar yaşadik tek başima çalişiyordum 2 işte çalişiyordum bir şekilde eşiminde sebat etmesiyle, Allahin izniyle yetiştirebiliyorduk. Ben içki içmiyorum kumar oynamiyorum gece hayatim yok sigara içmiyorum eşimi hiç dövmedim her dediğini yerine getirdim ailesine saygili oldum kendisine saygili oldum. 1 tane de oğlumuz var 6 yaşinda. Elimden geldiğim kadar eşimle de onunla da çok ilgilendim. Ama bunlar bir kadinin eşine sadik kalmasi için yeterli değilmiş demek ki. Ben eşimin erkeklere karşi çok uzak olmasina ve hatta ailesindeki erkeklere bile çok mesafeli olmasini sevdim. Kafasini kaldirip 1 erkeğe baktiğini görmedim. Beni çok sevdiğini biliyordum. Bana o kadar güzel bakiyordu, öyle güzel davraniyordu ki anlatamam. Kavgalarimiz oluyordu ama ben onun sevgisinden hep emindim ve ona kendimden bile daha çok güveniyordum. Ben yaparim o yapmaz diyordum ama yapti. çok fazla maddi sorunlarimiz olmasi nedeniyle kendisi de çalişmak istiyordu. Ben her zaman karşi çiktim çalişmasina ama artik benim kazandiklarimla sadece kira elektrik su kredi ödeyebiliyorduk. Evde yemeye paramiz kalmiyordu. Bu nedenle bende çalişayim diyordu. Baktim çocuğun ihtiyaçlarini karşilayamiyoruz izin verdim çalişmasina. Kendi iş yerimde işe aldirdim. Daha önce hiç çalişmadiği ve tecrübesiz olduğu için bana rağmen 8 ay sonra işten çikardilar. Sonra bir tanidiğimizin mümin bir kardeşimizin iş yerine aldirdim eşimi. Orada işe başladiktan 6 ay sonra eşim çok değişti. Benden fazla kazanmaya başlamişti. Tamam parasini hiç sakinmiyordu tamamini eve harciyordu ama bana bakişlari hareketleri tavirlari hep değişmişti. Bende bunun farkindaydim bir kaç defa konuşmak istedim o istemedi. Ama en sonunda ikna ettim konuştuk. Ondaki değişikliklerin farkinda olduğumu söyledim nedenini sordum. Korkma Allah’a söz veriyorum bir şey yapmayacağim dedim. Iş yerine gelen bir firma mümessili ile görüştüğünü ondan hoşlandiğini ama anlik bir şey olduğunu söyledi. Görüştün mü diye sordum, önce yok dedi ama 1 ay boyunca mesajlaşmişlar. Hepsini çikardim ortaya. Nasilsin iyimisin işler nasıl tarzi konuşmalari olmuş. Adam yüz vermemiş ama eşim birşeyler hissetmiş. Kesinlikle bir araya gelmemişler sadece mesajlaşma olmuş.

Okudunuz mu?  Meleklere inanamak davranışlarımızı nasıl etkiler kısa ve maddeler halinde

Bunun üzerine ben onu affetmeye çalişacağimizi söyledim. Ama ben onu affettiğim halde, yine bana karşi soğuk davraniyordu, kendisini affeden yuvasini kurtarmaya çalişan kocasina minnet duyacaği yerde çok öfkeli davranmaya başladi. Her şeyden kavga çikariyordu. Benim hiçbir hareketime tahammül edemiyordu sanki. Her konuştuğum lafin altinda bir şey ariyordu, bana laf vuruyorsun diyordu. Ama öyle bir şey yoktu. Sürekli annemin evine gideceğim diye tehtid ediyordu beni. En son görüşmesini istemediğim bir arkadaşiyla görüştüğünü tesadüf eseri öğrendim ve bana yalan söylediği için kavga ettik. Ve benden çekindiği için evi terk etti. 1.5 ay oldu evi terkedeli ve boşanma davasi açtim. Ilk celse de eşim evet diyemedi boşanmak için. çok ağladi beni sevdiğini söyledi. Bunu üzerine yine görüşmeye başladik ama o görüşmelerimizde beni aşağiladi hakaret etti, benden ayrilarak doğru bir karar verdiğini söyledi, gururumu ayaklar altina aldi.

Okudunuz mu?  Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim hadis anlamı ve arapçası

Benim eşimin bana böyle şeyler yapacaği aklimin ucundan geçmezdi. şuan büyük bir çikmazin içindeyim. Hergün işten eve gidince hüngür hüngür ağliyorum. Yemek yiyemiyorum. 1.5 ayda 33 kilo verdim.60 kiloya düştüm.

Ne olur bana yardim edin. Ben ne yapmalıyım. Içim yangin yeri. 2 aydir ne yaşadiğimi biliyorum. Bu yangindan nasıl kurtulurum. Ne yapmam gerekir. Bunlari yazarken bile ağliyorum. Acim hiç hafiflemedi.

Okudunuz mu?  Babanın Arapçası nedir?

Zaman ayirip okuduğunuz için teşekkür ederim.


Yorum: Aldatılan erkek ne yapmalıdır fikirlerinize ihtiyacım var

dogus23
Öncelikle inşAllah flört yapıbta sevgili olupta öyle evlemediğinizi umuyorum ama öyle olmuş herhalde şöyle cevap vereyim bazı kadınları iş hayatı bozuyor hatta çoğunluğu diyebilirim çünki kadının fıtratında para kazanmak yoktur nafaka kazanmak erkeğe özel birşeydir kadının fıtratında çocuğuna öğretmenlik yapmak vardır zamanında kadınları hep çalışmaya teşvik ettiler sen ayaklarınım üstünde dur kocana itaat etme sen para kazanıyorsun seninde söz hakkın var dediler ve bunun sonuncunda’da aldatmalar kıskanmalar ben sende daha çok kazanıyorum bu evde benim sözüm geçer vs gibi sözler olaylar yüzünden yuvalar yıkıldı. Kadın çalışabilir mi? Evet ama her işte çalışamaz mesela bir kadının ebe olması güzel bir şey kadın doğum uzmanı olması doktor olması polis olması kasınların çok çalıştıpı bir işte çalışması evlere verilen inci bomcuk vs işler var onları yapması çok güzel bir şey ama bu zamanda sizin eşinizde keyfiyetten değil mecburiyetten çalışmış ahir zaman zor zamandır O kadını Allah’a havale edin ve sabredin siz karakterli bir kişiymişsiniz kş sabretmişsiniz sabırla karşılık vermişsiniz unutmayınız ki Allah’a havale etmek en güzel bir duadır Çünkü Allah herşeyin en iyisini bilir. sema maraşlı yazıları var internetten okuyabilirsiniz Allah’a emanet olun

Okudunuz mu?  Vefat eden babamın gözleri iki kere açılmış bunun nedeni nedir?

Yorum: Aldatılan erkek ne yapmalıdır fikirlerinize ihtiyacım var

capscroll
Dualarım sizinle, Allah hakkınızda hayırlısını nasip etsin (Belki de etti bile)… Hocalarımızı konuya bekliyorum, güzel önerilere ihtiyaç var.
Ayrıca sabır ile ilgili ayetleri belirtmeden edemiyorum…
Bkz.
Bakara Suresi, 45. ayet: Sabır ve namazla yardım dileyin. Bu, şüphesiz, huşû duyanların dışındakiler için ağır (bir yük)dır.

Okudunuz mu?  Bonzai içmek günah mıdır

Bakara Suresi, 153. ayet: Ey iman edenler, sabırla ve namazla yardım dileyin. Gerçekten Allah, sabredenlerle beraberdir.

Bakara Suresi, 155. ayet: Andolsun, Biz sizi biraz korku, açlık ve bir parça mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle imtihan edeceğiz. Sabır gösterenleri müjdele


Yorum: Aldatılan erkek ne yapmalıdır fikirlerinize ihtiyacım var

Ehlena
Ayni durumu ben bir bayan olarak yasiyorum kardesim.Ve aldatilan ben olmama ragmen istenmeyende ben oldum.Allaha tevekkul edip havale etmekten baska care yok. Onlar bizim yumusak kalbimizi bildikleri için bunu yapiyorlar.Affetmek Allah’a mahsus.Evet bende affettim.Ama nankörlük le sonuclandi.3 evlada ragmen 10 yila ragmen eşim bizi gözü gormez oldu.Ben suna inaniyorumki , karsi tarafta birisi olmadan kolay vazgecmeleri çok zor.Zaman herseyin ilaci.Zamana birakin.Rabbimden hayir dileyin.Ustune dusmeyin esinizin.Vazgecilmez oldugunu dusunmesin .Ben oyle yaptım hata ettim.Esim dahada kendini kaf daginda gorur oldu.Hepimi zin bir imtihani var.Her serde bir hayr vardir elbet bizim goremedigimiz.Allah yardımcıniz olsun.Bazi şeyleri kabullrnmek gerekiyor galiba.Hicbirsey eskisi gibide olmuyor .Giden de gelmiyor ne yazikki..

Okudunuz mu?  Yaşlılık ile ilgili Hikayeler

Hüseyin
Aleyküm selam. Yazdıklarınızı okudum. Öncelikle aman dilemeniz gayet doğal bir
akış ancak fatkında olmanız gereken bir gerçek var sizi ve eşinizi sizden daha iyi bilen ve vereceğiniz herhangi bir kararın sonuvunda neler yaşayacağınız daha iyi öngören olamaz. Ancak olaylara bakış açınızı geliştirme konusunda bu konuyla ilgili alanında uzman kişilerden yardım talep etmeniz gerektiğini düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Bu Dünyada çocuğu Olmayan Bayanlar Cennette çocuk Doğurabilecekler mi....

fth123
Bu evlilik kurtarılabilir ama bu yaraların izi asla geçmez.


1393mk
Kardeşim böyle bir hanımefendiyi kazanmak imkanı yok, sen Allah’ın emirlerini ifa et, yatakları ayır, nasihat et, icab ederse iki tokat at. Düzelmiyorsa ki muhtemelen düzelmeyecek ok artık yaydan çıkmış kardeşim, en iyisi boşanmak. Sakın uğraşma boşan yoksa sana cinayet işlettirir böyleleri, bu el bombasının pimi çekilmiş patlayacak artık, fırlat başka yerde patlasın yoksa elinde patlayacak sen de mahvolacaksın. Allah yardım etsin kardeşim çok üzüldüm inan bu zamanda çok yaygın bu olaylar bir senin başına gelmiş değil.

Okudunuz mu?  Sınavda kopya çekmek kul hakkına girer mi?

Kayıtsız Üye
yorumun için teşekkür ederim kardeşim. işte bende de durum aynı. hem aldatıldım, hem yalan söyleyip beni kandırdı, bir de üzerine beni terk etti. şuan en iyi yapılacak şey boşanmak. boşanıyorum ama içim içimi yiyor. onun olmadığı bir hayata devam etmek zor geliyor.

Okudunuz mu?  Ruhani varlıklar nedir?

amin kardeşim. Allah razı olsun vaktini ayırıp fikirlerini bildirdiğin için. söylediklerini tekrar tekrar okuyacağım. çünkü çok mantıklı geldi. bu teknoloji denen illet yüzünden aile birliği çatırdamaya başladı.

güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Allah razı olsun sizden

Bu kategoride yer alan Niyet etmedim sahura kalkamadım oruç kabul olurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Aldatılan erkek ne yapmalıdır fikirlerinize ihtiyacım var Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.