Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:38
missa09
Abone

Dua ettiğim halde işlerim neden rast gitmiyor

Dua ettiğim halde işlerim neden rast gitmiyor

kastamonu37
Selamünaleyküm
Arkadaşlar benim bir sorum olacak sizlere tabiki en iyisini Allah bilir.

Ben burnumun sol deliğinden %100 nefes alırken içerdeki kıkırdak eğriliği sebebiyle sağ deliğinden %40-50 nefes alabiliyordum. Bu durum beni çok zorlamasa da bazen hapşırmama ve kış aylarında sesimin grip olursam biraz değişmesine sebep oluyordu. Nefes alma sorunum çok yoktu aslında pek öyle grip vs de olmazdım burun şeklim güzeldi hafif eğri ve kemerli ama güzeldi yüzüme göre. Zaten Allah herkes için en yakışanını yaratmıştır. Bana doktor ameliyat olman lazım dedi olmazsam bişey olur mu dedim ilerde nefes sorunu çekersin ciğerlerde büyüme olabilir vs vs bişeyler dedi. Sonra burun şeklimde sorun yok ama bu kıkırdak sebebiyle burnumun sağ tarafında şişik vardı bura da düzelir mi dedim kıkırdağı düzelttiğiniz zaman fark ödemen lazım dedi ödedim eğitim araştırma hastanesi bu herneyse ameliyat günü verildi çok kararsız ve korku içindeydim çünkü burun ameliyatı kolay dese de herkes kıl koparsanız gözlerinizden yaşlar boşalan bir organ kolay olmayacağını düşünüyordum ama çevremden de çok basitmiş gibi yorumlar alıyordum. Neyse ameliyat oldum bir çıktım yüzüm gözüm mor şiş vs sargılar var vs normal herhalde dedim böyle olması sonra burun ucumda kesi izi olduğunu burun sağ kanadının da kesildiğini vs gördüm kafayı yedim çünkü burun deliğinden doğru kıkırdağı düzelteceğini söylemişti doktor. Sonrasında tamponları aldırmaya geldim bana asistan dr estetik mi oldun sen dedi hayır nefesim için oldum dedim ama burnum ve yüzüm çok şiş bide kesi izleri var bu nasıl iş dedim estetik yapmışlar dedi kesi izlerinden sonra onu duymak burnumun şeklinin değişeceğini bilmek beni şoka soktu sonra üzerindeki bandajları aldılar aynaya bir baktım öyle bir şok yaşadım ki intihar etmek ölmek istedim doktoru buldum yanıma bile gelmiyordu dedim bu ne burnumun şeklinin değişmeyeceğini kapalı ameliyatla delikten doğru kıkırdağı düzeltip nefes almamı sağlayacağınızı söylediniz şuan nefes hiç alamıyorum burnumun şeklini de bozmuşsunuz bu ne böyle ucu kalkık kısa dar küçük duran bir burun var yüzümde benim burnum güzeldi zaten ben şekli değişmesin dedim size dedim. Neden kestiniz neden şeklini değiştirdiniz vs dedim eskisine göre berbat şuan nefesim bile dedim ödem var bişey yapmadım sadece şişiği düzelttim vs dedi ama üzerinden zaman geçtikçe ne işlemler yaptığı belli olmaya başladı. Bu doktor ve hastane ile ayrıca mahkemelik olacağım doktorun adı Ziya SALTÜRK sakın kendisine tedavi olmayın.

Okudunuz mu?  Yetim ve öksüz kime denir?

Benim problemim ise şu; ben söz yapacak ve bu yaz evlenecektim. Burnumu kendimi beğenirdim ama bu kendi isteğim dışında başıma gelen talihsiz olay sebebiyle herşeyim bitti hayatım hayallerim (( hergün ağlıyor Allahım Allahım diye her saniye zikirler çekiyor sürekli namaz kılıyor oruç tutuyor ağlıyor ve dualar ediyorum. Allahtan tek dileğim o amelıyatta narkoz sonrası yoğun bakımlık olmuş olsam diyorum burnuma hiç dokunamadan beni yoğun bakıma almış olsalar bunlar da orada gördüğüm hayaller olsa diyorum. Yada şuan rüyalar aleminde olsam uyanıp Allahım rüyaymış şükürler olsun desem diyorum her gece bu niyetle yatıyorum dua ve namaz ile çünkü ben Allahın yarattığı ve barışık olduğum simamın değişmesini asla kabullenemeyecek biriyim : ( diyorum ki her ne kadar peygamber olsalar bile Musa ya denizi yardıran İsa ya ölüyü dirilttiren Hz. Muhammed sav efendimize ayı ikiye böldüren kolu kopanın gözü çıkanın mucize ile tedavisini yaptıran sevdiği kullarına nice kerametler veren Allahım ol der olur diyorum belki burnum eski haline gelir bir anda bukadar istediğim ve dua ettiğim için diyorum. Bu sebepten söz nişan düğün yapamıyorum resim çekilmek aynalara bakmak bile istemiyorum burnumun bir deliği büyük diğeri küçük kalmış özür bırakmış bide 🙁 o kadar üzülüyorum ki o kadar çaresiz ve kötü hissediyorum ki hayallerim ve hayatım bitti. Tabiki En doğrusunu Allah bilir
Ama,
Sizce bu ettiğim dualar çok mu imkansız? Bana adetullah ve sünnetullah diyebilirsiniz ama şöyle düşünüyorum Kur an herşey için bir örnektir insanlara ve peygamberler de evliyalar da insandır ki Kur an da birçok dua örneğinde Allahtan herşeyin istenebileceği belli bir şekilde anlatılmış.

Estetik ameliyat olup kaburga dan vs kıkırdak alıp belli oranda eskisine benzetme ihtimalleri var bu günah mıdır? Birde hiçbir zaman eskisi gibi olacağını düşünmüyorum en azından kesi izleri delikler ve burnun yüzümdeki doğal duruşu vs bu sebepten tek çaremin Allah’a yalvarmak olduğunu düşünüyorum. İntihar düşünecek kadar beni yıpratan bir konu burnumu da daraltıp küçülttüğü için nefesim çok daha kötü şekli de kötü bu durum beni çok üzüyor sürekli her saniye dua ediyorum : ( Artık umudum çok azaldı kesildi.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz hz muhammedin dostluk ve kardeşlik ile ilgili hadisleri

Dün Allahım neden beni duymuyorsun duymuyor musun beni ? dedim sorgulamaya başladım. Tesadüf mü bilmem ama sola döndüm bir araba durdu plakası 34 RAB di. O anda böyle bir tesadüf olması tuhaf oldu.

Daha önce hacet namazı kılarken burnum eski haline gelsin bir mucize olsun diye, kılmadan önce gökyüzüne baktım karşıda ay onun baya uzağında parlak bir yıldız vardı dedim ki ağlaya ağlaya camdan bakarak Allahım beni duyuyorsan şu ay yerinden oynasın şu yıldız yerinden oynasın az bişey dedim. Bişey olmadı sonra namazı kılıp dua edip tahmini 45dk 1 saat sonra gökyüzüne baktım ay yok yıldız da yok sonra tamamen yer değiştirip farklı bir noktada yanyana gelmişler ikiside ama baya farklı bir yer değişimiydi 1 saatte o kadar yer değiştirmeleri normal mi bilmiyorum.

Birde her gece hacet namazı kılıp bu duamın kabulünü istiyorum bu dünyada ve sabaha burnum eski haline gelmiş olarak uyanmayı umud ediyorum. ışıkları kapatıp karanlık ortamda odaklanarak kılmak istiyorum ve oda kapkaranlıkken seccadeyi dahi göremezken namaz kılmaya başladığım zaman seccadenin görünür olacağı kadar hafif bir ışıltı olduğunu farkediyorum önce camdan gelen bir araba farı ışığı vs sandım ama araba vs yoktu gece 2-3 arası.

Birde Allah kabul ettirmeyeceği duayı ettirmez deniliyor?
Bunun dışında bir şey daha var ki; " Ameliyat öncesi yatış yapıldı hasta bakıcı kadın yatağımı düzeltirken bana cinsellik ima eder şekildeydi öyle hissettim ama bu durumdan uzak durdum. Gece ameliyattan korkup vazgeçtim sabah eve giderim diye düşündüm ama sabah kalkıp sabah namazını kıldım yatağın üzerinde ve dua ettim ameliyat iyi geçsin istediğim gibi geçsin diye ve birçok dua okudum defalarca Ayetel kürsi fatiha ihlas felak nas vs sonra annem ve kız arkadaşım geldiler çağrılmayı bekledim namaz ve dualarım bana cesaret verdi Allah bukadar namaz ve dua sonrası beni korur kötü ve istemediğim bir şey yaşamam dedim. Sonra ameliyata girdim ameliyat ise hayatımı bitirecek berbat edecek şekilde geçti nefes ve görüntü olarak burnum tamamen mahfedilmiş şekilde (

Allah’a güvenerek gittiğim ve koruyucu birçok duayı da ettiğim halde böyle olması nedendir?
Ben dua ederken Allah’a sana güvendim de o gücü buldum kendimde ya rabbim sen başıma kötü şeyler gelecek olsa beni korur bir şekilde bu ameliyata izin vermez yada namaz kılıp dua etmeme fırsat vermez kulum bana güvenerek bu yola çıkıp sonucunda kötü şeyler yaşarsa diya haya edeceğini düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Söz verip sözünü tutmamak

Çok sıkıntılar çektim babam kanserden vefat etti aylarca yoğun bakım kapılarında hastanelerde evde hep babamın başında durdum son nefesine kadar hayatımı babama adadım. Vefatından sonra evin tek oğlu olarak çok sıkıntılar çektim. Babam olmadan kız istemek veya düğün yapmak beni çok üzecekken birde bu bela çıktı :(( Allah rızası için şu kardeşinize cevap verin ve ALLAH RIZASI İÇİN BUGÜN PERŞEMBE YARIN CUMA BU MUBAREK GECEDE RAMAZAN AYINDA TERAVİH NAMAZINIZDAN SONRA VE RAMAZAN BOYUNCA İFTARLARINIZI AÇARKEN DUALARINIZIN ARASINA BENİ DE SIKIŞTIRIR MISINIZ? BURNUMUN ESKİ HALİNE DÖNMESİ İÇİN LÜTFEN BENİM BU İMKANSIZ AMA BENİM TEK UMUDUM OLAN DUAM İÇİN HER BİRİNİZE GERÇEK OLURSA O MUTLULUKLA VE ŞEVKLE DİYECEĞİM BİR ALLAH RAZI OLSUN LAFZI BİLE EMİNİM ALLAH KATINDA BİR YETİMİ MÜMİNİ SEVİNDİRDİĞİNİZ İÇİN SİZE FAZLASIYLA SEVAP OLARAK DÖNECEKTİR.

Allah şimdiden bunları okuyup benim için Allah’a dua eden ve düşüncelerini paylaşan tüm herkesten razı olsun.


Yorum: Dua ettiğim halde işlerim neden rast gitmiyor

Wiki
Selamün aleyküm. Evvela Allah rahmet eyselin. Yasadıkların zor senle şu hadisi paylaşayım.
"Dünya mü’minin zindanı, kâfirin cennetidir. Belkide Allah mükafatını ahirette verecektir. Allah sabır versin Allah’a emanet.


Yorum: Dua ettiğim halde işlerim neden rast gitmiyor

Kayıtsız Üye
Kardeşim öncelikle eminol beterin beteri var. Ve sendeki derdi nimet sayacaklar var buna eminol. Bak benim babam kalp sıpazmı geçirdi ve elhamdülillah damar yolu açılp stent takıldı bir gün hastanede yatıp ertesi gün çıktı. Çıktığı günün gecesinde dayımın oğlunu evine bırakırken motorla kaza yaptım arkamda dayımın oğlu vardı ve vefat etti. Bnm sadece dizimde sıyrık varken o kamyonun altına düştü ve üzerinden geçti kamyon. Bnde bir şey olmadığını gören onun öldüğüne, onun öldüğünü duyan benim bu şekilde yara almadan kurtuldğma inanamadı . hatta acaba başka biyerde öldüde kaza süsümü verdi diyenler oldu. Bn bu şok hali ve dağılmış gitmiş psikoloji ile yaşamaya çalışırken. Bizzat öz dayım ve eşi bana dava açtılar. Öyle insanlar değillerdi ama araya belliki birileri girmiş ve para almak için kandırılmışlar. Daha sonra motorun sigprta şirketi dayımlara ödenen parayı 50 000 e yakın bir miktar. Bu meblayı benden geri istiyor çünkü kazayı motor ehliyetsiz yaptım.bütün bunları düşünmekten ve çaresiz kalmaktan elinden bişey gelmemesinde o kadar yoruldumki.İnfaz koruma memurluğu mülakatına kalmıştım çok dua ettim o olsun enazndan buralardan çekip gidiyim diye oda olmadı. Şuan 4 yıl hapis ve 10 binlira para cezası verdi hakim. Buna itiraz edip ceza indirimi yada adli para cezası almak için çabalıyoruz. Sabrimı korumaya çalkşıyorum ama bazen şeytan öyle yerlerden vuruyoki cevap vermekte zorlanıyorum. Ama önemli olan ne biliyomusun kardeşim ALLAH için sabredebilmek imtihanda olduğunun bilincinde olmak aklına gelen vesveselerin olumsuzlukların şeytandan olduğunu bilmek.helede zerre kadar bir musibet bile baş ağrısı bile günahlara kefaretken. ALLAH yaşadığın herşeyden detayına varana kadar haberdar sen sabret fani bir dünya için sonsuz olan dünyayı ateşe atmamaya çalış %1 milyon alacaksın mükafatını. Şimdi bana deslerki bu olaylar olmamış gibi olacak ama burnunun şeklini bozacağız . kabul edebilirdim yani. Sakın yanlış amlama senin dersini küçüm görmek için demiyorum elbette yüzündeki bir organ sürekli görüyosun sürekli ön planda ALLAH yardımcın olsun İnşaAllah çaresinide verecektir böyle bırakmayacaktır bu kadar niyazı duayı boş çevirmez ALLAH eminol. Ama beterin beteri var bunuda unutma . bizim bu halimizden daha beterleride var onlar sabredip mukafatını alırlarken biz imtihanı kaybetmeyelim kardeşim dua ile…

Okudunuz mu?  Kasemül emlakül felekiyye duasının anlam ve faydası

Yorum: Dua ettiğim halde işlerim neden rast gitmiyor

Kayıtsız Üye
Bunun başka yolu yok müdür? Allah bilir tabiki ama Allah’tan herşeyi isteyebileceğimiz belirtiliyor ben bu dünya da babam olmadan annem ve kız kardeşlerime bakabilmek için dik durabilmem gerekiyor ama burnumun bu hale gelmesi beni bitirdi nefes de alamıyorum şekli de bozuldu hayatım bir anda mahfoldu evlenemiyorum da o kadar kötü görünüyor :(( Allah dualarımı bu dünyada kabul edecek mi bilmem ama şuana kadar çok yalvardım zor durumda kaldım ve hala da öyleyim benim dualarımı kabul etmiyorsa türbe türbe gezip evliyalar dan ve yaşayan belli Allah dostlarından dua istesem bir keramet bir mucize olma ihtimali hiç mi yoktur çevremde hiç böyle mucize şeyler görmedim bu yüzden imkansız geliyor ama tek çarem de mucize beklemek mucize peygamberlere gelir ben zaten bana bir güç verilsin dağları kuma cevireyim demiyorum Allah’ın mucizesi ile oluşacak bir şey bekliyorum :((

Okudunuz mu?  Hastalık bittikten sonra gelen sarımtrak akıntı abdesti bozarmı?

Kayıtsız Üye
Kardeşim ALLAH herşeye kadir. Ol der ve olur. Haşa ona hiç bişey güç değildir ki . ama oldurmuyosa demekki seni imtihan ediyo kulum sabretsinde mukafatını veriyim diyo sen hele bir sabret. Diren ALLAH için . şeytanın isyana sürüklemesine izin verme ileride ne olacağını biliyomusun? Yok. Belki karşına bir sebep vasıtasıyla birinin vesile olmasıyla çok iyi bir doktor çıkartacak ve eskisinden daha güzel hale getirecek burnunu ve daha sağlıklı olacaksın bu imkansız bişey değilki. sen elinden geleni yap araştır hakkınıda ara . gücün varsa bırakma o doktorun yakasını ihmal varsa çeksin cezasını ders alsın ibret olsun diğer doktorlara. İnşAllah muvaffak olursun ALLAH dualarını hayrlı bir şekilde kabul etsin . eminol böyle kalmaz düzelir ozaman anlarsın dualarının karşılıksız olduğunu. O yüzden sakın şeytan uyup onun istediğini yapma isyana sürüklenme sabrın sonu selamettir buna inan ALLAH tan sabır iste. Bu ayeti aklına iyi yerleştir . Biz, mutlaka sizi biraz korku ile, biraz açlık ile, yahut mala, cana veya ürünlere gelecek noksanlıkla deneriz. Sen sabredenleri müjdele!" (Bakara, 2/155)


Engüzelislam
Yüce Allah’ın, dualarını kabul etmediğini mi düşünüyorsun?

1-) Yüce Allah, sana daha iyisini verecektir.
2-) İstediğin şey senin için hayırlı değildir.
3-) Bu dünyadaki dualarını ahirette kabul edecektir.


Suleymankasap
Selam aleykum kardesim benim basimdan senin olayinin gibi olmasada bir olay geldi.
Kendi iş yerimizde yangın çıktı ve ben bu yangında yandım yaklaşık 10 amaliyat ve 4 yıla yakın özel bir odada yaşadım kulaklarım duya duya bu çocuk ölür yada intihar eder dediler. Evet şuanda sırtında bir yanik bir kulağımın tarihi ve kolumun %50 yanik o zamanlar eşim gözü ile baktigim kişi beni bu yüzden o halde bıraktı ama sonra önüne rabbim birini çıkarttı ve hiç olmadık anda evlendim şimdi hamd olsun diyorum başına gelen herşeye rabbim beni sevmese beni imtihan etmezdi. Senin şer dediğin şeyde bir hayır vardır unutma şimdi miraç gecesinde rabbim birde hediye verdi adını da miraç koyduk ve her anıma şükür ediyorum böyle güzel ahlaklı bir eşim olduğu için rabbime.

Okudunuz mu?  İlim öğrenmenin fazileti ile ilgili ayet ve hadisler

kastamonu37
Tabiki beterin beteri var Allah sizin de dualarınızı kabul etsin abicim. Sizin de yardımcınız olsun. Başınız sağolsun hayatta gerçekten hiç ummadık zamanda ne kadar iyi biri olsak da birçok dert çıkıyor nerden aklıma gelirdi ki böyle olması ilkokulda burnum kırıldı kolum kırıldı ameliyat oldum koldan bide fakirdik ilkokul okurken mavi onlugumun kollarini annem siyah yamalik yapmıştı hoca tahtaya soru çözmeye kaldırınca cevabı bildiğim halde elimi kaldiramazdim arkadaşlarım alay eder kolumdaki dirsekteki yamaları görünce diye 🙂

Sınıf sınıf erzak dağıtılacak derlerdi durumu iyi olanlar bile erzaklari almak isterlerdi ben utanır çekinir ihtiyacı olan alsın derdim içimden henüz ilkokul 3e giderken fakir olduğumuzu ihtiyaç sahibi olduğumuzu belli etmeyi gururuma yediremezdim almazdım . Sonraları durumumuz düzeldi ev yaptık belki benim o sıkıntılı çocukluğum samimi duygularım için Allah verdi bize bilmiyorum ama çok zor durumlar yaşadım sizin de çok zor olmuş herşey ve sizin de dediğiniz gibi insan en son çare Allah’tan kıvrana kıvrana birşeyler beklerken bazen aceleci olup inancını yitiriyor inancımı ne zaman yitirmeye başlasam Allah bir şekilde varlığını belli ettiriyor gibi hissediyorum

Hâşâ ama birgün Allah’ım neden hep ben babam da vefat etti evlenecektim şimdi de burnum bu hale geldi neden hep ben dedim dualarımı duymuyor musun Allah’ım dedim nerdesin Allah’ım hâşâ ama yok musun Allah’ım nerdesin bile diye yakınarak oturdum kaldırımda aglayacakken bir araba durdu yanımda 34 RAB diye bir plaka vardı bana o anda bir işaret gibi gelmişti.

Allah hepimizin yardımcısı olsun ama bazen insan kaldıramayacağı yükler ile karşılaşıyor intihar düşünüyorsun ama yapamıyorsun büyük günah olduğu için bu yüzden her yüke katlanmak zorunda kalıyorsun.

Birde dediğiniz şeye katılıyorum insan bazen şunu diyor mesela bir insan pantolon alıyor sonra beğenmiyor boşuna aldım diye dert ediyor. Kimisi yüzünde sivilce çıkıyor dert ediyor kimisi elinde bacağında yara veya yanık çıkıyor dert ediyor kimisi ıssizlik için dert ediyor bunlar olunca bende diyorum keşke benim derdim de bukadar ufak olsa diyorum. Sizin dediğiniz gibi ama birde şu var ki bir kaza olur yüzünüzde bedeninizde bir kusur oluşur birde kendiniz sapasağlamken burnunuz guzelken daha iyi nefes alabilmek için ve burnunda kıkırdak olanlar bilir kıkırdak olan delik yüzde ağırlık hissi yapar sürekli bu yüzden gidip bu şekilde Allah’ın yarattığı burun hatalı bir şekilde ameliyat edilip şekli bozulunca insan kendini tanıyamaz halde kalkıyor çökük delikleri vs kesilip biçilmiş bir burun olunca yüzünüzde hemde 27 yaşınızda ister istemez çok kötü oluyor çünkü burun öyle bir organ ki biri yumruk atsa şişse tipiniz değişiyor bazı insanlar için bu normal burnu guzelken bile estetik oluyorlar ama ben bu hayatta en berbat şekilde olsam bile Allah yarattı diye kendimi severim değişik biri gibi durmak psikolojimi çok bozuyor kaldıramıyorum ama mecbur kalıyorum intiharın gunahligindan umarım Allah hepimize en kısa zamanda bir çıkış yolu yaratır.

Okudunuz mu?  Adetten önce gelen kahverengi yada bulanık renkli akıntı namaza engel mi

Başka yolu ikinci bir ameliyat ama sizde bilirsiniz ki ameliyat kul yapısı Allah’ın verdiği kulun bozduğu bir organı kulun mucizevi bir şekilde eski haline getirmesi imkansızdır diye düşünüyorum 🙁


kastamonu37
Allah razı olsun dostlar sağolsun. Peki dünya da hiç mi müminler de mutlu olmaz yada müminlerin dünyada belaya ugramayanı da çok neden hep biz 🙁 yoksa biz mi hata yapıyoruz yada paranın gücü mü herşey? diyelim hastalandık fakir gidiyor devlette kasap gibi doktorların suratsız hemşirelerin pis kalabalık ortamların olduğu yerde tedavi oluyor ve birsuru risk ile karşılaşıyor ama zengin en iyi hastanelerde en iyi doktorlara gidiyor bu risk hiç olmayacak şekilde azaliyor. Dünya mümin için mi yoksa durumu müsait olmayan için mi zindan bunu hep sorguluyorum.

Enguzelislam peki neden bu dünya da kabul edilmiyor bizler için gerçekleşmesi zor olan şeyler? Bir evliya isterse yediği tavuğu kuzuyu Allah’ın izni ile dua ederek canlandırıyor bizler ufacık bir hastalansak yada bir belaya ugrasak sabah akşam ibadet etsek bazen hiçbirşey olmuyor işler daha kötüye gidiyor neden böyle 🙁

Suleymankasap çok geçmiş olsun inşAllah o izler de gider düzelir herşey sizin için herşey için dua edilebilir sizde bunun için dua edin bende sizin yaralarinizin iyileşip eski haline dönmesi için dua ediyorum size inşAllah rabbim yaralarinizi yanıkları düzelterek eski haline cevirir. Evlilik meselesi dediğiniz gibi çok önemli mal mülk bir yana güzellik bir yana sadakat her koşulda sevmek temiz güzel bir kalbe sahip olmak çok önemli bu yüzden bu şekilde bir eşiniz olduğu için şanslısınız sizi elden ayaktan düşmeden terkeden bir eş böyle düşük bir ahlak ve iman zaten sizi haketmemiş. Allah güzel ve mübarek bir günde doğan Miraç kardeşimizi de yolundan ayırmasın inşAllah güzel ve vatanına dinine faydalı anne babasına saygılı iyi bir evlat olur 🙂

Okudunuz mu?  Tasavvuf ehli ne demektir?

OL der OLUR! Bundan şüphe yok. Ama günümüzde Allah’ın apaçık mucize ve keramet gibi unsurlar ile insanlığa gösterdiği şeyler var mıdır? Ben birkaç anonim hikaye dışında internette ve çevremde olağanüstü şeyler görmedim ve biz görmeden inanan insanlarız. Gözü çıkıp Resulü Ekrem e gidip gözü hiç çıkmamış olarak iyileşen insanların bir çaresi varken biz ne yapmalıyız böyle zor durumda? Ölüm dışında herşeye çare varsa kolu bacağı olmayan veya kanser olanlar için bir çare vardır diye düşünüyorum bunun çaresini insanlığın bulup günün birinde yapay ortamda kol bacak klonlamak gibi işlemler yapılır mı bilmem ama şuan Allah’tan beklemek her özel zamanda ve normal zamanda ondan dilemek çok mu zor ve yanlış 🙁


duzgunomer
youtube.com/watch?v=SIbZEO3CA7E

Güzel video


kastamonu37
Üstad doktor hatası ile ilgili ne düşünüyorsun ? Peygamber efendimiz ehil olmayan hekimin hekimlik yapması ile insana vereceği zarardan sorumlu olduğunu hadisinde bildirmiş yani yanlış tedavi eden hekimin sorumluluğu ortadadır bu doğrudan Allah tarafından gelen bir şer değil kulun uğradığı bir haksızlık ve mağduriyettir diye düşünüyorum bu sebepten Allah’ın yardımını istemek ve sebep olana beddua etmek doğru mudur?


duzgunomer
Senin burnundan rahatsız olup, hangi doktor daha iyidir gibisinden araştırmalar yapıp, bir çok doktorun içinden bu doktoru seçeceğini bilen, aynı Allah. O doktorun, belki bir gün önce olan sorununu(aile sıkıntısı vb) o kadar çok hasta kişilerin üzerinden seni tedavi ederken ona tezahür ettiren, aynı Allah. Mademki Allah her şeyi biliyor ve bundan haberdar, her şey onun dahilinde gerçekleşiyor. Öyleyse daha ne.

Hangi hastalık doğrudan Allah’tan geliyor 🙂

Kazada bir uvzu kaybetmeye sebep olan kaza yapan kişi.
Grip gibi bir hastalıkta sebep olan soğuk havada bağrını açan sen.
Doğuştan gelen hastalığa sebep olan annen hamileyken birisinin annene çarpması veya kendi kendine sana zarar vermesi olabilir.

Bir zamanlar bugün nedenleri bilinen hastalıkların nedenlerini bilmiyorlardı, bunları o zaman nedeni olmadan geldi denilebilir miydi. Şimdi nedenini bulamadığımız hastalıklara nedensiz diyemeyiz. "Allah avcununun içinde ağaç yaratabilir mi? -Yaratır, peki yaratır mı? Evet diyorsan avcunu açta bekle :)" Yani Allah her şeye bir sebep bağlamıştır. Sebepsiz olan şeyler Peygamber mucizeleri vb(lütfen bu konuya da girmeyelim :)).

Okudunuz mu?  Yasin duası yasin suresinden önce mi sonra mı?

Evet şuan doktorun yaptığı hakka girmektir, eğer ki bilerek yaptıysa yada bilerek yapmayıp helallik istemediyse, karşılığını ödemediyse vb.


kastamonu37
Bilerek yaptı mı bilmem ama ben çok araştırdım ve internette nefes için ameliyat oldum doktor estetik yapmış vs diyenleri görünce doktora bunu çok defa sordum boyle böyle şeyler oluyormuş burnumun şekli degisir mi iz kalır mı ucu kalkar mı vs dedim sadece nefes alma olayını halledcekti sadece burnumun kırılması da ilkokulda arkadaş çelme taktı yere düştüm yani bana gelen herşeyin bilgisi Allah’tan ama başıma gelen her konuda hakkım var insanlarda ama helal etmiyorum tabikide doktor çok bana garantisini verdi herşeyin bı girdim çıktım valla burnumu eski haline döndürmek bence şu aşamada sadece Allah’ın bir mucizesi olur 🙂 o şekle sokmuş yani şimdi bir ton uğraş mahkemeye ver savcılığa ver tazminat davası aç daha düzgün doktor bul tonla para ver duzelttirmek için bir mahkeme 6 7 sene sürüyor ülkemizde maalesef hele devlet hastanesiyle çok sürüyor bide doktor beni dinlemeyip kafasına göre iş yapmış diğer doktorlar eğitim zahiyati olmuş diyorlar bana 🙂 bir ameliyat ömrümden rahat 10 sene götürdü daha ne olacağı da belli değil maalesef ülkemizde insan hayatı bukadar ucuz bir mucize olsa asla birdaha hastaneye hatta ziyaretine bile gitmem hasta mısın dua et ve yemek ye valla başka bişey yapma ameliyat vs ölüm ile burun buruna gelmeden hiç gerek yok


duzgunomer
Düşünelim ki o doktor seni unuttu. Bir zaman sonra değişti namaza başladı, günahlardan kaçındı. Yani iyi bir kul oldu. Ama hala senin burnunu o hale getirdiğini hatırlamıyor(unutkanlık). Böyle olsa dahi helal etmez misin? Yada pişman olup gelse hakkını helal et falan dese, yaptığı zararın karşılığını vermeye çalışsa, yine hakkını helal etmez misin?


kastamonu37
Yok asla etmem çünkü ben görselliğin önemli olduğu bir işte çalışıyorum aynı zamanda sosyal medyada da fenomenim YouTube Instagram vs ama bütün işleri bıraktım sadece mesleğimi yapıyorum psikolojim bozuldu zaten ve kamera önündeki işleri vs tamamen bıraktım zaten görselliğin önemli olduğu işler yaptığım için hayatımı kökten etkiledi doktorun adiliği ve bu yaz evlenecektim düğün vs iptal oldu hatta psikolojik sorunlarım sebebiyle kız arkadaşımdan ayrıldım çünkü hayatım burnum oldu herzaman inançlı biriydim doktoru öldürmeyi ağzını burnunu kırmayı sonrada intihar etmeyi bile düşündüm ama en son sakın ol dedim kendime ve bir süre çareyi Allah’tan aramaya başladım kurandaki mucizeler ve velilerin kerametleri inancımı perçinledi 4 aydır sürekli bana bunu yapanların cezasını çekmesini benim ise mucize yaşamamı diliyorum il il evliya arıyorum dua istiyorum temiz kalpli ve imanlı görünen nur yüzlü insanlardan 🙂

Okudunuz mu?  Okumanın önemi ile ilgili kompozisyon

duzgunomer
Pişman olmuş ama sonuçta, her insan değişebilir. Bence yukarıda bahsettiğim durumlarda helal etmelisin.

youtube.com/watch?v=os1Cf760NO4 –> Al sana helal etme örneği. 27 yıl haksız yere hapis ve bir çok işkence, sırf iman davası için.


kastamonu37
Yok ben helal etmem alacak verecek meselesi değil ki bu o doktor yüzünden benim annem hergun ağlıyor benim moralim bozuldukça ben hayattan koptum millet tatile gidiyor ben kendimi çatı katına kapatıp mucize bekliyorum ibadet ederek düşün yani hayat mı bu yalancı adi beceriksiz bir doktorun kurbanı olduk benzerini babam da yaşadı bir doktor 30dk lik ameliyat dedi kolay dedi şöyle böyle yapcaz dedi 6 saat çıkmadı çıktığı zaman da %77 ağır engelli olarak taburcu edildi


duzgunomer
Belki Allah’ın yardımı için, Hakkını Allah’a teslim etmen gerekiyordur 🙂


kastamonu37
Bilmem hakkımı değil ama geri kalan herşeyi Allah’a bıraktım 🙂 ama olağanüstü şeylere inanmıyorum artık pek sanırım dünyada Osmanlı yıkıldıktan ve kamera icat olduktan sonra olağanüstü olaylar bitti peygamber ve evliyaların hadiseleri gibi hadiseler inanılması güç şeyler bu devirde.


duzgunomer
youtube.com/watch?v=6lq1YJDkDE4


işlerim rast gitmiyor , işlerim biranda bozuldu, İşlerim hiç düzelmiyor dualazım

Bu kategoride yer alan Öldükten sonra eşinin evlenmesini istememek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dua ettiğim halde işlerim neden rast gitmiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.