Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:31
missa1
Abone

Neye elimi atsam kuruyor hiçbir işim rast gitmiyor

Neye elimi atsam kuruyor hiçbir işim rast gitmiyor

Kayıtsız Üye
Benim Uzun zamandır neye elimi atsam kuruyor hiç bir işim rast gitmiyor sanki basiretim bağlamış ne yapmam gerekiyor


Cevap: Neye elimi atsam kuruyor hiçbir işim rast gitmiyor

Ebu Renas
Hayatın bir sinav olduğunu unutmayalım başimiza gelecek zorluklar karşısındaki duruşumuza göre muamele göreceğiz. Acizliğimiz çaresizliğimizi fark edip dua edip yalvarıp çareyi Allah tan bekleyip sabretmeliyiz.Dua dan sonraki duruşta önemli dua ettim kabul olacak diye bir kaide de yok yani.. alacaklı gibi bekleyip dua etmek duayı boşa çıkarır.Borçlu gibi dua etmek lazım.

Okudunuz mu?  Bir insan Allah her yerdedir derse küfre girermi

kurtuluş reçetesi bu ayette gizli "Ey Peygamber! Sana ve sana tabi olan mü’minlere Allah yeter. Enfal suresi 64."

selam ve dua ile


Yorum: Neye elimi atsam kuruyor hiçbir işim rast gitmiyor

Sarı55
İsyan değil abi bir insanın işi hiçmi rast gitmez Allah aşkına isyan etmiyorum ama çok üzülüyorum bütün aksilikler beni buluyor Allah’a dua ediyorum elimden geldiği kadar namazımı kılmaya çalışıyorum

Okudunuz mu?  Gübresi değerli olan kuş hangisidir?

Yorum: Neye elimi atsam kuruyor hiçbir işim rast gitmiyor

bbgbbg
Bakara 214 ;
Yoksa siz, sizden öncekilerin başına gelenler, sizin de başınıza gelmeden cennete gireceğinizi mi sandınız? Peygamber ve onunla beraber mü’minler, Allah’ın yardımı ne zaman? diyecek kadar darlığa ve zorluğa uğramışlar ve sarsılmışlardı. İyi bilin ki, Allah’ın yardımı pek yakındır.

Okudunuz mu?  Günah Alma konusu? Birinden sözederken boşver günahını alma denir. Gerçekten böyle birsey varmidir?

Bakara 155;
Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla, bir de mallar, canlar ve ürünlerden eksilterek deneriz. Sabredenleri müjdele.

Kardeşim ağzınla isyan değil demişsin ama biraz şikayet eder gibi konuşmuşsın.Halbuki başına musibet geldiğinde şöyle yapsan dünyan ve ahiretin için daha hayırlı oldu ;

Okudunuz mu?  Evimden koybolan altınlarım ve dağıtılmayan evim

Bakara 156;
Onlar; başlarına bir musibet gelince, Biz şüphesiz (her şeyimizle) Allah’a aidiz ve şüphesiz O’na döneceğiz derler.

Hayır bildiklerimiz şer,şer bildiklerimiz hayır olabilir.Bu yüzden başımıza gelen musibetlere sabretmekte ibadettir.Hemde Allahu Teala sabredenleri sever.Dua etmeye devam edin.Peygamber Efendimizin (sav) çok çok daha büyük zorluklarla karşılaştığını unutmayın.Hangimiz 6 çocuğunu hayattayken eliyle toprağa gömdü? Veyahutta yıllarca etrafımızdaki insanlar hatta neredeyse tüm akrabalarımız tarafından dışlanıp istenmeyen adam olduk ? Hangimiz İslam için savaştık ? Hangimiz taşlandık,darbeler yedik ? Yanlış anlama sana kızmıyorum.Kendimin ve senin nefsine kızıyorum.Allah(azze ve celle) affetsin başımıza gelen musibetleri çok abartıyoruz.Halbuki şuan sıcacık evimizde oturup şu internete girebilmemiz bile dünyada çoğu insanın ulaşamadığı bir nimet.

Okudunuz mu?  Şeyh Maşuk Haznevi Kimdir?

nurçiçek
Aynı durum ben de var. Hatta başlık açacaktım da sizinkini gördüm. Şimdiye kadar doğru düzgün işleyen süreçler ben elimi atınca değişiyor. Aleyhimde bir kararlar alınıyor. Bakın hala atama bekliyorum örnek. Hiçbir yerden rızkım yok diyorum. Artık ne yapacağımı bende bilmiyorum.

Okudunuz mu?  Allah isteyin vereyim derken neden bazı duaları kabul etmiyor

Kayıtsız Üye
Ben çevresine zararı dokunmaya kendi halinde kendimi çocuklarıma adamış, kimseye karışmayan ibadetlerimi yerine getirmeye çalışan biriyim.Tam 9 yıl oldu her aşamaya sabretmeye çalıştım elimden geldiği kadarıyla neticede insanız bol bol dua ettim namazlarımı kılmaya çalıştım hiç bir değişiklik olmadı hayatımda aksine daha da kötüye gidiyor. 3 evlilik yaptım son iki evliliğim 1’er ay sürdü. Çocuklarımın annesi başkasıyla evlenmeyi istiyor bende şimdi 3 çocukla beraber ortada kaldım hayat devamlı üzerime geliyor ne yapacağımı bilmiyorum her türlü tedaviyi denedim ama nafile. Hani derler ya "şimdiki belayı def ettim sıradakini bekliyorum" ben daha def edemeden sıradaki geliyor nasıl bir hayat anlayamıyorum.

Okudunuz mu?  13 yaşındayım kapanmak istiyorum

neye elimi atsam kuruyor, elimi nereye atsam kuruyor, hiçbir işim rast gitmiyor

Bu kategoride yer alan İslamda dört halife isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Neye elimi atsam kuruyor hiçbir işim rast gitmiyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.