Anasayfa
31 Mart 2022, 5:40
missa01
Abone

Hiçbir işim yolunda gitmiyor, her zaman şanssızlık beni buluyor

Hiçbir işim yolunda gitmiyor, her zaman şanssızlık beni buluyor

Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamun Aleyküm değerli din kardeşlerim ve abilerim;
Ben 20 yaşında bir gencim. Doğuşatan beri hiç ama hiçbir işim rast gitmiyor, korkudan hiçbir işe el atamaz oldum artık.
Ne zaman bir iş yapmaya kalkışsam en sonunda bile olsa o işim olmuyor. Herhangi bişey alacak olsam kesinlikle ve kesinlikle elimde kalıyor.
Bu durumu yaşamayan bilemez o derece kötü. Geceleri sabaha kadar düşünüyorum, uyuyamıyorum neden ben diye.
20 yıllık hayatımda daha hiçbir işim rast gitmedi desem yeridir. Hiçbir zaman nasibim kısmetim olmadı.
En basitinden bugün bile milyonda bir insanın başına gelebilecek şey geldi başıma. Elhamdülillah dinime çok bağlı bir Müslüman"ım.
Karıncayı dahi incitem, biri bana kötülük yapsa dahi Müslüman"ım diye yine ona iiilik yaparım. Efendi bir insanım.
Ama ne yaparsam yapayım işlerim hiçbir zaman yoluna girmiyor, etmediğim dua kalmadı. Tövbe Haşa Tövbe "ALLAH"a olan inancımı kaybetmekten korkuyorum. Bazen diyorumki "ALLAH"ım ben bunları hakedecek ne yaptım. Hayattan tüm umudumu kestim şu anda.
"ALLAH"tan korkmasam bir dakika durman canıma kıyarım. Adımı bir yere atsam dahi bir aksilik çıkar. Kendime çok acıyorum, en zoruda bir insanın kendine acımasıdır. İçim içimi yiyip bitiriyor. Hayatımda ağzıma ne içki değdi nede uyuşturucu. Harama asla el uzatmam ama ben ne yaptımki Müslüman kardeşlerim bunları hakediyorum.Bir insanın hiç ama hiçbir işi rast gitmezmi??? bu yüzden tüm insanlardan uzakta yaşamaya özen gösteriyorum. Ne yapsam bilmiyorum, yardım edin Müslüman kardeşlerim.

Okudunuz mu?  Zina fuhuş ve namusla ilgili ayet ve hadisler

Cevap: Hiçbir işim yolunda gitmiyor, her zaman şanssızlık beni buluyor

Candle
Abdülkadir Geylani hazretleri dermiş
İnsanlar işi iyi olduğunda sevinir ben ise bela geldiğinde sevinirim
Çünkü Rabbim beni deniyor ve gelen bela ile günahımı siliyor ve derecemi yükseltiyor


Cevap: Hiçbir işim yolunda gitmiyor, her zaman şanssızlık beni buluyor

haci
gecen gün bir Allah dostunu ziyaretimde aynı bu konuyu sordum o da;Allah kullarını iman seviyesine göre imtihan eder,iman kamil isen imtihanın şiddeti artar yoksa reytingi düşer.tabi ki biz aciz kullar işin sıırrına mazhar olamadığımız için nurettin yıldız hocanın dediği gibi sanki tüm aksilik ve belalar bizimi bulur diye dertleniriz.sabrın sonu selamet olur inşaAllah yaradana sığınmaktan başka varmı bir çaresi.keşke toprak olsaydım demeden inşaAllah imtihanı kazananlardan eylesin Allah.h cumalar

Okudunuz mu?  Allah nasıl hisetmeliyiz

Cevap: Hiçbir işim yolunda gitmiyor, her zaman şanssızlık beni buluyor

Kayıtsız Üye
Abi bence sabret Dünyada olupta rızkı Allah a bağlı olmayan tek bir canlı yoktur. Allah bol sabır ve iyi bir iman nasip etsin. Namaz ve dua insanı rahatlatıt. Sabredelim zaten imtihan dünyası kaderimiz

Okudunuz mu?  Yaşlı dedem dine imana sövüyor

C.K.B
Kardesim, bende ayni seyleri yasiyorum tam 23 yildir, şuan 42 yasindayim ama halâ devam ediyor.Senin dedigin gibi Allah’a olan inancimi yitirmekten korkuyorum, ve diyorum ki "Allahim sen bile beni yaratan olarak acimiyorsan, diğer kullar neden acisin ki"
Imtihan sa ne bitmez imtihanmis? imanim sinaniyorsa, Allah’a sükür imanim halâ çok Güclü,hatirladigim kadariyla bilerek kimseye bir kötügüm dokunmamistir, 23 yildir yasadiklarim çok bölümlü Dramatik dizi olacak Kadar aci, ama ben nerden suc isledim, Allahim bana neden yardim etmiyor anlamiyorum.

Okudunuz mu?  Hz Ayşe, Hz Ali İle Ölünceye Kadar Neden Konuşmadı?

Kayıtsız Üye
Şuana Kadar Hiçbir İşim Rast Gitmedi İstediklerim Olmadı Araya Engel Girdi Ve Ben Cidden Bıktım Dua Ediyorum Olmuyor Bunaldım Huzurlu Olamıyorum Bir Türlü Habire Dua Ediyorum Sabır Ediyorum Sabrında Bir sonu Var Sabrım Cidden taştı 3 senedir dua ederim hiçbiri kabul olmadı cidden iyice soğumaya başladım etrafımda sevilmiyorum iyi niyetli olduğumdan hep kaybettim ve kaybetmekten bıktım.Kötüler Hep Kazanır Onu Anladım İyiler Asla Kazanamazmış.Hep Aynı Duayı Ettim Olmuyor.Dua Kabul Olnayacaksa Neden Ediyoruz?


Kayıtsız Üye
Demek ki herkeste var bu sıkıntı. Ben de aynı şeyleri yazıyorum ve söylüyorum. Namaz kılarım, oruç tutarım. Bazen ibadetim akar ama şu hayatta hiçbir şeyim yok. Dualar edip duruyorum yok. Allah’a diyorum ki bu kadar kötü, hak yiyen insanlar neden bu kadar iyi durumda. Her konuda yokluk çektiğim için sonum cehennem bile olsa beni biraz da varlıkla sına derim. Ama yaprak bile kıpırdamıyor. Allah cennete sokabilmek için bunları dünyada sevdiği kullarına verir tamam da dünyadan da giderken dünya nimetlerinden nasibimizi almadan mı gideceğiz diyorum. Yaşım 37 ve hep yoklukla savaşıyorum. İnsanlara acımaktan birikim yaptıklarım da gidiyor birilerine ve geri alamıyorum. Ama kimseden hiçbir şey isteyemem dahi. Bu da böyle gidecek. Daha anlatsam roman olur ama bu işin çıkışı yok. Şunu diyorum artık; Allah bu dünyada vermiyorsa cennete alıp tattırmak durumunda. Yerimiz garanti ama dünyadan eksik gidiyoruz

Okudunuz mu?  İbadetler insan davranışlarını nasıl etkiler

TövbeliKul
Merhaba, Allah’ın selamı üzerinize olsun. Hayatım yolunda gitmiyor, sebebini de hisseder gibiyim. Yıllarca çeşitli sebepler için bir çok şeye niyet edip yapmamış birisiyim.Büyük niyetler edip (mesela ömür boyu oruç tutmaya niyet etmek gibi) bunlardan caymış biriyim. Bundan rahatsız durumdayım hatayı kendimde arıyorum. Unuttuğum ama yapmadığım/caydığım bir çok niyet var. Kurban kesmek istiyorum tövbe etmek için, telafi etmek için. Bu düşündüğüm şey doğru mudur yoksa yapmam gereken başka şeyler var mı? Kaç kurban kesmem gerektiğini nasıl öğrenebilirim?

Okudunuz mu?  Temizlik İmanın Yarısıdır İle İlgili Uzun Bir Yazı

Vuslat79
Sevgili kardeşim ; dualarının kabul olmadığını nereden biliyorsun? Hakkımızda neyin hayırlı olduğunu ancak Allah bilir o kullarını koruyandır.
Hiç birseymiz olmasa bile elimiz ayağımız saglamsa engelli degilsek Allah a şükretmemiz gerekmez mi? Bir özel eğitim okulunu ziyaret etmeni tavsiye ederim. Oradaki çocukların halini görünce insan Allah in bize verdiği sağlık sıhhatin kıymetini daha iyi anlıyor.
Rad suresi 26.ayet meali;
Allah dilediğine rızkını bollaştırır da daraltır da. Onlar dünya hayatıyla şımardılar. Oysa ahiretin yanında dünya hayatı, geçici bir faydadan başka bir şey değildir.

Okudunuz mu?  Sevgili ile öpüşmek avret yerlerini görmek

Kayıtsız Üye
Maalesef ki ayni dertten sıkıntıdan bendede var sabrediyorum dua ediyorum ama hiç mutlu huzurlu bir anım olmadı işlerim hep ters gitti sanki ugursuz bir el var üzerimizde hayatımızı zehir zindan eden bir yerden sonra bıkıyorum dayanamıyorum bu şanssızlıklar en büyügüde saglık sorunları gecen gündüzün belli olmuyor kader diyorum yazılmış bunlar diyorum rabbim beterinden korusun hiç bir şeye kolayına asla ama asla sahip olamadım hep bir bedel ödedim bir gün güldüysem on gün agladım bilmiyorum neden böyle oluyor çevreme baktığımda her şeyleri var ve çok mutlular Allahım diyorum bunlar çok mu iyi hiç hataları yok mu oysaki hepsinin kalpleri kararmiş hep iyi niyetimden kaybettim ben ne yapayım nereye gideyim nerede durayim nasıl edeyim bilemiyorum Allahım sen bana ve tüm müslümanlara yardım eyle inna lillahi ve inna ileyhi raciun

Okudunuz mu?  İki bayram arası neden düğün olmaz?

Hsnkara
Hocam psikolojide şöyle bir şey vardır bir bardak düşün yarısı dolu, sen dolu olan kısmı görürsen boş olanlar seni üzmez şayet sen hep boş olan alana bakarsan doluluk seni hiç memnun etmez. Belkide sen kendin kötüyü çekiyorsun bir ise başlarken kesin gene kötü sonuçlanacak diye başlıyosundur belkide. Belkide rast gitmediğini söylediğin işlerden biri rast gitseydi daha kötü bir sonuca varacaktın bunu kimse bilemez. Bir söz vardır ‘olmuş olan olacakların arasında en hayırlı olandır’ onca insan var bütün işleri rast gidiyor yatlar katlar herşeyleri var ama iman yok herşeyi olsa ne olur bak sen imanlısın, dünya nimetlerinin en güzelidir bu sana verilenleri Allahın verdiğini bilmek. Sonra şuda var mulkun sahibi mülkiyetinde istediği gibi tasarruf eder,yani biz diyemeyiz ona öyle bana niye böyle bu haddi aşmak olur sakın düşme bu tuzağa

Okudunuz mu?  İslamiyette caminin önemi

Kayıtsız Üye
1.namaz
2.namaz
3.namaz
4.namaz
5.namaz


habibovic
Böyle konular nokta atışıdır. Seni bulmaz. Yapmışsındır bir şey. Tövbe et, kurtul!


semih34
sevgili din kardeşim duanı eksik etme. namazını kıl ibadetini et. elbet Allah emeklerinin karşılığını verecektir


hiç bir işin rast gitmemesi, isim gucum rast gitmiyor, Hiç bir işim rast gitmiyor

Bu kategoride yer alan ALLAH nerede, ALLAH kaç yaşında, ALLAH erkek mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hiçbir işim yolunda gitmiyor, her zaman şanssızlık beni buluyor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.