Anasayfa
8 Mayıs 2021, 11:45
missa3
Abone

Temizlik İmanın Yarısıdır İle İlgili Uzun Bir Yazı

Temizlik İmanın Yarısıdır İle İlgili Uzun Bir Yazı

Kayıtsız Üye
Temizlik Imanın Yarısıdır Ile Ilgili Uzun Bir Yazı


Yanıt: Temizlik Imanın Yarısıdır Ile Ilgili Uzun Bir Yazı

meryemgül1
" Temizlik imanın yarısıdır”
Son dönemlerde günümüz insanlarının sağlık konusunda atmış oldukları adımları yakından takip ediyoruz bir salgın hastalık hususunda insanların almış oldukları tedbirler ve bu tedbirlere nasılda riayet edildiğini görüyorsunuz insanlar bu hastalılara düşmemek ve rahat bir evliyam.net/include.php?path=login/userinfo.php&id=169hayat yaşamak için elinden gelenleri yapmaktadırlar bu hastalıklardan korunmanın en önemli yolunun temizlik olduğu dikkatleri çekmektedir.
Salgın hastalıkların en önemli kurtuluş unsuru olarak temizlik kurallarına uyulması gerektiği doktorlar tarafından da insanlara duyurulmaktadır. İşte bu durumda insanların modern dünyada almış oldukları önlemlerin en önemlisi olan temizlik unsuru karşımıza çıktığında temizlik konusunun İslam dinindeki önemi ve bu önemin korunması hakkında yazılı ve sözlü olarak bildirilmiş birçok ayet ve hadisi şerif bulunmaktadır.


" Temizlik imanın yarısıdır” bu cümle hemen her
evliyam.net/include.php?path=login/userinfo.php&id=4041müslüman insanın telaffuz etmiş olduğu bir cümledir temizlik unsuru İslam dininde hemen her konuda önemle bildirilmiştir. Namaz kılamadan önce temizlenmek bu örneklerin en büyüğüdür.
Abdest almak temizlik unsurunun bir örneğidir yine namaz kılmakla sağlanan insan sağlığı hareketleri namaz kılmak için alınan abdest içinde geçerlidir. Abdest alırken insan vücudunun büyük bir kısmı rahatlamış ve pisliklerden arınmış olmaktadır. Bu temizliğin insanlar için sayamayacağımız bir çok faydası vardır bunlardan bazılarından biraz bahsedelim.
1- Abdest alınırken elleryüzlerburun ağızkollaralın kulaklar ense ve sırası ile ayaklar yıkanmaktır. Bu uzuvların bir çoğu insanların birbiriyle olan temaslarında kullanılmaktadır ve salgın bir hastalık durumunda bu uzuvlardan gelecek tehlikelerden bir nebze olsun uzaklaştırılmıştır.
2- Abdest alırken ellerin yıkanması yemek yerken ellerin ağızla olan temasından dolayı oluşacak bakteri enfeksiyonlarına karşı önlem almamızı sağlar
3- Abdest içinde yüzlerin yıkanması durumunda insanların ferahlaması ve yüz kısmında oluşabilecek bakteri enfeksiyonlarına karşı alınan güzel bir önlemdir
4- Abdest alınırken ağız burun ve kulakların yıkanması yine bu bölgelerde oluşabilecek mikrobik hastalıklara karşı bir önlem alınmış olunur buruna çekilen su kılcal damarların rahatlaması rahat
evliyam.net/include.php?path=login/userinfo.php&id=4341nefes alma ve burada bulunan temizlik kıllarının temizlenmesini sağlar ve bu bölgeden oluşabilecek solunum yolları enfeksiyonlarına karşı önlem alınmış olur.
5- Yine kolların yıkanmasında bu bölgedeki damarların masaj yapmış gibi rahatlamasına ve kan dolaşımının düzenlenmesine yardımcı olur.
6- Baş ve ense kısmının yıkanması özellikle ense kısmında bulunan atardamarların rahatlaması baş ağrısı kan akışının düzeni vücuttaki elektrik sisteminin rahatlaması gibi bir çok sayamayacağımız faydası bulunmaktadır.
7- Son olarak ayak yıkama işleminde bu bölgedeki oluşan bakterilerin yok edilmesi ve mantar nasır gibi bir çok hastalığın önlenmesine yardımcı olur ayak kokusu sıkıntısını ortadan kaldırır.
Gördüğünüz gibi abdest almanın sayılamayacak kadar insanlara faydaları vardır. Bütün bu işlemleri yapan bir insan ile yapmayan insan arasında sizce de fark yok mu acaba?
İslam dininde temizliğe çok büyük önemler verilmiştir. Temiz olmak imanın yarısı olması çok büyük bir söz dür inanan Müslümanlar her zaman her yerde temiz olmak zorundadırlar. Çünkü İslam dininde bir çok ayet ve hadiste temizlikten bahsedilmiştir.ve Müslümanlara temizlik yapmaları ve temiz olmaları için emirler gelmiştir.
Abdest almak ve namaz kılmak bu denlerden dolayı değildir Allahın emridir öncelikle bunun için yapmalıyız burda anlatmak istediğim abdest alan ve namaz kılan insanların kaybettikleri bişey olmadığı aksine kazanmış olduklarıdır tabi bu olayın maddi yönü bide manevi yönü var


Cevap: Temizlik Imanın Yarısıdır Ile Ilgili Uzun Bir Yazı

Kayıtsız Üye
Tam aradığım gibi teşekkürler

Okudunuz mu?  Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyız ?

temizlik imanın yarısıdır ile ilgili kompozisyon, temizlik imandan gelir ile ilgili kompozisyon, temizlik imanın yarısıdır ile ilgili hikaye

Bu kategoride yer alan Süre okurken abdest bozulması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Temizlik İmanın Yarısıdır İle İlgili Uzun Bir Yazı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.