Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:13
missa01
Abone

Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyız ?

Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyız ?

Kayıtsız Üye
Bazen insanın aklından Allahu Teala (C.C.) ve Peygamber efendimiz (S.A.V.) hakkında kötü düşünceler geliyor. İmanı noktada bir sıkıntı söz konusu mudur ? Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyız ? Sürç-i Lisan şeklinde, istemeden ağızdan bir Elfazı- Küfür çıkarsa (Sinirden değil, istemeden.) o anda kafir olur mu ? Kafir olursa iman tazeledikten sonra nikahı geri gelir mi ?

Okudunuz mu?  Ergenlik belirtileri ve anne babaya tavsiyeler

Cevap: Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyız ? Sürç-i Lisan şeklinde, istemeden ağızdan bir Elfazı- Küfür çıkarsa o anda kafir olur mu? Kafir olursa iman tazeledikten sonra

rana
Kardesim, Allah c.c. ve Efendimiz (s.a.v.) hakkinda nasıl olda kötü sözler düsünceler gelir.
Rabbiminizle mesgul olun, belki çok bos vaktiniz vardir, güzel degerlendirin. Akliniza kötü bir şey geldiginde tövbe istigfar cekin, rabbinizi zikredin..

Okudunuz mu?  Birini seviyorsanız onu Allah'tan isteyin. kalpler Allah'ın elindedir anlamı

Kardesim insan küfrettiginde bir diyer insana imanindan olmaz ama imanini zedelersin, mümine yakisan bu degildir.

Selam ile..


Cevap: Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyız ? Sürç-i Lisan şeklinde, istemeden ağızdan bir Elfazı- Küfür çıkarsa o anda kafir olur mu? Kafir olursa

arifselim
İnsan istemediği ve asla iman etmediği halde kalbine şeytan verdiği düşünce ve vesveselerden dolayı günahkar olmaz. Bu Allah’ın bizlere verdiği bir rahmettir. Bu şeytanın tuzağını Allah’ın boşa çıkarmasıdır.

Okudunuz mu?  Timur taş Hoca kimdir?

Yorum: Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyız ?

Bülent
Abi şeytan benimle sanki yanımdaymış gibi benimle bir insan gibi konuşuyor büsürü duğa okudum gigmedi bana boşun okuma ben biyere gitmem diyo canı sıkıldıkça bana sövüyor. Tabi bende ona. Acaba ne yapmam lazım. Benim dinle pek bilgim yok.

Okudunuz mu?  Başkasının Kıyafetini Giymek Günah Mı

arifselim
Aslında sen kendi kafanda bunları büyüttüğünden dolayı sana öyle geliyor. Bundan kurtulmak için asla önemsememelisin ve her aklına geldiğinde hemen o düşünceyi boşverip başka şeylerle kendini meşgul etmelisin.


Kayıtsız Üye
Benimde bir yakınım bu vesveseden dolayı çekiyor yaklaşık 1 sene oldu ama ben öğreneli 4 ay kadar bir zaman ben elimden geldikçe 4 ay boyunca ona her gün anlatım dinle ilgili bilgiler verdim ve o anlattığımda kendini iyi hissettiğini söyledi ama ertesi sabah yine aynı düşünceler geliyormuş ve artık benim hakkımda da vesvese geldiğini söyledi seni Allah olarak görmüyorum ama bana böyle vesvese geliyor dedi bu yuzden sana bağırmak ve uzaklaşmak istyorum dedi sizce artık ne yapmam gerekiyor.

Okudunuz mu?  Bilgisayar üzerinden Hırsızlık Yapanların şeriata Göre Cezası Nedir?

duaeli
teşekkürler tavsiyeleriniz için Allah razı olsun


kafirden kurtulmak

Bu kategoride yer alan İstihare ne için yapılır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Vesveseden kurtulmak için ne yapmalıyız ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.