Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:14
Oruc
Yönetici

Oruçluyken sevgili ile buluşmak

Oruçluyken sevgili ile buluşmak

Ahmet.cn
Selamun Aleyküm öncelikle. Sorum şu ben sevgilim le buluştum orucum varken ama birbirimize hiçbir şekilde dokunmadık orucum bozulmuşmudur?


Yorum: Oruçluyken sevgili ile buluşmak

Kayıtsız Üye
Kardeşim oruç sadece midenin boş kalması, yemeyip, içmemek değil aynı zamanda kalbi, ruhu ve nefsi terbiye etmektir. Oruç haramdan uzak durmaktır, gözü haramdan kaçınmaktır. Oruç nefsine hakim olmaktır. Kötü söz söylememektir… Hem oruç tutuyorsun hem sana helal olmayan birine sevgili adı verip onunla buluşuyorsun. Şimdi sorarım sana, sadece aç kalmakla sence gerçek anlamda oruç tutmuş olur muyuz ? Yoksa bir nevi diyet mi yapmış oluruz ?

Okudunuz mu?  Ramazan bayramı ile ilgili kısa şiirler

Yorum: Oruçluyken sevgili ile buluşmak

mum
Oruçluyken harama bakmaktan daha çok sakınmalıyız, orucun bozulmadı ama sevabını yok ettin.


Yorum: Oruçluyken sevgili ile buluşmak

Ahmet.cn
Cevabınız için teşekkür ederim:)


Muvahhid2018
İslam’da "sevgili" diye bir kavram var mı, önce onu düşün derim.

Bu kategoride yer alan Sahurda ezan okunmaya başlayınca yemeyi ve iç-meyi hemen bırakmamız mı gerekir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruçluyken sevgili ile buluşmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.