Anasayfa
7 Mayıs 2021, 14:06
Oruc
Yönetici

Oruç İmsakta mı sabah ezanında mı başlar

Oruç İmsakta mı sabah ezanında mı başlar

Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm. Ben yaklaşık 1 ya da 2 sene önce oruç tutarken ramazan ayında, dedem bana sabah ezanı okunana kadar yiyebilirsin bir şey olmaz dedi ve bende yemeye devam ettim ve yaklaşık 2 yıl geçti ve ben aslı daha yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum. Oruç imsak vakti ile mı başlar yoksa sabah ezanı ile mi? Ve ben ramazan ayı dışından Allah’a söz verdim çünkü sözlerim vardı ona karşı yaklaşık 15 gün oruç tutma sözü. Ben o oruçları tutarken sabah namazına kadar yiyordum ve gerçeği öğrendiğimde birazcık zoruma gitti ve tekrar tutacak mıyım diye düşündüm. Sonra araştırdım ve önüme imsak vakti geçmiş olup sabah namazına kadar yeseniz bile orucunizu tutun, diye bir yorum çıktı. Şimdi ben ne yapmalıyım. Orucumu baştan mı başlatmalıyım, yoksa orucunu gerçeğini öğrendiğim şekliyle devam mı ettireyim Ramazan’dan sonra. Çünkü hala sözlerim bitmedi birkaç gün daha varda. Cevaplarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Okudunuz mu?  Kan yutmak orucu bozar mı

Yorum: Oruç İmsakta mı sabah ezanında mı başlar

ACİLSERVİS
Oruç imsak ile başlar. Ramazan ayında ezanlarda imsakta okunur. Fakat ramazanın dışındaki aylarda doğu bölgesi hariç ezanlar yarım saat kadar geç okunur. Eğer geç okunan ezanla oruca başladıysan olmaz. Oruç ezanla değil imsak ile başlar. Deden zamanında ezan geç okunmuyor olabilirdi bilmiyorum veya yanlış anlamışsın. Ama asıl hata ilmihali okumamaktır.

Okudunuz mu?  Ölen birinin oruç borçları için geride kalanlar oruç tutabilir mi?

Yorum: Oruç İmsakta mı sabah ezanında mı başlar

Kayıtsız Üye
Türkiye takviminin saatleri doğrudur. 1982 yılında imsak ve namaz vakitleriyle oynadılar. Bunu araştırın derim. Ve orucnuzu herzaman imsak vaktinde başlatın. Ezana kadar olmaz ezan geç okunuyor. Gerek ramazan ayında olsun gerek normal zamanlarda hep türkiye takvimine göre hareket edin. Bun1982 deki olaydan etkilenmeyip doğru saatleri veren bir türkiye takvimi var birde fazilet takvimi

Okudunuz mu?  İki adet arası on beş günden az temiz kalanlar oruç tutabilir mi?

kandil orucu sabah ezanıylamı başlar, oruç sabah ezanıyla mı başlar, oruç tutmak sabah ezanında mı başlar

Bu kategoride yer alan Orucu Bozmanın Cezası: Kaza Ve Kefaret / Kazâ ve Keffâret Nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Oruç İmsakta mı sabah ezanında mı başlar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.