Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:28
missa1
Abone

Sure’ lerin doğru okunuşlarını nereden bulabilirim ?

Sure’ lerin doğru okunuşlarını nereden bulabilirim ?

alonsof1
SelamunAleykum arkadaşlar. Ben bir siteden sureler ezberliyordum hep sonra dedim ki bir de başka sitelere bakayım onlarda Türkçe alfabeli Arapça okunuş olarak aynı mı diye. 2 ve 3 site baktım bana göre hepside güvenilir sağlam siteler ama ayetlerde farklılık var mesela şöyle ben ihlas suresinin 4. Ayetini Ve lem yekün lehû küfüven ehad diye okuyordum ama sonra diğer sitede
Ve lem yeküllehû küfüven ehad.
Yazıyordu şimdi hangisi doğru ben hep yanlış mı okumuşum. N harfi olan mı L harfi olan mı doğru ve şu surelerde aynı şekilde ; <
Ayetel Kürsi

Okudunuz mu?  Cennet hayatı nasıl olacaktır; orada baldan ve sütten nehirler var mıdır?

1-bi’şey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel ard,

2-bi’şey’im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel’ard,

ben ‘in diye okuyordum hangisi doğru.

Amenerrasulü

1-Amenerrasûlü bimâ unzile ileyhi min rabbihî vel mu’minûn(mu’minûne), kullun âmene billâhi ve melâiketihî ve kutubihî ve rusulih(rusulihî), lâ nüferrigu beyne ehadin min rusulih(rusulihî), ve gâlû semi’nâ ve eta’nâ ğufrâneke Rabbenâ ve ileykel masîr(masîru). Lâ yükellifullâhu nefsen illâ vüs’ahâ lehâ mâ kesebet ve aleyhâ mektesebet rabbenâ lâ tuâhıznâ in nesînâ ev ahta’nâ, rabbenâ ve lâ tahmil aleynâ ısran kemâ hameltehu alellezîne min gablinâ, rabbenâ ve lâ tuhammilnâ mâ lâ tâkate lenâ bih(bihî), va’fu annâ, vağfir lenâ, verhamnâ, ente mevlânâ fensurnâ alel gavmil kâfirîn(kâfirîne).

Okudunuz mu?  Sadaka ve zekat arasındaki farklar

2– Amenerrasulü bima ünzile ileyhi mirrabbihi vel mü’minun, küllün amene billahi vemelaiketihi ve kütübihi ve rusülih, la nüferriku beyne ehadin min rusülih, ve kalu semi’na ve ata’na gufraneke rabbena ve ileykelmesir.
– La yükellifullahü nefsenilla vüs’aha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet, rabbena latüahızna innesiyna ev ahta’na, rabbena vela tahmil aleyna ısran kema hameltehü alelleziyne min gablina, rabbena vela tühammilna, mala takatelena bih, va’fü anna, vağfirlena, verhamna, ente mevlana fensurna alel gavmil kafiriyn. >
birinde min rabbihi diğerinde mirrabbihi sonra birinde in nesina diğerinde innesiyne Y harfi ile hangisi doğru kafam karıştı.

Okudunuz mu?  Abdest ve ayakta su toplaması

yani bazı Sure ler böyle anlamadım hangisini doğru okuyorum diye şaşırdım. Yani şimdi yanlış mı okuyormuşum günah mıdır ?


Yorum: Sure’ lerin doğru okunuşlarını nereden bulabilirim ?

ACİLSERVİS
Ve aleykümüsselam. Türkçe harflerle asla doğruyu okuyamazsın.


Yorum: Sure’ lerin doğru okunuşlarını nereden bulabilirim ?

alonsof1
Ama ya hocam şuan üzüldüm çünkü ben bu şekilde bir çok Sure ezberledim Elhamdülillah bunları boş vaktimde ve Namaz kılarken okuyorum , şimdi hiç bir sevabı yok mu ? internetten arapça öğrenebilir miyim kurs kadar faydalı olur mu

Okudunuz mu?  Cami ve Mescid Nedir?

Yorum: Sure’ lerin doğru okunuşlarını nereden bulabilirim ?

Tevbe
Sevap var mı yok mu, doğru okuyanın namazının doğruluğunu ancak Mevla bilir. Siz hem doğru okumaya gayret ediniz hem de namazlarınızı kılmaya devam ediniz. Camilerimizde Kuran ı Kerim okuma dersleri verilmektedir. Mevlam kıldığımız namazları kabul buyursun.

Okudunuz mu?  Nikah üstüne nikah kıyılırmı ?

alonsof1
Teşekkür ederim hocam evet zaten en doğrusunu okumaya çalışıyorum ama dediğim gibi 2 tane sure farklı sitelerde farklı şekillerde yazılmış hangisini okuyayım karar veremiyorum


Tevbe
Hoca değilim, burada sizin gibi bir üyeyim. Bildiklerim, yaşadıklarım ve etrafımda gelişen hadiselere bulunan kolaylıkları elimden geldiğince paylaşıyorum. Bu mecrada hem bilgimi tazeliyor hem de Mevlamdan az da olsa sevap dileniyorum. Size de tavsiye ederim. Hangi dua olduğunu yazarsanız Allahın izniyle bir tavsiye verebiliriz.

Okudunuz mu?  Karı koca arasındaki huzur duası

alonsof1
Sayfanın başında yazdım İhlas , Ayetel Kürsi ve Amenerrasulu bunlar farklılıklarını da yazdım en başta


Tevbe
Orada idğam vardır. Bu tecvid ile alakalı bir durum inşaAllah Kuran ı Kerimi okumayı öğrendiğinizde bunları da anlayabilirsiniz. Siz şu an her iki şekilde de okuyabilirsiniz ancak bir an önce öğrenirseniz hem vesveseden kurtulur hem de doğruyu okumuş olursunuz. Kelimenin anlamını değiştirmeyecek şekilde yapılan yanlışlar namazımıza mani değildir Allahın izniyle…

Okudunuz mu?  Kızım olacak ve adını ceren koymak istiyorum. cerenin anlamı ceylan yavrusu demekmiş

alonsof1
Anladım şimdi çok teşekkür ederim Allah Razı olsun inşaAllah. Çok istiyorum inşaAllah Allah ım bana da nasip eder Arapça öğrenmeyi çok güzel bir dil.Sayenizde idğam nedir onuda öğrendim Allah ım ne güzel dil alfabe yaratmış. Böyle bakınca öğrenmem çok uzun sürer gibi geliyor ama olsun internetten öğrenmeye çalışacağım.

Okudunuz mu?  Mücahir nedir?

ACİLSERVİS
H harfinin arapçada üç karşılığı var K harfinin iki, Z harfinin üç … Bu nedenle doğruyu tutturmak mümkün değil. Öğrenme durumun yoksa duyarak ezberle. Youtubeden dinleyerek öğren. Mümkünse arap hocaları tercih et harf çıkışları daha iyi.


Kayıtsız Üye
Benim de bir sorum olacak. Fatiha suresini yanlış okuyorum diye korktuğum için bu da şüphelerimi daha da arttırıyor. Gayrilmağdubi okunuşunu bir türlü çözemedim. Youtube’da ğayrilmeğdubi ve ğayrilmexdubi diye çıkışlar oluyor. Tam anlatamıyorum da. Acaba sadece düz gayrilmeğdubi diye okusak olur mu ?

Okudunuz mu?  Kızı ile ilişkiye giren kişiyi öldürmek

ACİLSERVİS
G ile değil Ğ ile başlayacak Ğayrilmeğdubi diye okunması gerekir.


Kayıtsız Üye
Hocam tam da merak ettiğim o. İlkte çıkan Ğ harfini o ortada olanda da çıkartıyor muyuz ? meĞdubi diye mi aynı baştaki hırıltı gibi, yoksa Ğayrilmedubi diye mi okumalıyız ? Yani orası da hırıltılı mı yoksa neĞbudü okunuşu gibi hırıltısız mı ? Anlatabildim inşAllah. Allah razı olsun.


ACİLSERVİS
İşte bu Türkçe değil ki yumuşak şeklinde okunsun. Hırıltı haliyle okunacak. Daha önemlisi arap hocalardan duy mutlaka kulağınla dinle.

Okudunuz mu?  Amel defteri ile ilgili hadisler

Semina ve etana ğufraneke rabbena ve ileykel masir in türkçesi

Bu kategoride yer alan Allah neden "zina yapmayın" değil de "zinaya yaklaşmayın" diyor?‏ başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sure’ lerin doğru okunuşlarını nereden bulabilirim ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.