Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:34
missa1
Abone

Cennette meslek veya kişisel özellikler var mıdır?

Cennette meslek veya kişisel özellikler var mıdır?

kastamonu37
Merhaba bunu çok merak ediyorum cennete gittik diyelim inşAllah tabi gitmeden de bunu kimse net cevaplayamaz tabiki ama şunu merak ediyorum;

Cennette dünyadaki herşey var mıdır?

Cennette meslek var mıdır? Ama şöyle sanata dayalı bir meslek mesela ben cennette bir komedyen olup diğer cennet ehlini güldürmek istiyorum diyelim bu mümkün mü? Yani kişisel özellikler dünyadaki gibi mi olacak mesela komik olan komik çapkın olan çapkın gibi gibi

Okudunuz mu?  Eşim imam nikahı 3 defa boş ol diyerek boşadı ama biz geri evlenmek istiyoruz

Cennette arkadaşlık var mı bu dünyadaki arkadaşlarınla cennette de görüşüp atıyorum birinin sarayına gidip onu oradan alıp beraber cennette manzaralı yerlerde gezmek piknik yapmak vs gibi şeyler?

Cennette şık giyinmek güneş gözlüğü takmak fotoğraf çekilmek kendi tasarladığın cep telefonu veya arabaları kullanmak vs gibi şeyler var mıdır?

Okudunuz mu?  İslamın ortaya çıkışı nasıl olmuştur

Cennette insanların hoşuna gideceği herşey olacağı söyleniyor mesela bugün hepimizin Facebook Instagram hesapları vardır ve buralarda resim paylaşmak ve beğeni almak hoşumuza gider cennette de bütün cennet ehlini kapsayan böyle bir sistem olabilir mi?

Cennette fitness yapmak futbol oynamak yüzmek sahilde güneşlenmek gibi zevkler olacak mı?

Okudunuz mu?  Dua etmeyi bilmiyorum

Ben dünyayı cennetin gölgesi gibi düşünüyorum ve dünyada insanoğlunun geleceği en son noktayı en son teknoloji ve özellikleri cennete en yakın şekilde kullanacağını düşünüyorum bu dünyadaki herşeyin cennette herkesçe kolay bir şekilde üretilip kullanılabileceğini hayal ediyorum.

Mesela cennette ışınlanmak olabilir ama her insan bundan zevk almaz kimisi yavaş yavaş 1970 model klasik aracıyla müzik dinleyerek seyahat etmek ister kimisi direkt olarak değil de mükemmel bir cep telefonu ile diğerleriyle görüşmek ister bunlar mümkün olacak mıdır?

Okudunuz mu?  İş yaparken zikir çekilmesinde sakınca var mıdır?

Birde cennette hiç mi bir uğraş olmayacak keşke herkesin gönlünde yatan sevdiği işi yaptığı maddi bir kazanç olmayan bunun karşılığında dilediği yemeği dilediği nimeti dilediği teknolojiyi elde edebildiği biryer olsa

Birde çok uzattım ama cennette herkes hoşnut olacağı için insan iradesi olmayacak mı? Mesela Hz Adem ve Havva yasak elmayı yemiş yasak olduğu halde yani yasak olan birşeyi yapma iradesi var mıdır cennette ve yine birisi çıkıp yasak birşeyi yapsa yeniden mi dünyaya gönderileceğiz yoksa ceza olarak yasak şeyi yapan cehenneme gir çık gibi bir cezai işlem mi uygulanacak 🙂

Okudunuz mu?  Telepati ile ilgili ayet hadis var mı? Evliyaların müştehidlerin alimlerin görüşleri açıklamaları var mıdır?

Yorum: Cennette meslek veya kişisel özellikler var mıdır?

duzgunomer
Yeter ya ne çektik ama 🙂


Yorum: Cennette meslek veya kişisel özellikler var mıdır?

kastamonu37
🙂 sanki gidecekmişiz gibi heves ediyoruz işte


cennette teknoloji, cennette calismak varmi, cennette telefon var mı

Bu kategoride yer alan İslamın Çevre Ve Temizliğe Verdiği Önemi Bildiren Ayet Ve Hadisler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cennette meslek veya kişisel özellikler var mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.