Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Namaz Kılmaya Başlayacığımız Sırada Bir Başka Komşu Müzik Çalmaya Başlarsa

Namaz Kılmaya Başlayacığımız Sırada Bir Başka Komşu Müzik Çalmaya Başlarsa

BlackPearlXV
Selamın Aleyküm. Soru belli. Vakit namazını kılmaya başlayacağım sırada komşu (hangi komşu olduğunu bilmiyorum, çünkü kimseyi tanımıyorum ve biraz içine kapanık birisi olduğum için hiç gidesim olmuyor.) müzik açarsa, bu namazı veya namazları daha sonra kılabilir miyim? Teşekkürler.


Yorum: Namaz Kılmaya Başlayacığımız Sırada Bir Başka Komşu Müzik Çalmaya Başlarsa

duzgunomer
Daha sonra derken kazaya bırak mı? Haram

Müzik açıkken kıl, namaza engel değil.

Yada başka bir yerde kıl, camiye git zaten cemaatle kılmak faziletli.

Bu bahane Allah’ın emrinden kaçmaktan başka bir şey değildir.


Yorum: Namaz Kılmaya Başlayacığımız Sırada Bir Başka Komşu Müzik Çalmaya Başlarsa

BlackPearlXV
Allah’ın emrinden kaçsaydım ateist olurdum zaten, bak üstte dedim. İçime kapanık birisiyim, dışarı çıkmaya alışık değilim diye. Saçma sapan konuşma bana burada. Çok emin olmuş gibi olma bence.


Yorum: Namaz Kılmaya Başlayacığımız Sırada Bir Başka Komşu Müzik Çalmaya Başlarsa

duzgunomer
Bir çok bahane var namaz kılmamak için.

Okudunuz mu?  Kadın namaz abdesti nasıl alınır?

Örnek: İş yerimde namaz kılmaya zaman yok, evde kaza etsem olur mu?

1.Cevap: Be adam tuvalete de mi gidemiyorsun, git hemen abdestine al, yere seccade çek namazını kıl. Yemekte mi yiyemiyorsun, namaz kılmamaktansa aç kal.
2.Cevap: Be adam namaz istek meselesi mi, senin bu hayattaki gayen iş sahibi olup para kazanmak mı, yoksa Allah’a kulluk etmek mi?
3.Cevap: Senin Rabb’in patronun mu yoksa Allah mı? İşi için namazı terk edenler, dünya için ahiretini feda ederler. Namaz için işini terk edenler, ahiret için dünyasını feda ederler.

Hadi düşünelim evde hiçbir şekilde namaz kılamıyorsun. Sende dışarı çıkmayı sevmiyorsun, içine kapanıksın, namazı camiye gidip kılabildiğin halde kılmıyorsun. Şimdi sen neye değer verdin, rahatını namazdan önceye tuttun mu? Sen farz olan haccada mı gitmeyeceksin? Yada namahrem elini uzatınca insanlar beni ayıplar diye namahrem elini mi sıkacaksın?

Eğer sen o namazı kılmak isteseydin, ne yapar, ne eder kılardın. Ha, bile bile kazaya bırakılan namazın günah olduğunu bilmiyorsan başka. Ya camiye giderdin, ya müziğe rağmen kılardın, yada kulağına peçete tıkardın, yada müziği kapat diye isyan çıkartırdın. Bir çok çözüm mevcut, hem zaten müzik sorun dahi değil.

Okudunuz mu?  Namaz ile ilgili röportaj soruları ve cevapları

Sabah namazına uyanamadı diye günlerce göz yaşı döken, gözler ağlamaktan şişen adamı bilmiyor musun? Şimdi kıyasla bakalım, kazaya bırakmaktan bahsediyorsun.

Sen eğer tedbirini almazsan, alarm kurmazsan, başka birisine beni uyandır demezsen, uyanamayacağını bile bile imsak 2 saat önce yatarsan. O kaza, kaza değildir, sen bile bile namazı kılmamışsındır.


duzgunomer
"İnsanlar ilk safın sevabını bilselerdi, ön safta durabilmek için kura çekmekten başka yol bulamazlardı. Namazı ilk vaktinde kılmanın sevabını bilselerdi, bunun için yarışırlardı. Yatsı namazı ile sabah namazının faziletini bilselerdi, emekleyerek de olsa bu namazları cemaatle kılmaya gelirlerdi."(Buharî, ezan, 9,32; Müslim, salat, 129)

"Kim yatsı namazını cemaatle kılarsa, gece yarısına kadar namaz kılmış gibi sevab alır. Sabah namazını da cemaatle kılarsa, bütün geceyi namaz kılarak geçirmiş gibi sevap alır."(Buharî, ezan, 34; Müslim, Mesacid, 260)

Okudunuz mu?  İkindi namazının sünnetinde neler okunur?

Kişinin cemaat ile kıldığı namaz, evinde veya çarşıda kıldığı namazdan yirmi beş derece daha faziletlidir. Bu fazilet şu şekilde gerçekleşir: Biriniz güzelce abdest alır sırf namaz kılmak için camiye gelirse, camiye varıncaya kadar attığı her adım için bir sevap verilir ve bir günahı silinir. Camiye girdiği zaman namaz için beklediği sürece namaz kılıyormuş gibi sevap kazanır. Melekler bu kimseye dua ederler. Kimseye eziyet etmediği ve abdesti bozulmadığı sürece; ‘Allah’ım! Bu kulunu bağışla, ona merhamet et ve tövbesini kabul et’ diye dua ederler. (Ebu Dâvûd, Salât, 49, I, 378)

Kişinin bir başka kişi ile birlikte kıldığı namaz, tek başına kıldığı namazdan, iki kişi ile birlikte kıldığı namaz bir kişi ile birlikte kıldığı namazdan daha sevaptır. Cemaat ne kadar çok olursa bu namaz Allah’a o nispette sevimlidir. (Ebu Dâvûd, Salât, 47)


BlackPearlXV
Bu sadece akşam namazına denk geldi, anladın mı? Diğer zamanlar bunları kılıyorum, yetmiyor şükür namazları bile kılmaya çalışıyorum. Ben bilimi ve dini bir tutmaya çalışıyorum kendi dünyamda. İkisine de yetişmeye çalışıyorum. Sadece annemin yanındaydım ve ona yardım ediyordum o işteyken ve ben ona dedim namaza geç kalacağım diye ama o dinlemedi ve beni biraz geç saldı. Eve geldim nasıl olsa bir şey yoktur dedim bir baktım hem düğün var cazır cazır hem de yandaki komşumu nerdeki çalıyorsa gitar çalıyordu. Ben de içime kapanık olduğum için bunları yapmadım utandım. O kendi kendini zaten eğitebilmeli "Acaba namaz kılan var mı?" diye bence ve ben de bu namazı Allah’tan af dileyerek kazaya bırakacağımı söyledim, o kabul etsin ve bu içime kapanıklığı kendi kendime yenmeye çalışıyorum tamam mı? Ne bir arkadaşım var ne de herhangi konuşabileceğim kimse. Çünkü ailem arasındaki sohbet bile sınırlı o yüzden eleştiremeye kalkma senin bu dediklerinin birçoğunun farkındayım çünkü. Şimdi anladın mı?

Okudunuz mu?  Namazdan sonra dua ve tesbih, Namaz bittikten sonra neler yapılır?

duzgunomer
Neden müzik çalarken kılmadın hala anlamadım 🙂


BlackPearlXV
Mekruh olduğunu okumuştum internette. Çünkü namazımı sorunsuz kılmak istiyorum. Dileklerim var ve cennete gitmek istiyorum GERÇEK MÜ’MİNler ile birlikte. Ayrıca sevdiğim kız var bir tane. Zaten namaz sırasında aklım hep sevdiğim kıza gidiyor, birinci sorun oradan geliyor. O yüzden bu sorun bana yeterken, ayrıca müzik varken namazı kılamam. Yoksa çok isteksiz kılmış gibi gözüküyorum, hani hemen kılıyım da bitsin tarzında ama öyle gözükmek istemediğimden birazcık geçe bıraktım. Dediğim gibi sevdiğim kız var ve namaz sırasında aklımı Allah’a vermeye çalışırken bile illa aklıma geliyor çünkü seviyorum, rüyamda sevdiğime dua ediyordum 2 gün önce gördüğüm rüyada ve bugün uyandığımda ise rüyamı şöyle hatırlıyordum. Yine aynı yerde dua ediyordum yatmadan önce bu sefer önümde kağıtlar vardı dualar yazıyordu ve o duaları okuduktan sonra birisi bana onu zaten gerçekleştirdim dedi. Yaklaşık 3 tane dilek diledim ve 2 tanesinde bu cümleyi kurdu. 3. dileğimi söylediğimde ise gerçekleştireceğim dedi ve 3. dileğimde sevdiğim kızla ilgili dileklerim ve hayallerim var. O sosyal bir kız ve ben içime kapanığım yenmeye, dışarı çıkmaya çalışıyorum ama bir türlü yapamıyorum ve bende Allah’a: "Allah’ım sen beni onunla beraber sosyal birisi yap" diye dua ediyorum ve İnşAllah biz beraber olucaz Allah’ın izniyle. Çünkü onu çok seviyorum ve dolayısıyla keşke yanımda olsa da namaz kılarken hep Allah’a şükretsem diye bekliyorum. İnşAllah düzgün anlatabilmişimdir. Kısacası namazımı 0 soru ile bitirmek istiyorum, mekruhsuz bir şekilde. Acaba rica etsem sizde bizim beraber olmamız için dua edebilir misiniz? Ben övünmek amacıyla söylemiyorum ama her şeye ama her şeye tövbe ettim, inşAllahta yapmayacağım bir daha ve sevdiğim kız ise yardımsever birisi, sevecen ve sosyal birisi. Ben hem onu çok sevdiğim için hem beraber çok güçlü bir iradeye kavuşabileceğimiz için hem de bilgili olduğu için seviyorum. Lütfen sizde benim için dua edin ben onu çok seviyorum ve neredeyse 1 yıl olacak, 18 Temmuz 2018’de. Sadece onu kaybedeceğim diye çok korkuyorum, neredeyse tüm stresim bundan kaynaklı, lütfen. Benim adım Batıkan, sevdiğim kızın adı ise Aleyna.

Okudunuz mu?  Kadın pantolonla namaz kılabilirmi sürme çekmek caizmidir gecelikle namaz kılınırmı

duzgunomer
Müzik belki huşuyu etkileyebilir ama namaz yine kabul olur. Her ne sebepten olursa olsun, gerek şeytanın verdiği vesveseler(çıplak görüntüler vb) gerek namazda işlenen mekruhlar yüzünden namaz kılmamazlık yapılmamalı. Ve namazda mekruh işleyince namazı bozmayın devam edin, çünkü namazı kılmaya başladıktan sonra bozmak haram.

Okudunuz mu?  Kadın namaz kılarken erkeğin görmesi namaz bozar mı?

Sevdiğin kızla sevgili olup, harama girme. Sevgiliden maksat: Namahreme dokunmak, kapalı bir ortamda yalnız baş başa kalmak, gereksiz yere keyfi sebeple konuşmak vb. Çünkü bunlar haramdır.


duzgunomer
Hayırlısı istemek en iyisi.

Bu sevdaları bilirim, yaşadım da zaten. 2 yıl karşılıksız sevmek, 360 kez onu rüyamda görmek, o iki yıl içinde çok üzüldüm, hem zaten başkasını seviyordu, 2 yılın sonunda artık acılar garip bir şekilde arttı, deyimimle en dibe vurdum, çarem Allah idi başka kimse yoktu, namaza başladım 1 ay boyunca "Allah’ım sevdiğim beni sevsin, sevdiğim bana güvensin, sen sevenleri birbirine kavuştur yaRabbim, sen sevdiğimi koru, sen sevdiğime doğru yolu göster Allah’ım" diyerek her namazın sonrasında dua ettim, korumasından maksat diğer hayırsız, deyyus erkeklerdendi. Doğru yol ise tesettür ve namazdı, 1 ayın sonunda sorgulamaya başladım, acaba Allah var mı, varsa kanıtım nedir, neye dayanarak inanıyorum gibi, 2 hafta boyunca bunca şey tesadüfen mi oldu diye kendimi oyaladım, o aralar hayalhanem, çay house, sözler köşkü gibi imanı anlatan, helal dairenin keyfe kafi geldiğini anlatan genç topluluğunu izliyordum, kendime Allah’ı kanıtlamaya çalışıyordum ve kanıtladım da artık sadece dil inandığını söylemiyor, kalpte tasdik ediyordu, eskiden bana gelen tüm manasız kanıtlara o zaman hayranlıkla bakıyordum, artık namazı sadece Allah için kılıyordum dualarımdan o kızı atmıştım, zaman biraz daha ilerledi namaza başlamadan önce zaten onu görmüyordum uzaklara gitmiştik, namaza başladıktan 4-5 ay içinde de etkisi zamanla azaldı artık hiç yok, sadece bazen vay be nasıl bir maziydi diyorum, nasıl da göz yaşı dökmüşüm diyorum, ne şiirler yazmışım diyorum. Ama artık önemi yok, insan başkalarını da sevebiliyor, bir başkasının başka özelliğini de sevebiliyor.

Okudunuz mu?  Namazda dilin dolaşması huşuyu bozuyor dilimin dolaşmasının sebebi nedir ?

Neyse tek sevilmeye layık olan Allah’tır. Hayranlıkla bakılması gereken şey Allah’ın sanatlarıdır.


BlackPearlXV
Peki biz nasıl anlayacağız ki bizim onunla beraber olacağını. Çünkü bilimde flört yaklaşık 4 ile 6 ay arası oluyor. Bu flört ayları bittikten sonra ise gerçekten aşık olmuş oluyorsun. Tabi flört etmekten kastım onunla konuşmak, onunla ilgili şeyleri öğrenmek vs. Peki onu nasıl tanıyacağız madem konuşamıyorsak doğru düzgün. Allah’a karşı gelmek gibi olmasın ama niye bu haram, böyle olması biraz saçma değil mi?

Okudunuz mu?  Sabah namazını kıldıktan sonra kaza namazı kılınabilir mi?

duzgunomer
Bunları izle sorun kalmayacaktır : Konuşmayı, evleneceğin kişinin yanında mahremi varken yapabiliyorsun. Videoları izle.

youtube.com/watch?v=MtoButHGNdw

youtube.com/watch?v=w-3iFtqCopo

youtube.com/watch?v=qBADxIvlR2w

youtube.com/watch?v=SCsOk9v3Oss

youtube.com/watch?v=LZ-V2wlPENk

youtube.com/watch?v=huX4VxiRxOk

youtube.com/watch?v=h2HJEJZgpc4

youtube.com/watch?v=qBADxIvlR2w

youtube.com/watch?v=o3uvgMKM_6w


BlackPearlXV
Bunların birçoğunu biliyorum ve dün birkaç tane izlemiştim. İzlediklerimin hepsi (gerek Nihat Hatipoğlu olsun gerekse Çay House gibi…) tek bir kanıya varıyorlar benim çıkarttığım kurama göre. Hepsi de şöyle diyor neticesinde: " Tanışmak amacıyla, evlenmeye niyetliyseniz, ailenize söylediyseniz. O zaman çok uzun süre geçmeden evlenin." gibi bir kanıya varıyorlar ama ben, sevdiğim kızla daha görüşmedim bile, sadece onu sevdiğimi söyledim ama o beni çok nazik bir şekilde geri çevirdi. Öte yandan rüyalarımın anlamlarında (ben her akşam abdestli ve dualarımı ve dileklerimi ederek yatarım.) Allah benim sabretmem gerektiğini ve bazı rüyalarımda ise onu bana İnşAllah nasip edeceğini söylüyordu. Ki İnşAllah doğrudur. Çünkü ben onunla gerçekten bir evlilik düşünüyorum, sadece birazcık daha zaman geçmesini bekliyorum. Sonra onu alıp önüme güzel bir şekilde konuşacağım İnşAllah. Şimdilik ise kendimi biraz daha geliştirmeyi hedeflediğim için, bunu şimdilik söyleyemem ama İnşAllah kendimi geliştirdikten sonra söyleyebilirim ve İnşAllah ne ben başka birisine aşık olur ne de o başka birisine aşık olur. Ne de başka birileri bize aşık olur. Kendimi geliştirmekten kastım, hem fiziksel, ruhsal ve zihinsel geliştirmekten bahsediyorum.

Bu kategoride yer alan Cemaatle namaz kılarken cemaatin de yapması gerekenler? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz Kılmaya Başlayacığımız Sırada Bir Başka Komşu Müzik Çalmaya Başlarsa Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.