Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:26
missa1
Abone

Her Çamaşırdaki Yaşlık ta Gusül Gerekir Mi ?

Her Çamaşırdaki Yaşlık ta Gusül Gerekir Mi ?

alonsof1
SelamunAleykum arkadaşlar. Yaklaşık iki gündür gusül alıyorum her gün çünkü sabah uyandığımda çamaşırımda ıslaklık görüyorum ilk birinci gün biraz büyüktü ıslaklık ama meni olduğu düşünmüyordum ama yinede gusül abdesti aldım , bugün ise yine uyandım ve yine çamaşırda ıslaklık gördüm bu sefer küçük 50 kuruş ile 1 TL arası madeni para büyüklüğünde idi ama yine meni değildi yani öyle düşünüyorum ter olabilir gibi geliyor çünkü yatarken çok sıcaktı neyse bu sefer her gün gusül almaktan zorlanıyorum ama almazsam da kendimi pis hissediyorum böyle hergün arada sırada ıslaklık görünce moralim bozuluyor Sizce gusüle gerek var mıdır sadece ıslaklık var meni olduğunu düşünmüyorum çünkü meni ile ıslanmış çamaşırlarım da olmuştu

Okudunuz mu?  Dersleri Kolay Anlama Duası

Yorum: Her Çamaşırdaki Yaşlık ta Gusül Gerekir Mi ?

capscroll
Aleyküm selam, yaşadığın şey klasik vesveselerden birisi. Meni olmadığından eminsen tekrar abdest almana gerek yok, iç çamaşırını değişmen yeterli. Kesin olarak emin olmadığın sürece alma, ayrıca bunu takıntı haline getirme aklına gelirse kendini başka şeylerle meşgul et, çünkü vesvese zehirli bir tohum gibidir. Ya besler büyütür zihnine zehrini yayarsın, ya da kafana takmaz onu imha edersin. Bu tür durumlarda İslam’ı kendinize zorlaştırmayın, abdest almadan önce kesin emin olun yani onun meni olduğuna dair mutlaka net bir kanıt olmalı ki abdestin gerektiğini farz bilin.

Bu kategoride yer alan Evleneceğim kişiyi dua ile İstemek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Her Çamaşırdaki Yaşlık ta Gusül Gerekir Mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.