Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
missa
Abone

İmanın zedelenmesi kaybetmişlik hissi

İmanın zedelenmesi kaybetmişlik hissi

Kayıtsız Üye
Ben Allah’a şükür 5 vakit namaz Camii’de müezzinlik yapan birisiydim Kur’an okurdum bir hocamız vardı Camii’de bizi elden geçirdi ondan önceki hayatım pislik hayattı kızlar vb tarzında tövbe ettim kendimi dine adadım ama biraz sert daldım hocamız farkına vardı ve beni uyardı dil döktü ama ben kendimi kaptırdım bir defa halada benimle uğraşır kendimi tüm dünyalık şeylerden kestim ve bunun bedeli ağır oldu çünkü kendim için herşeyi kestim hiç sosyallikle alakalı şeyler yapmamaya başladım neredeyse sonra hocamızın tayini çıktı ben çok üzüldüm bu duruma çünkü hergün ders veriyoduk ona sonra bana vesveseler gelmeye başladı ufak tefek sonra ilerledi ilerledi ben evde tek duramamaya bunalımlara girdim namazlarımı huşu içinde kılamadım sürekli kafirmi oldum münafıkmıyım neden böyle oldu o vesvesemiydi kendi düsüncemmiydi diye diye kendimi kemirdim ehvam kuruntu peşimi 7 aydır bırakmıyor kilo verdim eridim kemiklerim çıktı artık kafirlik münafıklık denilince vücüdüm istemsiz olarak kasılıyor nedenini bende bilmiyorum hayattan bezdim sonra neden varız neden nefes alıyoruz neden öyle neden böyle diye diye iyice beter oldum eski halim nerde şimdi neredeyim önceden bunları düsünmezdim hep mutluyduk Allah yolunda . sonradan duygularımı kontrol edememeye başladım sürekli bana şu kafirlere bak yanıcaklar şu ölen teröriste bak yazık şimdi yanıcak bunlar diye diye sanki onlar benmişim gibi hissetmeye başladım ben önceden ne kafire nede teröriste nede tecavüzcüye acırdım beynim çöp gibi boğazdımda dügümlenme içimde yangın var bazen geçiyor bazen gün boyu benimle sürekli 7 ay gel git yaşadım mafoldum Kur’an okuyamıyorum namazlarımı kılarken yorulmaya başladım hissizleştim iş yerinde bazen ölü gibiyim yaşım daha 17 ben hayattan yoruldum Allah için yardım edin imanımın gitmesini istemiyorum bazen kendimi artık kopmuş gibi hissediyorum hep cehennemden korktum kendimi çok kaptırdım çok uyardılar kimseyi dinlemedim şimdide böyleyim her zamanki insalar bana yabancı gibi gelmeye başladı annem babam bile bu durum beni perişan etti nolur yardım edin.

Okudunuz mu?  Mete ismi Kuranda geçiyor mu uygun olan çocuk isimleri nelerdir ?

Yorum: İmanın zedelenmesi kaybetmişlik hissi

vel Fecr
şimdi sizin yapmanız gereken kişileri konumlandırmak değil islama merkeze almak olmalı.
siz sonuçta namazını ve diğer ibadetlerinizi hatta tüm müslümanlar Allah tealanın rızası için yapmalı.

şimdi imam ölünce ben namazımdan mı geri duracağım ? Allah muafaza.
Rasulullah sav öldü diye hangi sahabe ibadetlerinden geri durdu ? ve bir hz ömer gibi ebu bekir gibi ali osman gibi rasulullaha duydukları sevgiyi biz kime duyabiliyoruz ? islam devam ediyor. bu hak din kıyamete kadar devam edecek. topla kendini kardeşim. bu ahir zamanda sizin gibi delikanlılar yürütecek bu davayı.

Okudunuz mu?  Deccal ne zaman gelecek ?

burda yapılması gereken sizin Allah teala olan kulluk vazifeniz. Allahın sizde olan hakkını olabildiğince ona vermeniz bu da Allah tealanın razı olduğu hal ve hareketlerden geçer.

kalbinize düşen yeis hali malumunuz ki şeytanın vesveseleri. burada tek başınıza bu meseleden çıkacak gibi durmuyorsunuz. inan tek kalan her mumin şeytanla zor baş eder. tavizler verdikçe ibadetleri erir. en kısa zamanda en basit camide cemaatla namazınıza devam ediniz özelliklede sabah namazınıza. bu arada nerede yaşıyorsunuz ?

Okudunuz mu?  Hz.İsa ile ilgili kıssalar

Yorum: İmanın zedelenmesi kaybetmişlik hissi

Kayıtsız Üye
Allah’ şükür cemaate gidiyorum bazen ferahlıyorum sonra yine daralıyorum İstanbul silivrideyim


Yorum: İmanın zedelenmesi kaybetmişlik hissi

Kayıtsız Üye
Hocam bu arada gün içinde sürekli farklı farklı hallere düşüyorum bizde Allah yolunda ölelim İnşAllah ama bu içimdeki hisler beni mafediyor belimi doğrultamıyorum bir türlü gün içinde bir imanlı bir imansız bir müslüman bir farklı hallere giriyorum herkes vesvese diyor ama demekle olmuyor farklı bir hal bu bazen bir ayet okuyorum damarıma işliyor bazen hiç his alamıyorum Allah affetsin benim meselem hersey 10 numara olsun değil içimdeki savaş beni perişan etti

Okudunuz mu?  Kelime-i Tevhidin yazılı olduğu yüzük takmak caiz midir

vel Fecr
nefsin ve şeytanla ömür boyu zaten savaşacaksın.
başına musibet gelmedimi kork zaten Allah beni unuttumu diye.

nefsinin ve şeytanın sana nerelerden geldiğini bulursan o kapıları onlara kapatilme durumun artar. bunu iyi gözlemle.


Kayıtsız Üye
Aynıları bendede var içinden insanlara suizan yapıyorsun gibi geliyor sen düşünüyorsun sanıyorsun ama aslinda o seyleri sen dusunmek istemiyorsun suizan yapmak istemiyorsun ve bende mesela dinle dalga geçmek insanı küfre düşürürmüş Allah korusun bunu öğrendiğinden beri ne zaman dinle ilgili bir şey okusam etsem aklıma gülen insan suratları geliyor sonra düşünmek istemiyorum bir oyuncunun surati olur başka bişey onlar geliyor ve ben de üzülüyorum

Okudunuz mu?  Eşimle kavga ettik ama boşanmak istemiyorum ne yapmalıyım ?

vel Fecr
kendine hedef koy, islamı dert edin. Allah teala kendine kul olanlar için, onlar benim yeryüzündeki halifelerim diyor.
ne demek halife ? yani Allah tealanın dinini dert edip onu hayatına sokmak ve yaymak, dine davet etmek. bu yolu seçebilirsin kendine.


Kayıtsız Üye
Kardeşim bende de aynısı var şuan namaz kılarken farklıyım sanki mesela münafık yada kafir duyunca kendimmiş gibi hissediyorum duymak istemiyorum sanki vesveseler içimde gibi.5 vakit namazımda var çok şükür . hep mahşer gününü düşünüyorum bütün insanların toplanıp mahşeri düşünmesi gerektiğini düşünüyorum neden buradayız gibi. benim yaşım 13

Okudunuz mu?  İnsan sorumluluğu ile ilgili ayetler

misafir1
güzel kardeşim, Hak ile batılı açıkca ayırdeden islam, bize Allah tarafından indirilmiş, rasulü tarafından getirilmişdir. insan buna açıkca iman eder veya inkar eder. yani küfür açık bir inkar meselesidir. bir insan kafir olup olmadığını bilir dolayısıyla küfre mi düştüm gibi çetrefillere girilmemesi gerekir. bir amel küfürse ve bunu işleyen bunun küfür olduğunu bilmiyorsa dahi bu kimse küfre düşmez ancak bu kimsenin öğrendiği zaman hatasını da düzeltmesi gerekir veya insan islama karşın vurdumduymazca yaklaşamaz, tekebbür gösteremez, onunla istihza edemez veya onu tahkir edemez. umursamamazlık küfrü vardır, kibirlenme küfrü vardır, yüz çevirme küfrü vardır… bir insan Hakkı umursamamazlık yapamaz veya buna karşın büyüklenemez ancak dediğim gibi bunları da insanın kendisi bilir yani evet bir ciddiyet ve tutarlılık ister ancak bu mesele kendini kafir gibi hissetme meselesi değildir. eksiklerimiz gediklerimiz çok ancak Allah dan başka bir Rab mi bulacağız, Allah korusun Allah dan başkasına kulluk yapacak kadar gerizekalı değiliz veya Hakikati terkedecek kadar onursuzda değiliz. doğruyu bulduktan sonra; onu, yalana dolana, çirkinliğe, insanların beğenilerine değişmek de; insana yakışmaz. Hak da, açıkca indirilmiş, açıkca açıklanmış ve açıkca anlaşılmış ayet i celilelerdir. bunun dışında yoruma açık meselelerde ve bunların yorumlamalarında ana omurgadan ayrılınırsa; ifsad alır başını yürür, ömürler ziyan olur, hesabı zor olur ancak bu da küfre karşılık gelmez.

Okudunuz mu?  Riyazü's-salihin Tercüme ve Şerhi - İmam Nevevi - Hadis Açıklamaları

nifağa gelince.. itikatta nifak vardır, amelde nifak vardır ve bizlerin sakındırıldığımız; yalan söylemek, emanete hıyanet etmek, söz verdiğinde sözünü tutmamak veya düşmanlık yapdığı zaman haddi aşmak gibi nifak amelleri, amelde nifakdır. bunlarda insanın bulup, kendisini düzeltmesiyle alakalı şeylerdir ancak içinde yaşanılan hayatın değer ölçüleri, kalblerin ve zihinlerin ifsad olması, insanları memnun etmek için Allah ı öfkelendirmekden çekinmemek, Hakikatin olduğu yerde değil de insanların olduğu yerde durmak, bunlar hep hastalıklardır ve insanı perişan eder ancak bunların tedavisi de bunları tesbit edip, temizlemekdir. yani nifak meselesi de bizlerin tesbit edip, temizlememiz gereken meselelerdir.

Okudunuz mu?  Sevdiğime kavuşmak için napmalıyım ?

namaz, müslümanın alameti farikasıdır. dolayısıyla böyle çetrefilere gerek yokdur, namazlarımızı da ne olursa olsun koruyup gözetmemiz gerekir. şeytan birisinin cennetlik olduğunu bilse dahi onun yakasını bırakmaz ve cennetteki derecesini düşürmek için uğraşır, kaldı ku böyle bir düşman Allah korusun bizi hüsrana uğratmak için neler yapmaz. kendinden endişe etmek, kendinden emin olmakdan iyidir. tabi ki hatalarımızın eksiklerimizin farkında olacağız ve akıbetimizden emin olmayacağız ancak bunlarında şeytanın oyunu olmaması gerekir. bizim amellerimizi eksiltmeye kalkan, bizi aşağıya çeken, ümitsizliğe düşüren, karamsarlığa sevkeden, suçlayan ve yıpratan şeyler olmaması gerekir. yani muhasebe yapılması, tesbitlerde bulunulması, düzeltmelere gidilmesi, öndeki engellerin kaldırılması, güzelleştirmelere gitmek ve güzel yönde adımlar atmak varsa tamam, kaldı ki bunlarda bizim hakiki faydalarımızdır, güzel ve temiz olanı çirkin ve pis olanlara tercih etmekdir ancak suçlamalara ve benzer şeylere gerek yokdur. şeytan bu hususda da insanları kandırmaya çalışır. insanın kendini tenkıd edip kendini güzelleştirmesi gerekirken; insana kendini suçlatır, kendini değersiz gösterir. yani güzel kardeşim yapdığın işlerde güzel adımlar varsa o hayırdır, çetrefil kurcalama aşağı çekme vesaire varsa o şeytandandır. insanın iştahı tabi ki bazen artar bazen azalır, insan bazen düşer bazen kalkar, hatalar yapar; yapması gereken de Rabbine dönmekdir. yapılacak olan cennete doğru yol tutmakdır. bunun azığı da salih ameller işlemekdir.

Okudunuz mu?  Akıntı sadece kadınlarda mı olur kızlardada olurmu?

Kayıtsız Üye
kardeşim aynısı bendede olmuştu ümmei şeytaniyeden gelen vesvese bunlar. Sana sen münafıksın kafirsin riyakarsın diyor sende korkuyorsun. bazen ibadet yaparken felan çok huzur dolu oluyor için bazen hiçbir şey hissetmiyorsun. Ümmeyi şeytaniyeden gelen vesveseyi düşünme bile boş boş konuşsun sen ne kadar kafana takarsan o kadar çoğalır takma kafana vesveseyi. İmtihandayız unutma bunu. Allah’a emanet ol güzel kardeşim benim.

Bu kategoride yer alan Dinimizce sevgili edinmek günah mı ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İmanın zedelenmesi kaybetmişlik hissi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.