Anasayfa
13 Mayıs 2022, 22:14
missa09
Abone

Mikail doğa olaylarını düzenliyorsa bilime ters düşmez mi?

Mikail doğa olaylarını düzenliyorsa bilime ters düşmez mi?

Kayıtsız Üye
Mesela yağmur yağması bilimsel olarak güneş ışınlarının suyu buharlaştırması geri suya dönüşmesi bunu mikail yapıyorsa bilimle ters düşmez mi?


Yorum: Mikail doğa olaylarını düzenliyorsa bilime ters düşmez mi?

vel Fecr
EN’ÂM-59: Ve gaybın anahtarları, O’nun yanındadır. Onu O’ndan başkası bilmez. Ve denizde ve karada ne varsa bilir. O bilmeksizin, bir yaprak dahi düşmez. Yerin karanlıkları içinde hiçbir yaş ve kuru bir dane yoktur ki, Kitab-ı Mübîn de bulunmasın.

günümüz insanları illa herşeyi bir sebebe bağlayacaklar. Allahın izni olmadan yaprak bile kıpırdamazken, yağmurun yağması ne ki.

Okudunuz mu?  Dini gecelerde eşinle ilişkiye girmek günahmı?

peki binlerce ton su buharının havada asılı kalmasını nasıl açıklayacaksın ?
Biz biliyoruz ki Allah teala alimdir. bütün ilimlerin ve bizim idrak edemediğimiz kadarı ondadır.
Bazı art niyetli bilimciler haşa Allahı yok saymak için, herşeyi bir sebeb bağlamaya çalışırlar. şu şöyle olunca bu da böyle oldu gibi.
alemde olan herbirşey Allahın takdir ettiği şekilde meydana gelmektedir. biz neden hasta olunca Allah tealadan şifa istiyoruz ? çünkü biz biliyoruz ki, bedenimizdeki hücrelerin bile iradesi Allah tealanın elindedir.

oysa kendi bedenine hakim olamayan, bir sivrisinek ısırığında bile canı yanan biz insanoğlu kalkmış burda Allah subhane ve tealanın düzenini kendimize göre uydurmaya çalışıyoruz Allah muhafaza.

Okudunuz mu?  Kurban kesmek yerine parasını fakirlere vermek caiz midir?

Yorum: Mikail doğa olaylarını düzenliyorsa bilime ters düşmez mi?

kastamonu37
Mikail Allah’ın izni ile yağmur yağdıracak diyelim yağmur yağmasını sağlayan bilimsel yöntemleri bir araya getiren Mikail görevini yapıyor bilim yağmurun yağacağını ve nasıl yağmur yağdığını açıklıyor ama olayın görünmeyen tarafını görmediği için ters düşen bir durum yok.


Yorum: Mikail doğa olaylarını düzenliyorsa bilime ters düşmez mi?

Dumam
Daha derine inmek gerek ta ki bilimin açıklayamadığı yere kadar bilim ve islam iç içedir yalnız bunu bilim insanları bunu göremiyor yada görmek istemiyorlar şöyle bir örneke açıklıyayım, dünya kendi etrafında döndüğü için sabah ve akşam oluyor ama güneşi doğuran ve batıran Allahtır yani bu nasıl oluyor? Allah birşeyi yaparken vesileler kullanır aksi halde onun yaptığını gözle görülür kulakla duyulur şekilde kanıtlayabilsek o zaman haşa Allah yoktur diyebilirmi bir insan. Güneşin doğup batmasına vesile olan dünyanın kendi ekseninde dönmesidir dünyanın kendi ekseni etrafında dönmesine vesile olan kendi kütlesidir kendi kütlesinin oluşmasına vesile olan çekirdeğinin varlığıdır bu böyle gidiyor bir yere kadar gününmüz bilim insanlarının açıklayamayacağı yere kadar ama açıklanamıyor diye yok diyebilirmisin Allahın iliminden sadece bize nasip edilen kadsrını bilebiliriz. Yağmur, yeryüzündeki sular ısıyla hal değiştirip buharlaşıyor yoğunluğu azaldığı için yükseliyorlar sonra tekrar yağunlaşıp yağmur oluşuyor bu kadar mı? Su nasıl hal değiştiriyor güneş ışınları hem ışık hem ısı kaynağı ışık nasıl oluyorda hem parçacık hem dalga halinde davranıyor? Bizim bildiklerimiz vesilelerdir tüm bunları araştırarak sonucunda Allahı bulursunuz ama görerek duyarak dokunarak değil ruhunuzla hissederek eğer duyu organlarınızla hiisedebilseniz dünya hayatının sınav olmasının anlamı olmazdı. Meleklerde Allahın memurlarıdır, bizim bildiğimiz memur dibi düşünmeyin Allahın kudretiyle çalışırlar melekler ve sınav ortamı oluştururlar her bir atomdan sorumlu melek olduğu söylenir size önerim araştırın araştırdıkça yolu Allah’a çıkıyor insanın yalnız arsştırdığınızın ne olduğunu bilmeniz gerekiyor bir teoriyi öğrenip bu böyleyse Allah nerde demeyin teoriler teoridir gerçek değildir kaldı ki bilimsel gerçek kabul gören birçok bilimsel arsştırmanın yanlış olduğu değiştirilip veya kaldıuldığı olmuştur. Allah bizlere hidayet nasip etsin tevekkül etmek çok önemlidir.

Okudunuz mu?  Vakit geçirmek için (ortaya para koymadan) kağıt, okey, gibi oyunlar oynamanın hükmü nedir?

Kayıtsız Üye
Haklısınız. Sorumun cevabını aldım teşekkür ederim. Ben konuyu anladığım kadarıyla bir örnek vermek istiyorum örneğin bir yaz yağmursuz iken diğer yaz yağmurlu bunları kontrol eden biri var ki bunlar farklılık gösterebiliyor o yağmurun yağması için soğuk lazım o soğuk bir yerden çıkıyor demekki. Her şey belirli bir düzen ve her an kontrol içindedir. Böyle bir olayda düzen yol kontrol var. Her an duruma göre Allah düzenliyor. Allah emanet olun cevaplarınız için Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Suhuf Gönderilen Peygamberler ve Sayfa Sayıları

vel Fecr
< Haklısınız. Sorumun cevabını aldım teşekkür ederim. Ben konuyu anladığım kadarıyla bir örnek vermek istiyorum örneğin bir yaz yağmursuz iken diğer yaz yağmurlu bunları kontrol eden biri var ki bunlar farklılık gösterebiliyor o yağmurun yağması için soğuk lazım o soğuk bir yerden çıkıyor demekki. Her şey belirli bir düzen ve her an kontrol içindedir. Böyle bir olayda düzen yol kontrol var. Her an duruma göre Allah düzenliyor. Allah emanet olun cevaplarınız için Allah razı olsun. >
Allah sendende razı olsun ama şunuda unutma. yağmurun yağması için illa bir sebep olması gerekmez.
Kün fe yekün ; Allah ol der ve olur mesele bu kadar basittir.

Okudunuz mu?  Hastalık ve Musibetler ile ilgili hadisler

nuhun kavmi su ile helak olmadı mı ?
Allah teala önce gök ve yere sularını bırakmasını emretti. helak olduktan sonrada gök ve yere suyunu tut emrini verdi.
bu bizim imanımızdır. Allah teala sebebli ve sebebsiz yaratandır.
daha iyi anlaman için örnek vermek gerekirse.

Okudunuz mu?  Dini tartışmalarda nasıl sinirlenilmez?

bebek oluşumu için normalde anne baba gerekirken, hz isa babasız dünyaya gelmiştir.


Dumam
vel Fecr hoca mısınız bilmiyorum ama bilgili bir insansınız. Hocam bu verdiğiniz örnekler mucize olarak geçiyor değil mi? Yani bir vesile olmadan Allahın rahmetine şahit olmamız varlığımız dışındaki yani hz.Musa, hz.İsa gibi?

Okudunuz mu?  Örtünme ile ilgili ayet ve hadisler

vel Fecr
< vel Fecr hoca mısınız bilmiyorum ama bilgili bir insansınız. Hocam bu verdiğiniz örnekler mucize olarak geçiyor değil mi? Yani bir vesile olmadan Allahın rahmetine şahit olmamız varlığımız dışındaki yani hz.Musa, hz.İsa gibi? >
hoca vasfım yok, sadece öğrenmeye gayret ediyorum.

Okudunuz mu?  Bayramlardan Nefret Ediyorum Demek

nuhun ve diğer ( ad, meyden, semud ) kavimlerin helakı mucizeden kasıt aslında ibretlik olaylardır. mesela meyden kavmi sadece ölçü ve tartıda hile yaptıkları için helak olmuşlardır. bir müslümanın buradan ibret alması gerekir. yani bu meselede ölçü ve tartıya dikkat etmek lazım gibi.

Okudunuz mu?  Güzel ahlakla ilgili hadisi şerifler

şimdi hz isanın doğumu tabiki bir mucizedir. hz isanın ölüleri diriltmesi ve bazı hastalıklara şifa vermesi gibi. ama burda önemli olan bunlara muktedir olan Allah tealanın izni ile olmasıdır.
hz musanın asa’sının canlanması vs gibi. hatta hz musanın asası canlanınca diğer sihirbazlar hakikati görünce iman etmişler ve firavun o sihirbazları sırf müslüman oldu diye öldürtmüştür.

Okudunuz mu?  Merhamet ile ilgili hadisler

yani Allah teala nebi ve rasullerine hem mucize hemde ibretlik olaylar vakı kılmıştır. tabiki en doğrusunu Allah teala bilir.

Bu kategoride yer alan Meninin yutulması guslü bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Mikail doğa olaylarını düzenliyorsa bilime ters düşmez mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.