Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:19
missa06
Abone

Ümidimizi nasıl kazanabiliriz?

Ümidimizi nasıl kazanabiliriz?

Kayıtsız Üye
Sevdigim insanin yasi ve diğer kosullarindan bazilari evlenmesi için müsait fakat henüz evlenebilecegi kadar saglam bir isi yok ve bir erkek için is en önemli mevzu biliyorsunuz ki evi asil gecindirecek olan odur.. Ben de henüz okuyorum bu sebeple ancak 2 sene sonra okul bittiginde ailem evlenmeme izin verir. Kendisi isini düzeltip hayatini bir düzene sokacagindan çok umutsuz. Cabaliyor fakat bazi problemler var ve düzelecegine dair benim kadar umudu yok. Bircok acidan gercekten zor durumda buna ben sahidim. Bircok yönden köseye sikismis durumda. İkimiz de çok genciz ama yükümüzün hafife alinacak boyutta olmadigini düsünüyorum, özellikle onun.. Allahu Teala bizi cesitli sekilde siniyor, buna eminim. Buna da sükür, demek ki bizleri ayri ayri kullari olarak seviyor.. Ama bazi seylerin ilerleyen zamanda cözülmesi gerekiyor bir aile kurabilmek için özellikle. Biz Allah’in emirlerine uymaya calisan insanlariz ayri karakterler olarak. Fakat onda yillarin yorgunlugunun vermis oldugu umutsuzluk var yasina göre çok genc yasta agir sorumluluklar almis. Ben çok dua ediyorum sanki istedigim olacakmis gibi inaniyorum "Allah ol derse olur" diyorum belki su an o umutsuz fakat Allah ona kapilar acar ona saglam bir is saglar diyorum icimden. O su an bunu imkansiz olarak görüyor cünkü durumlar karisik. Haksiz da değil isi çok zor gercekten, Allah’a kalmis durumda. Cabaliyor da fakat Allah’in da yardimi gerekecek bir vaziyette ben sahidim. O sebeple ben ona söylemesem de dua ediyorum onun için. Birbirimiz için nasip olup olmadigimizi tabiki bilemeyiz bizimkisi sonunu bilmedigimiz bir ümit durumu ama onunla evlenip yuva kurmak isterdim… Bunun için icimden dua etmek geliyor ve tabiki her zaman ikimiz için de hayirlisini diliyorum… Ama yüregime sorarsaniz Allah’in o insani benim için hayirli kilmasini diliyorum… Sonu bilinmeyen bir yol bu… Yollarimiz kavusabilir de tamamen ayrilabilir de.. Bunun farkindayim. Kalbimi dinleyerek davraniyorum dua ediyorum Allah’in evliligimizi nasip etmesi, hayirli kilmasi için… Sormak istedigim bu sürecte nasıl davranmaliyiz özellikle o nasıl düsünmeli? İman eden bir kul nasıl olmali böyle bir imtihanla karsi karsiya iken? Her ikimiz için de dinimize dayali ögütlerinizi duymak isterim.. Gocunmadan benimsemeye calisacagim.. Ben de bir umusa tutunsam da zaman zaman icimde bir korku olusuyor ya o insan kendini toparlayamazsa, korktugu basina gelirse gercekten kaderi buysa ve ömür boyu böyle olacaksa ve iradesine hakim olamadigi için yanlis yollara saparsa… Cok üzülüyorum icten ice. Biliyorsunuz, bazi insanlar imanini bile kaybedebiliyor bu sekilde, Allah korusun… Kendim için ise hep çok hayirli bir es, hayirli bir yuva ve evlatlar hayal ettim çok ümidim olsa da zaman zaman benim de icimi bu korku kapliyor.. Ümidimizi nasıl kazanabiliriz?

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed'in Çocukluk Dönemi

Ayrica bu kisi ya da ben belki de bir iki sene içinde baska insanlarla tanisicaz ve onlarla evlenme karari alicaz bunun olabilme ihtimalinin de farkindayim.. Su an büyük günahlar islemesek de Allah’a sükür sonucta Allah’in istedigi helal yoldan evlilik asamasina gecemedik ve önümüzde bir sürec var. Görüsmeyi kesmemiz mi gerek birbirimizden vaz mi gecmeliyiz? İletisimimizi kesmemiz mi gerek? Ne yapmaliyim? Allah ne olmasini dilerdi? İletisimi kesersek birbirimizi tamamen kaybeder miyiz?

Okudunuz mu?  Cinlerin yapabilecekleri şeyler nelerdir?

Yorum: Ümidimizi nasıl kazanabiliriz?

Kayıtsız Üye
Uzaktan uzaga ne kadar doğru yazilabilir bilmiyorum,yazinizda kararsizlik da var,detaya girmediginizden durumunuz tam anlasilamiyor.

Sevmek emektir derler ya karsidaki kisi de sorunlar olunca çok mu emek ister diye kaygilaniyorsunuz gibi gorunuyor.

Gozu kapali emek veririm diyenler de bile sonradan bunun aksi durumlar olabildigine gore buyuk risk olabilir sizin için ama bilmiyorum tabi.

Okudunuz mu?  İslamda aşk varmı?

Yorum: Ümidimizi nasıl kazanabiliriz?

Kayıtsız Üye
Kararsizlik söyle var, henüz çok iyi tanimiyorum kendisini zaten zamana ihtiyacimiz var. Yani su an evlenebilme ihtimalimiz olsa hemen evet diyemezdim cünkü kafamdaki bazi soru isaretlerine hala cevap bulamadim.. Eminim o da ayni benim gibi düsünüyordur su an. Arada sevgi var mi var hem de epey yogun duygular.. Ama bu duygulardan da emin olmamiz gerek. Yani birbirimiz için gelip gecici bir heves miyiz yoksa bir ömrü beraber paylasmak isteyen insanlar mi, belli bir süre gerekiyor bize bunu kavramamiz için. Benim korkum aslinda onun aklimdaki bazi sorulara ve onu sinamalarima karsi negatif bir sonuc alacak olmam.. Yani demek istedigim beni hayal kirikligina ugratacak olmasi, aslinda onda gördügüm içindeki o güzel ruh gibi birisi olmamis olmasi.. Biz olamayacak, yitip gidecek olmamiz.. Bunun disinda her sey güzel gitse de dis etkenlerden ötürü yani is, para vs gibi zorluk cektigimiz için ayri düsmemiz.. Yani hayatin bizi ayirmasi.. Bu sekilde imtihan edilmemiz.. Kisacasi bunlarin hepsinin ismi onu kaybetme korkusu oluyor.. Birinden gercekten emin oldugunuzda, bu kisi ömür boyu benim yanimda olur dediginizde zaten emek vermek zorluklar vs bunlar da kolaylasir.. Asil mesele o kisinin doğru olup olmadigini anlamakta aslinda.. Sevginin gücü zorluklarin üstesinden gelmeye yeter zaten bence. Ama tabii hem insanin kendi kendine birbirine yarattigi problemler var hem de insan kaynakli olmayan dis etkenler var.. Ben bir sekilde ic veya dis etkenlerden ötürü onu kaybetmekten korkuyorum.. Demek istedigim buydu…

Okudunuz mu?  Sıra beklerken başkasının önüne geçmek kul hakkımıdır?

Yorum: Ümidimizi nasıl kazanabiliriz?

Kayıtsız Üye
-misafir-
Bir yerde "yani hayatin bizi ayirmasi" demisiniz de ayiran ve birlestiren Allah tir.
Simdiki anlattiklarinizdan zamana ihtiyaciniz oldugunu cikariyorum ben.
Akisina birakin bir bakin hem ona hem olaylara belki de gereken bu.(sınırlara dikkat edin.)
dikkatli olun eğer onunla ilgili bir yuk yuklenmeniz gerekirse ve bu agir bir yuk olacaksa tasiyim der tasiyamazsaniz daha kotu olabilir,sonuclari daha agir olabilir!

Okudunuz mu?  Osmanlı Döneminde Mahalle İmamları

Allah hayirlisini versin!


Kayıtsız Üye
Amin hayirlisi olsun. Ağır bir yük yüklenmeniz gerekir de taşıyamazsanız kötü olur derken ne demek istediniz?


Kayıtsız Üye
Karsi tarafin sorunlari oldugunu soyluyosunuz ya o sorunlari asmak zannettiginizden zor olabilir size de bu konuda onemli gorev dusebilir,siz kaldiramazsaniz,tasiyamazsaniz yari yolda birakmis olursunuz onu.

Okudunuz mu?  Rabbim işimi kolaylaştır güçleştirme duası hangi peygambere aittir ve hangi sure ve hangi ayette

Siz bu zorlugu paylasmak konusunda tam emin degilseniz veya bu zorlugu paylasmak sizin gozunuzde gercekten de zor biseyse o zaman çok dikkatli olun diyorum.

Bazen olaylar yada zorluklar uzaktan daha kolay gorunur insana ama olayin içindeyken daha farkli oluyor.

Uzaktan uzaga tabi net bir degerlendirme yapamayiz!

Bu kategoride yer alan Yasini cüzden veya ezbere okumanın sevabı farklı mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ümidimizi nasıl kazanabiliriz? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.