Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:32
missa1
Abone

Kadınlarla konuşurken onların gözüne bakmak

Kadınlarla konuşurken onların gözüne bakmak

7velh0
Kadınlarla konuşurken onların gözlerine bakmaya çalışıyorum bu hareket doğru mudur ? Peygamberimiz konuşurken insanlara bakarmış eğer benim yaptığım bu durum yanlış ise peygamberimiz kadınlarla konuşurken ne yapıyordu ?

Şimdiden sağolun.


Yorum: Kadınlarla konuşurken onların gözüne bakmak

mum
Eşleri ve mahremleri ise önüne bakıyordu, yabancı kişiler ise yere bakıyordu 🙂
İhtiyaç olmadan karşı cinse bakmanın büyük günah ve göz zinası olduğunu unutmayın.

Okudunuz mu?  Gerdek gecesinde islami yönden önemli olan ve dini yönden yapılması gerekenler nelerdir?

Mümin erkeklere söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Bu onlar için daha arındırıcıdır. Allah onların bütün yaptıklarından haberdardır.

Nur Suresi 30 ayet

Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve iffetlerini korusunlar. Açıkta kalanlardan başka süslerini göstermesinler. Başörtülerini yakalarının üzerinden bağlasınlar. Kocaları, babaları, kocalarının babaları, kendi oğulları, kocalarının oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, kadınları, hizmetlerinde bulunan köleleri ve câriyeleri, cinsel arzusu bulunmayan erkek hizmetçiler, kadınların cinselliklerinin farkında olmayan çocuklar dışında kimseye süslerini göstermesinler. Yürürken, gizledikleri süsleri bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah’a tövbe edin, umulur ki kurtuluşa erersiniz!

Okudunuz mu?  Sinek öldürmek günah mı

Nur Suresi 31. ayet

Bu kategoride yer alan Su kesintisi olduğunda teyemmüm alınabilir mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kadınlarla konuşurken onların gözüne bakmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.