Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:59
sizden5
Abone

Öğrenciyim namaz kılmak zor

Öğrenciyim namaz kılmak zor

Yusuf124124
Merhaba ben 8. sınıfım bu sene LGS ye gireceğim bu yüzden çok çalışmak gerekiyor. üstüne benim gireceğim lgs harici sınavlar var ulusal olimpiyatlar buna da çalışmam gerekiyor. İbadet edip namaz kılmak zorlaşıyor.
Yatsı namazıyla birlikte günün kazalarını kılıyorum. Namaz kılmalı mıyım yardım edin yoksa yazın kaza mı kılmalıyım ne yapmalıyım Allah bana yardım etsin inşAllah.
Bu arada bide sabahları sabah namazına kalkıyorum okula 2 saat varken tekrar çalışıyorum. (8. sınıf olduğum için okullar erken başladı). Yardım edenden Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Ankarada yaşıyorum sohbetlere zikirlere katılmak istiyorum ama çevremde nerden bulabirim böyle biryer ?

Yorum: Öğrenciyim namaz kılmak zor

cvallkzs67
Gerçekten çok zor bir durum okulunuzda mescid varsa müdürden izin alıp mescide git kardeşim veya kullanılmayan bir sınıf varsa izin alıp orada kıl Allah yardım eder


Yorum: Öğrenciyim namaz kılmak zor

duzgunomer
Kaza asla eda edilen namazın yerini tutmaz. Savaşta dahi namaz kılınıyorken sınavda neymiş. Kafalarına füze yağarken namaz kılanlar, namazı kılarken bozmanın haramlığından korkanlar yok mu?

Okudunuz mu?  İç çamaşırı değiştirmek gerekir mi?

Gerekirse okulu bırak, ama o namazı kıl. Dünya için ahiretini satanlardan olma. Herkes sana küsse, o senden razı olsa, bir ehemmiyeti var mı?

Okulu bu kadar kafana takma. Fen lisesini kazanmışken aklı başına gelip 2.sene sınıfta namahremler olduğu için imamhatipe geçenleri gördüm. Okullar hep aynı, hiçbir şey öğretilmiyor. Her şey kitapta var, internette de.

Okudunuz mu?  Evlilik dışı kürtaj

Öğrenciyim ve bazı sebeplerden namaz kılamıyorum

Kayıtsız Üye
Hocam ben öğrenciyim, evimiz sobalı ve genel olarak soğuk oluyor. Buna rağmen namazlarımı sürdürmeye çalışıyorum ama bazı durumlarda sıcak olan odaya geçip namaz kılabilmek için ailemin uyumasını beklemem gerekiyor ve ailem namaz kılmadığı için bu davranışımı garipsiyor. Namazlarımı hasta olmamak için soğuk odada kılmamam ve kazaya bırakmam çok günah midir? Lütfen cevaplayin sürekli Ağlıyorum bunu düşünüp

Okudunuz mu?  Son Nefeste Tevbe Geçerli mi?

vel Fecr
< Hocam ben öğrenciyim, evimiz sobalı ve genel olarak soğuk oluyor. Buna rağmen namazlarımı sürdürmeye çalışıyorum ama bazı durumlarda sıcak olan odaya geçip namaz kılabilmek için ailemin uyumasını beklemem gerekiyor ve ailem namaz kılmadığı için bu davranışımı garipsiyor. Namazlarımı hasta olmamak için soğuk odada kılmamam ve kazaya bırakmam çok günah midir? Lütfen cevaplayin sürekli Ağlıyorum bunu düşünüp >
sürekli ağladığınız göre sizde rahat değilsiniz. doğal olanda bu. müslümanın kalbi sızlar bu duruma.

Okudunuz mu?  Cinsel istismara uğramak

ashab güneşin sıcağın altında. sıcak diyip namazını geceye bırakmadı. tam vaktinde kıldı. onlar bizim öğreticilerimiz . ki namazdan bahsediyoruz. islamın olmazsa olmaz en temel ibadeti. bir müslüman bir namazını keyfi olarak kaza edemez. çok büyük günahtır. bu namaz Allahın emridir. sıcak soğuk farketmez her şekilde müslüman namazını vaktinde kılmalıdır. bakarsın soğukta kıldığın namaz daha faziletlidir. en doğrsnu Allah bilir.

Okudunuz mu?  Tuvalette iken meni gelmesi

Şem’a
< Namazlarımı hasta olmamak için soğuk odada kılmamam ve kazaya bırakmam çok günah midir? >
Bu durumda sadece farz olanı kıl asla kazaya bırakma bu en büyük günahlardandır.
Örneğin yatsı namazının farzını kılın, 4 rekat en fazla 4 dk sürer.


vel Fecr
sünnet farza kalkandır, şeytan farza gelmek istediğinde ilk sünnete çarpar. o yüzden sünneti kolay bir şekilde elden bırakmamalıyız.
sünneti bırakmak insanda tembelliğe yol açabilir.

Bu kategoride yer alan Gusülden sonra üzerinde kurumuş meni bulmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öğrenciyim namaz kılmak zor Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.