Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:13
sizden91
Abone

Namaz kılarken secdeden birşey çekmek

Namaz kılarken secdeden bir şey çekmek

Ad4m
Selamünaleyküm
2 sorum var.
1.Namazda secdeye giderken secde edeceğimiz yerde veya kenarında bir şey var ise (örneğin tesbih) bunu kenara itmek namazı bozar mı ?
2.Namazda küçük ayrıntılar olan (tekbir alırken parmakların arasındaki açıklık,secdede iken parmaklar arasındaki açıklık,secdede iken ayakların durumu vb.) bunları yapmazsak mekruh gibi veya yaparsak sevap kazanırmıyız ?

Okudunuz mu?  İslamda Bıçak taşımak

Yorum: Namaz kılarken secdeden bir şey çekmek

imam
1. Namazda elbise ve eşya ile meşgul olmak mekruhtur, fazla hareket edip meşgul olmak ise namazı bozar. Tesbihi itmeniz bozmaz ama size engel değilse bırakın.

2. Normal davranın yani doğal haliniz nasılsa öyle kalın. parmak arası açıklığı ayarlamayın

Bu kategoride yer alan Muharrem ve aşure ayı ne zaman bitiyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namaz kılarken secdeden birşey çekmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.