Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:10
sizden91
Abone

Bir günah için ne kadar tevbe gerekir

Bir günah için ne kadar tevbe gerekir

cvallkzs67
Selamun Aleyküm diyelimki önceden birçok kez işlediğimiz bir günah var bu günah için 1 kere tevbe yeterlimidir yoksa her işlediğimiz an aklımıza geldiğindemi etmeliyiz ?
Örnek : Diyelimki eskiden göz zinası yapmışım göz zinası yaptığım için bir kere tevbe yeterli midir yoksa her yaptığım an için mi tevbe etmeliyim ?
Allah razı olsun

Okudunuz mu?  Sınavda heyecan duası

Yorum: Bir günah için ne kadar tevbe gerekir

Ad4m
Sorunu tam anlamadım ama şöyle izah edeyim:
Bir günah işlersen samimi şekilde tövbe edersen,Allah İnşAllah tövbeni kabul eder.Aynı günah her aklına geldikçe tövbe gerekmez çünkü tövbeni ettin.
Ama her günah işlediğinde tabii tövbe gerekir.
Bir adam günah işleyip tövbe etse,birdaha günah işlese tekrar tövbe etmesi gerekir.
Umarım sorunun cevabını almışsındır 🙂

Okudunuz mu?  Diyelim ki üzerimizde kul hakkı var ama o kişiye söyleyemiyoruz fitne çıkacağı için bu durumda ne yapılmalı ?

Yorum: Bir günah için ne kadar tevbe gerekir

cvallkzs67
Allah razı olsun birde günah işledikten sonra tevbemizi bozdugumuz için 1 kere mi istiğfar etmeliyiz yoksa işlediğimiz günah kadar mı ?


Yorum: Bir günah için ne kadar tevbe gerekir

Ad4m
İşlediğimiz günah kadar mı derken ?
Sen Rabb’ine tövbe et.1 defa samimi tövbe yeterlidir."Allahım işlediğim tüm günahlarımı bağışla" dersen samimi şekilde,İnşAllah Allah affeder tüm günahlarını.

Okudunuz mu?  Borsaya yatırım yapmak haram mı?

cvallkzs67
Alllah razı olsun cevabımı aldım işlediğimiz günah kadar derken tevbe etmeden önce o günahdan kaç kere işlediğimiz demek istemiştim


Ad4m
Sen tövbeni et,birdaha işleme.
Eğer işlersen umudunu kaybetme.
Senin, günahından büyük Rabb’in var.
Allah senden de razı olsun.

Bu kategoride yer alan Gusul abdesti vucut kiri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bir günah için ne kadar tevbe gerekir Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.