Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:16
missa07
Abone

Akran Zorbalığı için dua

Akran Zorbalığı için dua

Dido
Cocugum ikinci sınıfta çok caliskan ve basarili bir cocuk.ogretmenleri de çok seviyor. Lider ve manupileci bir arkadaşi yüzünden diğer cocuklar cocugumla konusmuyor.yapayalniz kaldi.7 yasindaki cocugum benimle muhattap olmuyorlar diye ağlıyor. Ben okuldan yardim istedim,kendim de konusuyorum hergun. Birkac cocugun velisi de durumu biliyor.Tum bunlara ragmen yetemiyorum gibi hissediyorum.caresiz hissediyorum.Kiymetle saygiyla sevgi ile buyuttugum cocugumun ic cekmesine dayanamiyorum. cocugum için bir dua ariyorum.sevilmesi mutlu olmasi yanlizliga mahkum edilmemesi için.cocugumu her gun 7 fatiha 7 ihlas 7 ayetel kürsi ile okula yolluyorum.caresizlik içindeyim.bir senedir bitmiyor bu.birgun cocugum kazanacak biliyorum kalbi guzeldir onun,ama o zamana kadar kalbinde onarilmasi güç yaralar olmasin istiyorum.

Okudunuz mu?  Kutsal kitaplar kaç sayfadır

Yorum: Akran Zorbalığı için dua

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Her anne gibi Allah’ın lutfettiği derin bir şefkat sahibisiniz. Allah size bu şefkati, çocukla içiçe geçmiş bu içtenliği vermeseydi o çocuklar nasıl yetişirdi. Şefkat nimeti her nimet gibi bazen insanın imtihanı oluverir.

Okudunuz mu?  Hristiyanlar için Allah razı olsun demek uygun mudur?

Hem islami ilimler okumuş hem de aile danışmanlığı yapan sosyolog bir abiniz olarak size bazı tavsiyelerim olacak;

1- Daha henüz kurban bayramını geçirdik, çocuğunuzu ismail, kendinizi de Hacer farzedin. Siz O’nun sahibi değilsiniz, O’nun için O’nu sahibi kadar koruyamazsınız. Gerektiğinde O’nu terkedip tekrar O’na can suyunu sunmak için çabalamanız gerekebilir. Allah tıpkı İsmail’e zemzemi lütfettiği gibi her çocuğa fıtri olarak mücadele yeteneği ve nimeti vermiştir.

Okudunuz mu?  Adalet ile ilgili hadisler kısa

2- Eğer O’na yardım ediyorum derken, çabalama ve tecrübesini (acı da olsa) elinden alırsanız gelecekte her acısını sizin yüklenmenizi isteyecektir.

3- Anne-baba olarak bazen çocuğumuzun acı çektiğini görmek çok zordur. Ama hayat böyle öğrenilir.

4- Unutmayın çocuklarınız, daha büyük bir kimse tarafından zulme uğramıyor, kendi akranları tarafından zulme uğruyor. Onların dünyalarında ilişkiler farklıdır. Düşmanlığı da dostluğu da çok hızlı yaşar büyükler gibi kin tutmazlar. Yaptıkları siz büyüklerin yaptığı gibi tecrübe etmektir. Böyle böyle öğrenirler.

Okudunuz mu?  Hz. Ali'nin Özellikleri Nelerdir?

5- Talep ettiğiniz dua aslında, "beni dinleyin" çığlığıdır. Her insan yavrusunun ihtiyacı olan bir çığlıktır. Dualaramızın muhatabı Allah: "(Bakara/186) Kullarım, beni senden sorarlarsa, (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım. Bana dua edince, dua edenin duasına cevap veririm. O halde, doğru yolu bulmaları için benim davetime uysunlar, bana iman etsinler.

Okudunuz mu?  Namazla dalga geçmek küfür mü

En etkili dua fiili yapılan duadır. Zaten ayetin sonunda davetime uysunlar buyuruyor. Davete uymak O’nun emir ve yasaklarına uymak demektir.

6- Çocuk problemlerini anne ve babası gibi çözer. Anne baba olarak problemlerinizi doğru usulle çözüyorsanız, meraklanmayın size ihtiyacı olmadan sizden öğrendiği usulle problemlerini çözecektir. Daha çok küçük demeyin, çünkü mücadele ettikleri de kendisi gibi küçük.

Okudunuz mu?  Kuran kaç yılında ve nerede indirildi?

7- Öyleyse, en büyük duanız fiili olarak "nasihat etmeden" O’na problem nasıl çözülür göstermektir.

8- Çocuğunuzla diyaloglarınız akıl verici değil YOL GÖSTERİCİ olmalıdır. Ne farkı var? birinde, çocuğu hiçbir şeyi başaramayan pasif bir varlık görmek, diğerinde, "sen problemlerini çözebilirsin" güvenini vermektir.

Okudunuz mu?  Ölmüş kimse için mevlit okutmanın Dini hükmü nedir,bildirimisiniz?

9- Bu güveni vermek için bizim "AKTİF-PASİF" dinleme yöntemi dediğimiz yöntemi kullanmalısınız. Arkadaşıyla kavga etmiş bir çocuk ile annenin konuşması;

Çocuk – Anne arkadaşım beni sürekli oyuna almıyor
Anne – Canım benim, (sarılarak) Sen de oynamak istiyorsun!
Çocuk – Evet ama beni oyuna almıyor ve diğer arkadaşlarım da O’nu dinliyor.
Anne – Yalnız kalmak seni üzmüş olmalı!
Çocuk – Çok kızgınım ben de O’nu oyuna almayacağım.
Anne – Sen de aynısını ona yapmak istiyorsun.

Okudunuz mu?  Tacize göz yummak engellememek

Bu diyalog gibi mi yapıyorsunuz ya da şöyle mi yapıyorsunuz?

Çocuk – Anne arkadaşım beni oyuna almıyor (bu arada ağlıyor)
Anne – Olsun sen de başka arkadaşlarınla oynarsın (çözümü kendiniz buldunuz)
Çocuk – Ama başka arkadaşlarım da onu dinliyor hiçbiri benimle oynamıyor
Anne – ÖYle şey olur mu? Ben öğretmeninizle konuşurum. (ben senin yerine hallederim, sorumluluğunu aldınız)

Okudunuz mu?  Hayırlı evlilik yapılması için kismetin açılması için okunacak dua

Sizce hangisi çocuğunuzu güçlü kılar?

Önce bu dediklerimi gözden geçirin sonra başta ben olmak üzere bu platformdaki her müslüman sizin çocuğunuza yürekten dua edecektir.

Allah’a emanet olun, Allah’tan emin olun, Selametle kalın…

Bu kategoride yer alan Abdest alırken tırnakların içine su gitmeli mi ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Akran Zorbalığı için dua Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.