Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:07
missa02
Abone

Dinimizde okunmuş bir nesneyi taşımak caiz midir?

Dinimizde okunmuş bir nesneyi taşımak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Selamnun aleykum hocam.Benimde hep celiskiye dustugum bir sorum olacakti.Bizim burda çok iyi bir alim var.Etraftan bayada gidiyorlar insnalar.Kendisi vefat etti evlatlik aldigi ve yetistirdigi bir kadini yerine gecti.Oda ilmiyle biliniyor.Bu bir kaç gundur geceleri ders calisirken icimde bir korku olustu.Bir veseve ve küçük bir sesten hemen irkilme gibi.Ayni zamanda ders calisamiyordum sürekli bir yorgunluk vardi ustumde.Ailemle ilmiyle bilinenn kadinin yanina gittim.Sadece vesveese veriyorsun kendine korkulacak bir durum yok ortada dedi ve bana alumunyum fulyaya sarip boynumda tasimam için okumus igne.Ders içinde okumus seker verdi.Bide cesitli rivayetler var sali carsamba banyo yapmanin çok uygun olmadigima dair.Zaruri bir durum olmadikca o gunlerde yapma dedi.Hocam asil sorum okumus bir nesneyi tasimak tas olsun igne olsun seker olsun uygunmudur.Kesinlikle ilmiylr un salmis biri bu alimimiz.batil inanclarla hareket edecegini dusunmuyorum.Ama siz degerli hocalarimdanda danismak istedim..

Okudunuz mu?  Mezara ağaç ve çiçek dikmenin ölüye ne faydası var?

Yorum: Dinimizde okunmuş bir nesneyi taşımak caiz midir?

Omer Faruk
Selamün Aleyküm,

Bunlar olsa olsanın şeytanın ilmidir. Allah’ın ve Rasulü’nün böyle bir ilmini görmedim. demek ki bu alim dediğiniz insanlar Rasulullah’tan (haşa) daha alimler. Kur’an’ı ve Rasulullah’ın hayatını okumadıkça böyle aldanmaya devam edecek, işin kötüsü bunu da İSLAM zannedeceksiniz.

Okudunuz mu?  Sağ elimde sargı var abdest nasıl alınır

Sevgili kardeşim, Allah size yetmiyor mu? Allah’ın Kur’an’ı ve size öğrettiği dualar yetmiyor mu? Rasulullah ve öğrettiği dualar yetmiyor mu?

Eğer bunlar yetmiyorsa dilediğiniz üçkağıtçıya gidebilirsiniz. Ama bunun hesabını Allah’a verirsiniz.

Allah’a emanet olunuz, Allah’tan emin olunuz.


Yorum: Dinimizde okunmuş bir nesneyi taşımak caiz midir?

Kayıtsız Üye
Omer hocam,hayattaki gayemi amacimi sürekli sorgulayan ve gercek yaratilis fitratimi ogrenip bir kaç cakil tasiyla yasamimi surduren biriyim.Herseyden önce hayirlisini dileyen her daim dua etmeye calisan biriyim.kesinlikle ilmiyle kerametiylr bilinen bir hoca.Verdikleri seylerle istemeyerek sirk kosmak istemem Allaha.Hayatta herseyi sorgularim.ben bir hafiz yada medresede birinin himayesinde ders almis biri degilim.Bir kaç cakil tasiyla heybemde olanlarla ayaktayim.Burda ilmininze sonsuz saygim var. Allah razı olsun sizdenBana soylediginiz seyleri dikkate alrim elbet.

Bu kategoride yer alan Allah neden kendisini yüceltip övmemizi istiyor? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dinimizde okunmuş bir nesneyi taşımak caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.