Anasayfa
14 Ekim 2023, 19:56
missa08
Abone

Eşimin beni dinlememesi memur olmak istemesi

Eşimin beni dinlememesi memur olmak istemesi

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar Eşimle kavga ettik annem babam eşim babannemle beraber aynı evde oturuyoruz. daha sonra annemin hasta özürlü iki kardeşi bize geldi çünkü annemden başka bakacak kimseleri yok. Eşim bu yüzden ayrı ev istedi bende bu isteğini haklı gördüm. ve ayrı eve çıkmayı karar aldım Çünkü eşim bakmak zorunda değildi. ama eşim çok aceleci davrandı hemen 1 ay içersinde ev tutmamı istedi ben onuda kabul ettim. Hatta eşime sordum eğer ev tutmazsaydım ne yapardın dedim. Boşanırım dedi. Neyse ben ev tutdum ev tutduğumuz gün kavga ettik. babasının evinde gitti.

Okudunuz mu?  Bilmeyerek çalıntı mal almak

şimdi bana şart koşuyorlar memur olmak için benim iznimi almadan dershaneye yazıkmış ve memur olmak için beni zorluyor. Ataması olursa ben atandığı yerde iş bulacakmışım. Ailemi memlektimi bırakıp gidecekmişim.

şimdi benden istediği dershaneye gidip memur olacakmış ben çalışmasını istemediğim halde bana giderim yaparım diyor.

Okudunuz mu?  Vela havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim manası nedir?

Şimdi boşansak bunun günahı nedir. Benim günahım nedir. onun günahı nedir.


Yorum: Eşimin beni dinlememesi memur olmak istemesi

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Öncelikle evlilik ben izin verdim vermedim ile yürüyecek bir kurum değildir. Gönül rızası ile yürüyecek bir müessesedir. Öncelikle bilmeniz gereken, bu tür imtihanlarla karşılaştığınızda farklı tepkiler normaldir. Eşiniz, ailenize muhtaç olmanızı maddi sonuçlara bağlıyor ve haklı olarak ekonomik bağımsızlık talep ediyor.

Okudunuz mu?  Kardeş bedduası

Şüphesiz anne baba, dede, nine akraba evliliğin sağlığı için çok önemlidir ama bunlarla sağlıklı ilişkiler kurmak şartıyla. Akraba ile sağlıklı ilişki vücudun besin ile ilişkisi gibidir. Gerekli besini yeterince almak yerine az veya fazla alırsanız vücudun dengesini bozduğunuz gibi akraba ilişkilerini de dengeleyemezseniz evliliğiniz bozulur. Ama unutulmaması gereken, vücudun nasıl besine ihtiyacı varsa evliliğin mutlaka akrabaya ihtiyacı olduğudur.

Öncelikle yazdıklarınızdan sorunlarınızı teşhis edelim;

Okudunuz mu?  Kurbanla ilgili vaaz

1- eskilerin deyimiyle ev-ev üstünde oturuyorsunuz. Yani çekirdek aileniz, kendi aileniz, ailenizin ailesi ve engelli üyeleri… Bu oldukça ağır bir tablo
2- Bu ağır tabloda ev özel ilişkilere müsaade etmeyecek kadar küçükse eşler arasında beklenen sağlıklı ilişki gelişmez.
3- Eşinizin sizden bağımsız karar alması
4- Evliliğin ölümü anlamında son söylenmesi gereken BOŞANMA sözünün gündeme gelmesi

Kendinize göre bazı çözümler üretmişsiniz ama anladığım kadarıyla eşiniz bu çözümlere kani olmamış. Çünkü ekonomik bağımsızlığınız olmadığı için her an tekrar aynı eve döneceğinizden korkuyor ki bunda haklı.

Okudunuz mu?  Esma ül hüsna anlamları çok kısa

Ya da çözümünüzü ve samimiyetinizi eşinize yeterince anlatamamışsınız. Bu iş inatlaşma ile anlatılmaz ya da "bak günah işliyorsun" benim dediğim doğru demekle olmaz. Unutmayınız ayetle nasihat bile uygun şekilde, Kur’an’ın ifade ettiği gibi; rahmet kanatlarıyla olur. Söylediğiniz ayet duruma uygun da olsa söyleme şekliniz İslam’ın hikmetine uymayabilir.

Okudunuz mu?  Birşey üzerine yemin etmek

Aile danışmanı olarak eşinizi dinlemeden söyleyebileceğim bu kadar. Çözüm bir araya gelip bu tabloyu sakin bir ortamda birlikte tartışıp ilkeler çerçevesinde sevgiyle çözmektir. Tersini sizin için temenni etmiyorum, Rabbim yardımcınız olsun.


Yorum: Eşimin beni dinlememesi memur olmak istemesi

fth123
Memur olamayıp kuzu kuzu geri dönecektir. Sen metin ol, Allah’ı vekil edin o da işlerini düze çıkarır.


Yorum: Eşimin beni dinlememesi memur olmak istemesi

Kayıtsız Üye
Hocam cevaplarınız için teşekkür ederim.

Okudunuz mu?  Vicdan azabından kurtulmak için ne yapabilirim

Ben eşime o dediğiniz ağır taplo içinde yaşatmayı zaten istemedim. Ayrı eve çıkmayı ben kabul ettim zaten. Ama yaklaşık 1 yıldır evliyiz. evet ikimizide dinlemeden karar vermek doğru olmaz. Ama olanları aynen yazdım. Şimdi yaşanan sorunları açık açık anlatayım.

Biz o gün kavga ettiğimizde abisi gelip benim kardeşimden memnun değilse hemen boşa demesi.
Abisi benim kardeşim memur olursa sen kocası da olsan alırım memurluğunu yaptırırım demesi bunlar normal mi
siz diyeceksiniz ki ne yaptınız da bunlar oldu. Hiç bir şey olmadı sadece evde durmaktan sıkıldı. Çünkü evlenmeden önce özel işletmelerde çalışıyordu hepsi bu.

Okudunuz mu?  Sevgi dostluk ve barışla ilgili hadisler

Ayrıca evi terkettiğinin ikinci ayında dershaneye başladı. Benim iznim olmadan. Şimdi bir eşin izni olmadan bunu yapması normalmi modern hayatın getirmiş olduğu şartlara göre normal peki dinin olması gerek şartlare göre normal mi;

Ekonomik bağımsızlık durumuna gelince. Eşimi şükür kimseye muhtaç ettirmedim. Maddi açıdan hiç üzmedim.

Okudunuz mu?  SübhanAllahi ve bihamdihi sübhanAllahil azim ve bihamdihi estağfirullah anlamı

Ailesinin düşüncesi ‘benim kızım okudu memur olacak’ peki evlenmeden önce ben çalışmasını istemediğini söyledim.

Zaten evliliğimiz ilk 3 ayından beri kavgalarımızda hemen boşanacam lafını ağzına alması. Evi terk etmek istemesi ben elinden çok tutdum. Ama artık bir erkeğinde sabrı var. Çünkü her olumsuz olayda beni boşanmakla tehdit etti.


memur, memur olmak

Bu kategoride yer alan Ölenler hayatta kalanları özler mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Eşimin beni dinlememesi memur olmak istemesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.