Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:21
missa05
Abone

Sistein içeren gıdalar

Sistein içeren gıdalar

Kayıtsız Üye
Esselamün Aleyküm ben Almanyada yaşıyorum, Biz burda Katkı Maddelerinin mesela una Karıştıranın (Sistain) ve bakaldan gelenlerin(domuz yağı) çökü Haram oldunu öğrendik (geç öğrendik çünki yazmıyorlar). Bunları almamaya çalışıyoruz benim problemim Almanca sitelerde sistainin mesela una satılmadan önce koyuldunu(Domuz saçı/ Bazende İnsan saçı bile) ve bunun hiç yasak olmadını Kafirler açık yazıyor. Bu sistain Türkiyeyde geldini biliyoruz. Bu anadima göre Hocaların haram oldunu söyliyorlar, yani ekmeyimizi evde bile yapsak ve Dükanda dikkat bile etsek Haram yiyoruz demek değil mi? Çünkü Firmalar bunu saklıyorlar ama unsuz ve mayasız ekmek dünyada olamadıyı için bu günaha girmemek için ne yapılmalı?

Okudunuz mu?  Zina çeşitleri nelerdir öğrenmek istiyorum

Yorum: Sistein içeren gıdalar

Şem’a
Sistein bulunun gıdaları kullanmak caiz değildir.
Yapmanız gereken şey, gıda alırken araştırmanız ve içerisinde "Sistein" gıdaları almamanızdır.

< Sistein,Genellikle berberlerden toplanan insan saçı ve domuz kıllarındanüretilen L-sisteinayrıca kaz-ördek tüyleri ve boynuzdan da üretilebilmektedir. olarakgörev alan faydalı ve gerekli bir maddedir.

Okudunuz mu?  Anne babadan başkasına anne baba denirmi

Genellikle berberlerden toplanan insansaçı ve domuz kıllarından üretilen L-sistein ayrıca kaz-ördek tüylerive boynuzdan da üretilebilmektedir. >


Yorum: Sistein içeren gıdalar

Kayıtsız Üye
Esselamün Aleyküm bu soruma cevap alamadım, ekmek haram mı, haram yememek için buğday değirmenile kendi ekmek yapmaya mecbur miyim?

Okudunuz mu?  Kabir Ziyaretinde Kabirdeki ölü Bizi Görüp Duyarmı?

Cevap için Tessekür ederim ama benim anladım bütün Unda Sistain kulanılıyor yani Haramzis ekmek yok demek değil mi bu? Haram olmiyanı nasıl bulabilirim o zaman. Türkiyede ben kulanmıyorum diye bir Marka var mı, ben burda hiç duymadım? Ben öğrendimde şaşırdım Türkiyede bu kadar Müslüman var niye bu kadar kolay satılıyor.

Okudunuz mu?  Hastanede vefat eden kişi için ölüm raporu nasıl çıkarılır?

Problem Yazmaya mecbur olmadıkları için, Sistainsiz varsa bile biz bunu bilemeyiz. Tek çare ekmek yememek mi yani?

Esselamün Aleyküm ben bir yerde okudum, mesela bir haram Maddenin bir değiştirmesi oldu zaman, sonunda madde Haram olmadığını, bu Sistain ve öbür haram denilen E Numaraları için geçerli değilmi?

Okudunuz mu?  Hz. Ali ismi anılınca neden kerremAllahu vechehu deniyor?

Cevap alabilirsem çok sevinirim.


Yorum: Sistein içeren gıdalar

Kayıtsız Üye
Bu maddenin unda da olduğunu hiç duymadım. Türk marketlerinde satılan ekmeğin helal olduğunu biliyorum. Bu ekmek bir süre sonra bayatlanıp küfleniyor, ama alman marketlerindeki ekmek çok süre geçse de çabuk küflenmiyor. O maddeden dolayı hemen küflenmediğini biliyorum.

Okudunuz mu?  İnsanın Kader Konusundaki Yanılgılarını örnek vererek anlatabilir misiniz?

Kayıtsız Üye
Benim araştırdıma kadar Sistainin en büyük üreticileri Japonya ve almanya bu Sistain (Domuz Saçı) bu zamanda sadece bu ülkelerde kalmıyor. Türkiyedeye gittini söyleyen insanlar var. Bu Türk Firmacılara, vatandaş bu domuz saçını ekmeğe koyuyor musun diye soruldu zaman kızıyorlar cevap vermiyorlar. Almanyada ki tek fark anadima kadar Kafirlerin açık açık içine koyduklarını söylediklerini. Bir kaç yıl önce bu sistain sadece domuz saçından değil insan saçındanda yapılıyordu (buda domuz gibi haram mı?). Malesef böyle konularda açık cevap almak zor. Bir kaç gündür ekmek yemedim. Ekmek değirmeni alıp kendim yapıcam galiba. (Evet Almanya kafir devlet oldu için burda haram şeyler deha çok var, ama ben araştırdıma ramen bu sistain türkiyede yasak oldunu hiç bir yerde okumadım). Yardım etmenize çalıştınız için tessekür ederim.

Okudunuz mu?  Su İçtikten Sonra Okunacak Dua

arifselim
Ekmek, un veya diğer gıda ürünleri aldığınızda elinizden geldiği kadar araştırın ve dikkat edin. Almanya ve hemen hemen tüm avrupa ülkelerinde müslümanların marketleri de bulunmaktadır ve buralarda genellikle müslüman ülkelerden gelen ürünler satılmaktadır. Bu bir kolaylık sağlayabilir. Domuzun kılı necis olduğu gibi insanın kıllarını da gıda ürünlerinde kullanmak elbetteki haramdır.

Okudunuz mu?  Kuranı Kerim Okumanın önemi Ve Faydaları Nelerdir

Kayıtsız Üye
l sistein en büyük üreticisi çin dir dünyanın %60 üretimini çin yapmaktadır ve hiç bir üründe l sistein bulunduğu yada nasıl elde edildiği yazılmamaktadır.en güzeli buğdayı alıp kendiniz öğütmektir.

Bu kategoride yer alan Demokrasi Ve Laiklik İslam'a aykırı mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sistein içeren gıdalar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.