Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:29
sizden95
Abone

Şirk içeren sözler dinlemek

Şirk içeren sözler dinlemek

Hakannn
19 yaşında biriyim bazen sıkıldığımda çizgi film izliyorum, çizgi film dediğim japon çizgi filmleri anime diğer adıyla.

İnternetten dinlediğim bazı sohbetlerde şirk içeren şarkıları dinlemenin insanı kafir etme tehlikesi olduğunu duydum bkz: feleğe kadere söven şarkılar. Çünkü bu tür şarkıları dinleyen bunların olduğunu bilip kendi rızasıya dinlemeye devam ediyor deniyordu sohbette

Okudunuz mu?  İçimden İstemeden Küfür Ediyorum Lütfen Yardım..

Benim izlediğim bazı çizgi filmlerde tanrı kelimesi geçiyor nasıl desem çizgi filmdeki ana karakter benim tanrım şu diyor vb.

Bunları izlemekte sakıncalı mıdır? İnsanı günaha sokar mı? Vaktinizi ayırıp yardımcı olursanız teşekkür olarak dua ederim size inşaAllah 🙂


Yorum: Şirk içeren sözler dinlemek

NuN
İslami inanç ve ahlaka aykırı filmler izlemek caiz değildir. Elinizden geldiği kadar size fayda verecek çizgi filmler izleyin.

Okudunuz mu?  Kadının nereleri helaldir

Yorum: Şirk içeren sözler dinlemek

Hakannn
Cevabınız için teşekkür ederim Allah size hayırlı uzun ömür versin; bu tür filmler izlemek yaradanı kızdırır mı


Yorum: Şirk içeren sözler dinlemek

NuN
< bu tür filmler izlemek yaradanı kızdırır mı >
İnanmadıktan sonra izleyebilirsiniz ama yine de tavsiye etmiyoruz çünkü mutlaka izlenen görüntülerin etkisi olur.

Okudunuz mu?  İlmine inandığımız bir hocadan kendimize dua etmesini istemek doğru mudur?

Kayıtsız Üye
Şirk konusunda olması gerektiği gibi çok hassasım. Bazen internette şirk içeren şeylere rastlıyorum şarkı video canlı yayın vb. Bunları asla tasdik etmiyorum ve değiştiriyorum ancak bazen bunları değiştirsem de tasdik etmesem de aklımda yer ediyor sanki şirke düşmüş onları tasdik etmiş gibi hissediyorum sonra çok moralim bozuluyor. Bu konuda yardımcı olur musunuz bir şeyi izlemek dinlemek şirk olur mu yoksa bunları açıkça kabul edersek veya şirke düşüren bir amel işlersek (başkasına ibadet secde vb.gibi) mi şirk olur ?

Okudunuz mu?  Kul hakkı oyun ve kurallar

muvaffak
Bu amellerin sonucu olarak kişi kendini bu sözleri sarfetmeye, dinlemeye veya izlemeye daha rahat hissedebilir. Şirkle alakalı veya tevhide aykırı bir söz işitildiği anda kişinin imanı zedelenmez. İman, ince camlardan yapılmış süsler değildir ki her kötü değdiğinde yara alsın veya tamamen parçalansın. Bu sözlerden uzak durmak en faydalısıdır. Aynı zamanda küfür veya şirk meselesinin bu kadar basit bir mesele olmadığı da unutulmamalıdır.

Okudunuz mu?  Ahzab suresi 50. ayetin güvenilir bir kaynaktan tefsirini yapar mısınız

Kayıtsız Üye
Şirk/küfür içeren yazı okumanın veya bir video izlemenin caiz olduğun söyledi bir hoca.

Anlamadığım şeyse; müzikte veya filmde haramdır diyo bir kısım.
Hepsi aynı değilmi? Abi biri bunu bana bir anlatsın valla kafam karıştı..?


muvaffak
Hoca ifrat etmiş, fazlaca abartmış. Müzik dinlemek de film izlemek de tamamen haram değildir. Müslüman, içinde cinselliğin bulunduğu, zararı açık olan şeyleri izlemez. Bu caiz değildir. Bunun dışında kişinin faydalı film izlemesi kişinin ufkunu açar, kültürünü genişletir. Orta yol basittir, iki tarafta da abartıya kaçmadan doğru yolda yolda yürümek yeterlidir. Hangi sözün caiz olduğunu hangi sözün haram olduğunu basit bir mantıkla çıkarabiliriz. Nasslar (ayetlerin, peygamberin koyduğu kurallar) bellidir. Bunun dışına çıkılmadıkça izlenilen, dinlenilen şeyler mübahtır, herhangi bir sıkıntı yoktur.

Okudunuz mu?  Gusul abdestinde tırnak temizliği nasıl yapılır?

hintce sirk iceren muzikler, Şirkküfür içeren yazı, Sarki Dinlemekle kafir olur mu insan

Bu kategoride yer alan Abdest nedir? Kısaca başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şirk içeren sözler dinlemek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.