Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:52
Sohbet
Yönetici

Şirk içeren sözlere örnekler

Şirk içeren sözlere örnekler

helen
İnsanı küfre düşüren, yanî kâfir yapan söz ve işlerden bazıları şunlardır:

Allahü teâlâya lâyık olmıyan şey söylemek. Meselâ, (Allah, gökten bize bakıyor) demek, yâhut bir kimse bir işi yaptığı hâlde, (Allah biliyor ki yapmadım) demek.

Peygamberleri küçültücü şey söylemek. Meselâ, (İlk insan Âdem peygamber vahşî idi) demek.

Melekleri küçültücü şey söylemek. Meselâ, (Senin bakışın bana Azrâil gibi geliyor) veya (Çocuk iyi yetişmezse zebâni olur), yâhut (Bu ibâdetin savâbını melek yazamaz) demek.

Okudunuz mu?  Başkasının yerine istihare namazı kılınır mı

Âhırette olacak şeylerle alay etmek. Meselâ, (Ben Cenneti istemem, Cehenneme gitmek isterim. Çünkü benim gibi olanlar oradadır) demek.

Allahü teâlânın emir ve yasaklarına, yanî Kurânı kerîmde ve hadîsi şerîflerde açık bildirilmiş ve islâm âlimlerinin kitapları ile her tarafa yayılmış, inanılması zarûrî olan din bilgilerinden birine inanmamak veya önem vermemek. Meselâ, (Ben cinleri göremediğim için inanmam) demek veya katî harâm olduğu bilinen birşeyi yiyip içerken besmele çekmek.

Okudunuz mu?  Hicret kaç yılında gerçekleşti?

(Dünya böyle gelmiş böyle gider) şeklinde inanmak. Dünya, gezegenler, gökler ve Arş ezelî değildir, sonradan yaratılmıştır, mahlûktur. Ebedî, sonsuz değildirler, sonunda yine yok edilecektirler. Yer ve gökler yok iken de Allahü teâlâ var idi.

Ayrıca zamanımızda çok kullanılan şu sözler de çok tehlikelidir:

Okudunuz mu?  İslam dininin üç temel esası nedir?

Allahü teâlâya, sanatkâr, mühendis demek. Allah unuttu, kaderime küstüm, Allah bizi düşündüğü için göz, kulak vermiş, Allah kuşlara kanat vermeyi ihmâl etmemiş, İlâhi şuur, ilahî düşünce, Cenâbı Hakka, (İnsanoğlunun mühendisi) demek. Îmânım gevredi, Allah bana kulum demesin, anladıysam arab olayım, Allah vahy ile Aliyi halîfe tâyin etti, diğerleri hakkını gasbetti ve bugünkü Kurân noksan demek.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin önem verdiği konular nelerdir?

Kötü kimseye (Öküz aleyhisselâm) demek; ağza defi hâcet lafzı ile sövmek; Allahın özel müdâhalesi gerekir demek.

Dinsizlere şerefli kâfir demek; çalgı aleti ile ilâhi söylemek; O, cimrilerin Allahı demek; Allah, her yerdedir demek.

(İslâm düşüncesi, İslâm nazariyesi, İslâm felsefesi) gibi tabîrleri, (İslâm dini) yerine kullanmak; özürlü kimseler için, îmâlât hatâsı demek; birisini kötülemek gâyesiyle (Allahlık Ali Bey) demek; namaz kılmam ama, kalbim temiz demek; kendisine Hans, Corc gibi gayri müslim ismi ile çağırılmasını istemek; Allahın gönlüne güç gelmesin demek; mümine, (Nûh der, peygamber demez) demek; harâm kazanç ile sevâb için kurban kesmek; ecelin hoyrat eli gibi sözlerin çoğu küfürdür, îmânının gitmesine, dinden çıkmasına sebep olur. Bunun için ağzımızdan çıkan söze dikkat etmemiz lâzımdır. Rastgele söz söylememelidir.

Okudunuz mu?  Hucurat Suresi kaç ayettir?

İnsanlara mahsûs sıfatları Allahü teâlâ için kullanmak küfür olur. ‘Burada ilâhi şuuru görüyoruz’ demek küfürdür. Bunun gibi, Allahü teâlâ için, Düşünerek veya Hesap ederek yâhut plânlıyarak yarattı demek küfürdür. İslâm düşüncesi demek de böyledir. Çünkü, düşünmek, hesap etmek, plânlamak insanlara mahsûs şeylerdir.

Okudunuz mu?  BİR HADİS. Bir zaman gelecek,ummetim beş şeyi sevip beş şeyi unutacak

Çok kimse îmânı kurtarayım derken, küfre giriyor ve bunun için de hiç üzülmüyorlar. Her Müslümanın küfre düşürücü söz ve hareketleri çok iyi bilmesi gerekir


Cevap: Şirk içeren sözlere örnekler

elif07
Her Müslümanın küfre düşürücü söz ve hareketleri çok iyi bilmesi gerekir

Okudunuz mu?  Cübbeli'nin Efendimizle ilgili görüşleri

Evet hakılsın helen abla,çok güzel bir paylaşim,dikkat etmediim bazı sözler vardı şimdi Allahın izniyle daha dikkatli olıcam inş..Selametle…
Allah razı olsun…


Yanıt: Şirk içeren sözlere örnekler

imamhatipli42
Kaynak belirtseydiniz daha iyi olurdu:)
Paylaşım için teşekür.


Soru: Şirk içeren sözlere örnekler

@mir
tekfir ve küfür bu kadar kolay olmasa gerek
yukardaki sözler söyleyen herkesi anında kafir yapar mı? Allahu Alem.

Okudunuz mu?  Hz Hud'un kavmi neden helak oldu?

< Meselâ, Allahü teâlânın evliyâsı, enbiyâsı, âlimleri ve bunların sözleri, fıkh kitapları, fetvâları ta’zîm edilecek, hürmet gösterilecek iken tahkîr edilirse, kötülenirse dinden çıkılmış olur. >
bu cümlede bir nokta dikkatimi çekti
diğer konu başlıkları altında takib edeceğim İnşaAllah.


Ecrinim
böyle mühim konuların kaynaksız sunulmasına şaşıyorum vesselam

Okudunuz mu?  Ailem Dergisi 250. Sayı ile ELVEDA diyor

İslam
dinden çıkaran o kadar işler varki çok sakınsak da …şirk çok gizli


şirk örnekleri, şirk koşmaya örnekler, şirk

Bu kategoride yer alan Gelincik çiçeği başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şirk içeren sözlere örnekler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.