Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:37
missa
Abone

Kunut duasındaki kelimeyi yanlış okumak namazı bozar mı?

Kunut duasındaki kelimeyi yanlış okumak namazı bozar mı?

Kayıtsız Üye
Namazda kunut duasında -nescudu- kelimesini evvelden -nescuud- diye ezberlemisim uzatarak ve harekesini cezimli okuyordum.
Sonra tekrar bakinca -Nescudu- olduğunu gördüm ama bu sefer onu ayet sonu gibi okuyabilecegimizi sandım ve uzatmadan -nescud- diye okudum yani son harekesini cezimledim. Dua olduğu için o sekilde yapabilirim diye düşündüm. Ayrıca Nescudu kelimesinin fiil olduğunu bilmediğim için o sekilde yaptım. Ama yanlış yaptığımı anladım bir daha böyle yapmicam ama şimdi o namazları tekrar mi kılmam lazim?

Okudunuz mu?  İhfa harfleri nelerdir?

Yorum: Kunut duasındaki kelimeyi yanlış okumak namazı bozar mı?

arifselim
Kunut duasında böyle bir hata yapmakla namazların bozulmaz ve geçmişte bu şekilde okuyarak kıldığın namazlarını da elbette kaza yapman gerekmez. Bundan sonra ‘Nescudu’ kelimesini uzatmadan okuman yeterli olur. Böyle hatalar yapmakla namaza bir zarar olmaz. Namazda okunan tüm duaları, tesbihleri ve sureleri bilen birisine dinleterek hatalarını düzeltmek gerekir bu herkes için geçerlidir ve önemlidir.

Bu kategoride yer alan Ölü defnedilmeden ölüye Kur´an okunurmu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kunut duasındaki kelimeyi yanlış okumak namazı bozar mı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.