Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Noel kurabiyesi, paskalya çöreği gibi islâm’dan başka bir dinle ilgili yiyecekleri pişirmek veya yemek caiz midir?

Noel kurabiyesi, paskalya çöreği gibi islâm’dan başka bir dinle ilgili yiyecekleri pişirmek veya yemek caiz midir?

Kayıtsız Üye
Örneğin ben zencefilli kurabiyeleri ve çeşitli baharatlarla yapılan kek ve kurabiyeleri çok severim. Çocukluğum Almanya’da geçti ve bu tarz yiyecekler genelde Noel’de yapılıyor. Noel zamanı dışında bir zamanda bu tarz yiyecekleri pişirip yemem caiz olur mu? (Noel veya yılbaşını zaten kutlamıyorum; yılbaşında hindi pişirip yemiyorum. Kâfirlere benzememek için onların âdetlerini yapmıyorum)

Okudunuz mu?  İslami dernek ismi

Yorum: Noel kurabiyesi, paskalya çöreği gibi islâm’dan başka bir dinle ilgili yiyecekleri pişirmek veya yemek caiz midir?

furkan
Diğer dine mensup insanların ayinlerini yapmak ve özel günlerini kutlayıp onların adetlerini benimsemek yanlıştır. Bu günler amacıyla yemezseniz bir mahzuru yoktur ancak paskalya günü diye gidip yemediğiniz müddetçe bir mahzuru yok. (Bunların içerisinde dinimizce yasaklı domuz eti, alkol gibi yiyecek-içecekler varsa haramdır.)

Bu kategoride yer alan Psişik güçler telekinezi, telepati, levitasyon gibi güçlerin İslam Dinine göre bir sakıncası var mıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Noel kurabiyesi, paskalya çöreği gibi islâm’dan başka bir dinle ilgili yiyecekleri pişirmek veya yemek caiz midir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.