Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:38
missa
Abone

Dul kaldıktan sonra evlenmemek günah mı

Dul kaldıktan sonra evlenmemek günah mı

Kayıtsız Üye
A.s hocam ben genç yaşta eşimi kaybettim ve bir yavrum var 4 sene geçti ama hala eşime sadıklıgım devam ediyor ama ailem çevremde olanlar isteyen kişilere Yok diyorum diye beni yadırgıyorlar dul kalmak günah diyorlar ama ben ifetimi koruyorum yavruma iyi baka bilecek durumdayım çok şükür ve evladımı çok ama çok seviyorum ama sürekli aynı şeyleri söylüyorlar Ama ben eşime olan aşkımdan öte yavruma kıyamıyorum üvey baba konduramıyorum geri kalan hayatımı yavruma adadım diye tepkiler alıyorum yaşım genç diye lütfen hocam siz bişey söyleyin dul kalmak günahmı Allah c.c gerçekten karşımı varmı böyle bir hadis

Okudunuz mu?  Suffe nedir?

Yorum: Dul kaldıktan sonra evlenmemek günah mı

Omer Faruk
Eşinize Allah rahmet eylesin kardeşim,

İffetinizi koruduğunuz müddetçe elbette dul kalmak günah değildir. Ancak aile danışmanı bir abiniz olarak söylüyorum, babasız çocuk yetiştirmek çok zordur. Üvey babaların hepsi haberlerde okuduğunuz gibi değildir. Zaten haberlere iyiler değil kötüler çıkıyor. Çocuğunuz 4 yaşında iken elinizin altında size itaatkar ama 9 yaşından sonra işinizin çok zor olduğunu anlayacak bu seferde evlilik açısından geç kalmış olacaksınız. Oysa şimdi evlenseniz 4 yaşındaki çocuğunuz üvey babaya daha çabuk uyum sağlar. Ayrıca yeni eşinizden yeni çocuklarınızın olması da çocuğunuzun kardeş dengesini sağlayacaktır. Evlenirken Allah’tan korkan, sorumlu bir müslüman bulursanız daha mutlu ve dengeli bir hayat süreceğinizi düşünüyorum.

Okudunuz mu?  Sahabe dilinden Peygamber efendimizin güzel ahlakı

Allah yardımcınız olsun.

Bu kategoride yer alan Cuma Hutbesi Arapça ve Türkçe Okunuşları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Dul kaldıktan sonra evlenmemek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.