Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:15
missa07
Abone

Evlenmemek günah olur mu ?

Evlenmemek günah olur mu ?

Kayıtsız Üye
Evlenecek yaşa geldim. Mühendis oldum, araba aldım. Ailemin bana "Hanım bir kız, dinine bağlı." diye gösterdiği tüm kızları daha önceden tanıyordum. Hepsi birbirinden reziller. Bu zamanda en iyisi evlenmemek diye düşünüyorum. Evlenmemek günah mıdır?

Okudunuz mu?  La tezâlü tâifetün min ümmetî ifadesi Bediüzzaman bu ifadesinde ne demek istiyor

Yorum: Evlenmemek günah olur mu ?

vel Fecr
evlenmemek günahtırdan ziyade. evlenmek sünnettir diye bakmak doğru olur. evlenen dinin yarsını tamamlamıştır diyor rasulullah efendimiz sav.
bir erkek en büyük nefislerinden birtanesinin önüne geçiyor böylece. kaldıki islamın yayılması için müslüman nesilin yayılması gibi faktörlerde var.

Okudunuz mu?  Geçmişte işlenen günahlar aklıma geliyor

evleneceğin kişi alim bir bacı olsa seninle neden evlensin mesela ? en mükemmeli seni neden seçsin ? sen neden mükemmelsin mesela ?
başkasının kusurlarını görmeden önce insan kendini sorguya çekmeli.
erkek ailede kavvamdır. o aileye dinini öğretmekle sorumlu kişi erkektir. kişi güttüğü sürüden sorumludur diyor rasulullah efendimiz sav.
bir çok mesele var yani.

Okudunuz mu?  Ölüm korkusu ve vesvese

Yorum: Evlenmemek günah olur mu ?

hayhuyhay
Kardeşim iyi eş Allahutealanın lütfu, kötü eşse Allhutealanın imtihanıdır. Evlenmek lazım. neden dersen; müslümanların çoğalması lazım. salih, saliha evlatlar yetiştirmeye niyet etmek lazım. Bir de iyi bir eşin olursa; daha düzenli, daha tertipli güzel bir yaşam sürersin.

Okudunuz mu?  İhfa harfleri nelerdir?

Dünyalık düşünecek olursak; evlenmezsen çok yalnız kalırsın. Arkadaşlarının evine girip çıkmazsın (uygun olmaz). ve cinsel mana da helal yoldan tatmin olamazsın.. Sen evlen erken zamanda evlen hemde.


evlenmemek

Bu kategoride yer alan Büyü yapan kişi nasıl bulunur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evlenmemek günah olur mu ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.