Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:04
missa01
Abone

Ana babaya asiliğin tövbesi var mı

Ana babaya asiliğin tövbesi var mı

Kayıtsız Üye
Anne babaya karşı gelmenin tövbesi var mıdır? Tövbe ederse dünya ve ahirette durumu ne olur ?

Ana babaya karşı gelip tövbe edenin dünyada ve ahirette hali

Anne babama zamanında çok asilik yaptım. Hatta şiddet uyguladim. Babama çok kötülükler ettim sövdüm küfürler ettim. Şimdi çok rahatsızım. Namaza başladım bu günahım beni yiyip bitiriyor. Kalbime öyle bir kin musallat olmuş ki ne yapsam da etsem de tövbe de etsem yine ona karşı nefret etmekten geri duramadim. Kalp hastalığına yakalandim galiba dedim ve araştırdım nefreti gidermek için. Şimdi kalbim ona karşı yumuşasin diye salavat çekip kelime-i tevhid getirip ecrini babama bagisliyorum.2 gün oldu kalbim yumuşuyor gibi. Ona kötü davranmamaya çalışıyorum. Tövbe ettim. Ve soruyorum tövbe edince yine cezasını çeker miyiz . Böyle bir kişinin dünyada ve ahirette hali nasıl olur ?

Okudunuz mu?  İmam nikahı için gayri müslim şahit olurmu ?

Yorum: Ana babaya asiliğin tövbesi var mı

arifselim
Kul hakları dışında tövbe ile tüm günahlar Allah’ın izniyle silinir. Babaya ve anneye edilen zulüm ve haksızlıklar bir kul hakkıdır. İbadetlerine mutlaka devam et ama onlarında gönüllerini almalısın ve geçmişteki hataların için özür dileyerek helallik istemelisin.

Bu kategoride yer alan Allah gezegenleri neden yarattı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ana babaya asiliğin tövbesi var mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.