Anasayfa
27 Ağustos 2023, 17:05
missa
Abone

İstimna tövbesi

İstimna tövbesi

Kayıtsız Üye
Öncelikle Selamın Aleyküm

Ben önceden haram olan bu istimnadan tövbe etmiştim , fakat bir gaflete kapılıp 2 gün geçtikten sonra tekrarladım ve çok pişmanım 5 vakit namazımı kılıyorum ama hiç birinin sevabı kalmadı dünya başıma yıkılmış gibi hissettim yaptıktan sonra. Tövbe namazı kıldım ve bir daha asla yapmayacağıma kesin bir kararla yemin ettim çok pişmanım sizce kabul olurmu bu tövbem , biliyorum tövbe edip tekrarlamakta çok kötü lütfen bir cevap verirmisiniz.

Okudunuz mu?  Esmaül hüsna hakkında Kuranda süre ayet numaraları

Yorum: İstimna tövbesi

arifselim
Aleykum selam. Kıldığın namazlarının gideceğini söylenemez. Ama sen tövbende durmalısın ve nefsinle mücadele etmelisin. Kaç defa bozulursa bozulsun sen yine tövbe ederek samimiyetle rabbine dönmelisin. Allah edilen tövbeleri kabul eder ve o çok bağışlayandır.


İstimna illeti…

Kayıtsız Üye
Hocaların ilk selamun aleyküm,ben 12 yaşından beri istimna illerine yakalandım
Ergen olmadan önce yani yaşım şuan 14
Şuana kadar 100 lerce kez pişman oldum ve tevbe ettim buralardaki cevapları okudum lakin uygulasamda işe yaramadı.İbadadetlerimi yapıyorum lakin bu milletten kurtulamıyorum. Yapıyorum pişman oluyorum sonra gusülden sonra rahatlayıyorum bir deha yapmam diyorum ama yıne bu kötü insan yapıyor. Artık aileme söylemeyi düşünüyorum lakin ailem benden uzaklaşır ve ben Allahtan utanmayarak yaptığım bu illeti aileme söyleyemiyorum. Lütfen bilgi biri diğer cevaplardan farklı olarak bana çözüm bulsun lütfen Allah aşkına…:(

Okudunuz mu?  Rahman ve rahim ne demektir

Yorum: İstimna tövbesi

mumsema
Ailene söyleme tabi ki…
İstimna illetini bırakmak zor olsa da terk edilmez değildir. En azından azalt ve zina korkusu olmadığı sürece yapma bu elindedir.


Huseynov
Istimnadan kurtulmak zor.ama nefsine guc gelmeye cehd goster…
1. Yalniz kalma
2.Oyle seyler aklina geldiyse insan olan yere git
3.Kendine hobi bul(mes; Resm cek,Kitap oku)
4.Istimna yaparken kendini kenardan nasıl igrenc gorunduyunu dusun
5.Islami bilgiler topla(Istimnayla Ilgili)
ALLAH yardımcımiz olsun

Okudunuz mu?  Hasetle İlgili Dini Yazılar

Omer Faruk
Selamün Aleyküm genç kardeşim

< Ailene söyleme tabi ki…
İstimna illetini bırakmak zor olsa da terk edilmez değildir. En azından azalt ve zina korkusu olmadığı sürece yapma bu elindedir. >

Mumsema kardeşimin söylediği "zina korkusu olmadığı sürece" bu fiili yapma. Senin yaşında ergen olanlar ama evlenmesi henüz mümkün olmayanlar için kısıtlı olsa da izin vardır. Ancak,

Okudunuz mu?  Kullanılmayan banyoda namaz kılınır mı

1- Pornografi izlememek
2- zina tehlikesi olmasıyla beraber keyfi yapmamak şartıyla

Artık kendini tutamadığın, gözün dışarıda gezen kadınlara hatta peşlerinden gitmeye varacak kadar arttığı zamanlar bunu engellemek üzere boşalabilirsin. Yalnız bu ruhsat evlilik mümkün oluncaya kadardır ve mümkün olduğu kadar oruç, gözünü haramdan çevirmek, cinsel dürtüyü sağlayacak şeylerden uzak kaldıktan sonra hala olmuyorsa bu yola başvurabilirsin.

Okudunuz mu?  Tebarekel Mufassal Hangi Sure Olduğunu öğrenebilir Miyim ?

İslamda güzel bir kaide vardır: "Fetvayı hocaya sor sonra da dön vicdanına sor" Rabbim senin gibi imanına değer veren gençleri zinadan korusun. Bu direnişin çok hayranlık verici. Sakın umutsuzluğa düşme, her günah işlediğnde tekrar tekrar Rabbinden bağışlanma ve destek iste.

Okudunuz mu?  Dini Kültür soru ve cevaplar (test)

Allah ayıbını gizlemişken sen açıklayanlardan olma. Günahı açıklamak doğru değildir. İyi müslümanlarla beraber olmaya çalış.

Allah’a emanet ol, Allah’tan emin ol!… güzel kardeşim…


Kayıtsız Üye
Yaptığımız en büyük hata şeytan ve nefisle kendi kendimize başa çıkmaya çalışmak o ki peygamber lerin gücü bile yetmemiş ona bazı durumlarda biz onunla tek başımıza başa çıkamayız şeytandan ve nefisten bizi sadece Allah koruyabilir tam herhangi bir günah işleyeccekken Allah tan sizi şeytanın ve nefsinizin şerrinden korumasını dileyin

Okudunuz mu?  Heryerin pis olduğunu düşünüyorum yardım edin...

Kayıtsız Üye
Knk ailene söyleme ben bir ara çok pişman oldum,çok sıkılıyordum dünya üstüme yıkılıyordu tövbe üstüne tövbe ediyordum. Derdimi birine anlatmam gerekiyordu.Babama gittim. Babam bana bunun çok kötü bir şey olmadığını herkesin yaptığını,Sadece yaptıktan sonra gusül abdesti almamı rica etti ama ben babamla 7 ay kadar eskisi gibi olamadım Utanıyordum onunla konuşurken. Sonra düzeldi ama gereksiz anlatmak

Okudunuz mu?  Bir kişi Günah İşler ve tövbe ederse ve yine günah yine tevbe ederse ne olur?

istimna tövbesi, istimna, istimna tevbesi

Bu kategoride yer alan Rahatsız eden insandan kurtulma duası.. beni rahatsız eden birinden kurtulmak için bir dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstimna tövbesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.