Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Geçmişi yargılamak neden doğru değildir?

Geçmişi yargılamak neden doğru değildir?

Kayıtsız Üye
Geçmişi yargılamak neden doğru değildir? Bazen geçmişte yaşadığımız bir olayın yaşanmamış olmasını dileriz.Mesala bir iş yerine çalışmaya 2012 yılında başlamışsınızdır.İçinizden gelen bir ses:"Keşke 2010 yılında işe başlasaydın."der.Ama kabul etmek gerekirse geçmişte yani iki yıl önce işe başlamış olsanız, buna paralel olarak, gelecekte yani iki yıllık bir süre içerisinde yaşanan pek çok olay değişirdi.Bazı olayların tesadüf olmadığına inanmak gerekir.Kaderde hayır ve şer yazılıdır ve bunların sırası ile vuku bulup bulmamasında,elimizde ancak çok küçük bir kuvvet vardır.Geçmişte yaşanan olaylar ise asla değişmez.Bu nedenle geçmişi yargılamak doğru olmaz.Bir insan gelecek için elinden geleni yapmalıdır.Geriye dönüp yaptığı hatalara bakmamalıdır.

Okudunuz mu?  Sakal kesme hakkında mezhep sahiplerinin fetvaları nelerdir?

Yorum: Geçmişi yargılamak neden doğru değildir?

Kayıtsız Üye
İnsanın şuanki hali geçmişin birikimi ile oluşur. Senin şuanki halin geçmişinde yaşadıklarının ürünü. O yüzden geçmişin önemlidir.


Yorum: Geçmişi yargılamak neden doğru değildir?

vel Fecr
önündeki hayatı daha hayırlı kılmak için, geçmişindeki hatalarından günahlarından ders çıkarabilirsin. işlediğin geçmişteki günahlarına tevbe edebilirsin.
geçmişi yargılamamak gerektiğinden bahsederkeni bir kimse hiçbirşey yokmuş gibide davranmamalı.

Bu kategoride yer alan Kulak çınlaması hakkında bilgi verir misiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Geçmişi yargılamak neden doğru değildir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.