Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Osmanlı kaç yıl ayakta kaldı?

Osmanlı kaç yıl ayakta kaldı?

Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum. Tarih konulu bir sorum olacaktı. Osmanlı devletinin toplam hüküm sürdüğü yılları yazar mısınız? Kurucusu ve son padişahı gibi detayları verirseniz sevinirim.


Yorum: Osmanlı kaç yıl ayakta kaldı?

furkan
Aleyküm selam. Bu bilgi tarihçiler kişisel görüşlerine göre değişmektedir. Genel itibari ile Osmanlı Beyliğinin 1302 yılında Bizans ile yaptığı Koyunhisar Savaşı, Osmanlı Devleti’nin kuruluş yılı olarak kabul edilir. Dediğim gibi bu genel olarak bilinen bazı tarihçiler bu tarhiten daha önce kurulduğunu söyler.

Okudunuz mu?  Şanş meleği diye bir melek var mı, varsa ismi nedir?

1302’de Osmanlı’nın başında bulunan Osman Bey ile resmen Osmanlı Hanedanlığı ve adını verdiği kutlu Osmanlı Devleti kurulmuştur. Uzunca bir süre hakimiyet sağladıktan sonra 22 Ocak 1517’de Yavuz Sultan Selim Han’ın Memlükler ile yaptığı Ridaniye Savaşı’ndan sonra Memlüklerin hakimiyetine son vermesinden sonra halifelik Osmanlı Devletine geçmiştir. 1923 yılında ise Osmanlı Devleti yıkılmanın eşiğinde olduğu için başta Büyük Millet Meclisi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını ilan etmiştir. Bu bağımsızlık tarihi Osmanlı Devleti’nin resmi olarak yıkıldığını belirtir.

Okudunuz mu?  Ahmet bedevinin türbesi

Bu tarihlere bakarak 1302’de kurulan kutlu devlet 1923’te hakimiyetine son vermiştir. Toplamda 621 sene ayakta kalmış 3 kıta (Avrupa, Asya ve Afrika)’da adaleti sağlamıştır.


Yorum: Osmanlı kaç yıl ayakta kaldı?

seyit gazi
osmanlının kuruluşu 1299 dur. yeni yeni 1302 denmeye başlanmıştır. inalcık hoca bunu söylemişti ve osmanlı devletinin kuruluşunu koyunhisar savaşına bağlamıştı. inalcık hocanın bu tarz eleştiriye açık söylemleri vardır. mesela osmanlı kayı değildir demiştir. osmanlı kayı değildir denmez ki. osmanlı kınıktır denir veya hangi boydansa o söylenir. kalkıpda kayı değil diye ilmi bir söylem olur mu? keza kuruluş tarihinde de bilinenden farklı olarak 1302 tarihini sonradan ortaya koydu. halbuki osmanlı, devleti kurmuş, burası benim demiş, tanımayanada tanıtmış. devletin kuruluşu kendi ilan ettiği tarih mi alınır yoksa başkalarına tanıttığı tarih mi yazılır. başkası tanıdığında da zaten bizimdi, şöyle adam ol denir. sonuçta düşmanının tarihini yazmıyorsun. 1299 ile 1302 senesi arasında şöyle bir fark vardır. biri 1200 lerdir diğeri 1300 lerdir. açıkcası insanların yeni bir şey söylendiği veya muhalif bir şey duyduğu zaman kabullenme meyli de vardır ama gereksiz bir görüş ayrılığı tek etkisi psikolojik zaafiyettir.

Okudunuz mu?  Hayırsız baba

osmanlı kaç yıl ayakta kaldı

Bu kategoride yer alan METİN2 oyunu oynayıp onu satmak harammıdır NE YAPMAK GEREKİR. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Osmanlı kaç yıl ayakta kaldı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.