Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

METİN2 oyunu oynayıp onu satmak harammıdır NE YAPMAK GEREKİR.

METİN2 oyunu oynayıp onu satmak harammıdır NE YAPMAK GEREKİR.

MERAK
mrn metin 2 diye bir oyun var işAllah duymuşsunuzdur onla ilgili sorum olacaktı,eşim sürekli bu oyunu oynuyo nerdeyse hastası oldu artık.oluşturdugu karakterdeki kıyafeti silahını kardeşi sattı eşim haram olabilecegini söyledi satılmasını istemiyodu.gerçekten haram mıdır oyun oynayıp dışarda bunu gerçek paraya satmak,kumara giriyomudur.teşkkrler.

Okudunuz mu?  Haksız yere adam öldürmenin cezası ve hükmü nedir

Cevap: METİN2 oyunu oynayıp onu satmak harammıdır NE YAPMAK GEREKİR.

hagi
Oyunda silah satmak, haram mıdır, helal midir diye sormadan önce, öylesine insanın vaktini çalan, hırs yaptıran, nefsine yenik düşmeni sağlayan bir oyun helal midir, haram mıdır diye sormak lazım. Silah satışına gelince haram mı değil mi bilmiyorum fakat o oyunla harcayağı zamanı hayatına harcasa(hem maddi, hem manevi) oyundan kazanacağından daha çok kazanır kanaatindeyim. İlave olarak o oyunu oynayanların büyük bir çoğunluğu 15-16 yaşından küçük çocuklar, ve aynı çocuklar bu oyunda biraz daha güçlü olabilmek için, hırslarına yenik düşüp annesinden babasından zorla harçlık alıp, kimisi çalıp, kimisi zar zor harçlıklarından biriktirip bu oyunda item almaya çalışıyorlar. Bu gibi çocukların parası sanmıyorum ki bir Müslümanın içine sinsin.

Okudunuz mu?  İzale-i Aşk ( Aşktan Kurtulma )

Oyun

Ataberk14
Hocam selamun aleyküm aklıma takılan bişey var counter diye bilgisayar oyunu var csgo diye duymuşsunuzdur belki hocam para yatırıyorum ama kaynatmıyorum kutu açılımı var oyunda rastgele item çıkıyor bunu satmak caiz olurmu kimsenin hakkına girmiyoruz yani aklım karışık

Okudunuz mu?  Gece ölülere Fatiha Okunur mu?

Yorum: METİN2 oyunu oynayıp onu satmak harammıdır NE YAPMAK GEREKİR.

arifselim
Aleykum selam. Oyunlarda telif hakkı var ve ticari amaçla kullanımına izin vermiyorsa buna uymak zorundasınız. Bu konu tüm telif hakkı olan ürünler için aynıdır ve bu şekilde hareket edilmelidir. Ayrıca oyun caiz bir oyun olsa bile seni ibadetlerinden ve önemli işlerinden alıkoyuyorsa yine caiz olmaktan çıkar.

Okudunuz mu?  Şeytana uymamak ve günahlardan uzak durmak için ne yapmalıyız?

Kuldurdileyen
Oyun malayanidir, boştur. O insanın bir ihtiyacı değil, nefsin derin ve boş arzusudur. Nefsin gıdasıdır. İnsanın değil. Açlık gibi, uyku gibi yaşamın olmazsa olmaz olgularından değildir. Çocukların oyunları buna girmez. Helal kazançların onda dokuzunun ticarette bulunduğunu biliriz. Geri kalanların yaşam ihtiyaçlarının tedariğine yönelik olduğunu da tasavvur ederiz.

Okudunuz mu?  Kaza ve Kaderi iman etmenin bireysel ve toplumsal açıdan faydaları nelerdir?

Kişi çok darlığa girmiş, ailesinin nafakasının temini için elinde ve çevresinde başka bir yardım bulamıyorsa onun bu çareye başvurmasında sorumluluk ailesinden başlayarak komşularındadır. Onların da durumu kötü ise umulur ki Rabbim aff eder o çok bağışlayan esirgeyen ve af etmeyi çok sevendir.

Okudunuz mu?  Tutmadığım Söz için oruç kefaretini nasıl tutarım?

Satılan nefisden nefise satılmaktadır. Burdaki ticaret kullar arasında değil nefisler arasındadır. Durumunuz kötüyse durumunuzu ailenize ve komşularınıza açabilir onlardan yardım isteyebilirsiniz. Tavsiye ederiz ki Rabbinizden namazda isteyesiniz.

Ticaretten korkmayın, eğer onda hileye düşmeyecek sağlam bir imana sahip olduğunuza eminseniz. Para kazanmak istiyorsanız rızık temini için size ticareti ööneririrm bu daha hayırlıdır. Ama çaresiz seniz satın. Çaresizlerin de Rabbi olan Allah halinizi en iyi bilendir. Siz Rabbinizin sizden istediği yaşamaya özen gösterin.

Okudunuz mu?  Bir bayanın saçının telinin görünmesi cehenneme gitmesine sebep midir?

İhtiyaç değilken siz bu yola başvurur ve ondan yer veya giyerseniz malayani yemiş yahut giymiş gibi ruhsal bir hastalığa kavuşursunuz. Yola çıktığınızda tercihinizi hangi yoldan yaparsanız o yolun götürdüğü yere varırsınız. İstediğiniz, hakiki tercihiniz nedir? Onu dünyada yapmakta özgürsünüz. Ama vardığınızda, yolun sonunda nerdeyseniz, öte tarafta sizi oraya koyarlar, buna da isyan etmeyesiniz o gün. Çünkü o gün itirazlar fayda vermez biliniz.

Okudunuz mu?  Dargın kişileri barıştırmak için dua

metin2 oynamak günah mı, metin2 oyunları para kazanma midir, metin2 oyunları para kazanma caizmidir

Bu kategoride yer alan Rükuda Elleri Tam Dizlerin üstüne Koymamak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

METİN2 oyunu oynayıp onu satmak harammıdır NE YAPMAK GEREKİR. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.