Anasayfa
22 Temmuz 2023, 7:58
sizden6
Abone

Bulunan para sadaka verilir mi?

Bulunan para sadaka verilir mi?

PisiPisi
Merhaba, apartmanda oturuyoruz, dışarıdan gelip eve girmeye çalışırken kapımızın önünde yerde ayağıma 5 TL para takıldı. Evden çıkarken bizim aileden birinden de düşmüş olabilir, başkasından da emin değilim. Parayı alıp cüzdanım yerine çantanın başka bir bölmesine koydum. İhtiyacı olan birini görürsem üzerine ekleyip vermeyi düşünüyorum. Bulunmuş parayı sadaka olarak vermek yanlış mı?

Okudunuz mu?  Abdest alırken, buruna ve ağıza iki elle su vermek, problem yapar mı ?

Yorum: Bulunan para sadaka verilir mi?

arifselim
Merhaba. Çok az miktarda bulunan bir miktar paranın sahibini bulmak oldukça zordur. Bunu bir fakire sadaka olarak vermen uygun olur. Fazla miktarda olan bir parayı ise günümüzde emniyete ve yetkililere iletmek gerekir.

Bu kategoride yer alan Günümüzde Kız Aileleri neden erkeklerden çok şey ister oldu bununda vebali yok mudur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Bulunan para sadaka verilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.