Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:49
sizden6
Abone

Günümüzde Kız Aileleri neden erkeklerden çok şey ister oldu bununda vebali yok mudur?

Günümüzde Kız Aileleri neden erkeklerden çok şey ister oldu bununda vebali yok mudur?

Birderdimvar
Bu Şehirde de olsa köydede olsa durum aynı kız istemeye gidince ev varmı araba varmı diye soruluyor düğün böyle olacak şu şu olacak yahu millet eğlensin diye ben 6 7 bin lira düğün salonuna neden vereyim kısacası bir evlilik bu gün 30 40 50 bin belki daha fazlaya maal oluyor kızlarda böyle kız aileleri de öyle ben şahsen bu durumda evlenmek istemiyorum bu nedir ya yaş 25 oldu herkes aynı telden çalıyor insanlar çok farklı olmaya başladı bilmiyorum belkide böyle düşünerek günaha giriyorum ama kimse evleneceği insanın ahlakını ve imanını sormuyor 🙁

Okudunuz mu?  Selamdan sonra Allahümme ente's selamu ve minke's selam tebarekte ya zel celali vel ikram mı demeliyiz?

Yorum: Günümüzde Kız Aileleri neden erkeklerden çok şey ister oldu bununda vebali yok mudur?

Şem’a
En hayırlı evlilik, Allahın rızasın uygun ve az masraf ile yapılan evliliktir.
Ben evlendim ama kimse bir şeye zorlamadı sadece gücün neye yeterse denildi çok şükür.
Allah tüm Müslümanlara bu konuda şuur nasip etsin.

Okudunuz mu?  Sinirle 3 defa boş ol demek nikah düşer mi

Yorum: Günümüzde Kız Aileleri neden erkeklerden çok şey ister oldu bununda vebali yok mudur?

combatant
@Şem’a
Düğün, kına filan yapmasak bile ev dizmesi zaten 30 bin tutuyor (mobilyalar, beyaz eşyalar, çatal bıçak, elektronik aletler, halılar, perdeler, emlakçı parası, depozito, kira, ıvır zıvır). Tabi bu devirde düğün, nişan, kına, balayı, tektaş, alyans, bilezik, kuaför, gelinlik, damatlık, ıvır zıvır istemeyen bir bayan bulmak da imkansız gibi bir şey. Kız istemese bile ailesi istiyor. Böyle olunca da 50-60 bin şart oluyor. Yani sandığınız kadar kolay değil. Çoğunluk çekiyor krediyi borç ödeyerek evliliği geçiyor. Amaç ise 1 günlüğüne tanıdıklarına gösteriş yapmak. Tabi düğün olmasa bile yine de çok para. Şu örf-adet saçmalıkları yüzünden.

Bu kategoride yer alan Namazlarımı eskisi gibi kılamıyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günümüzde Kız Aileleri neden erkeklerden çok şey ister oldu bununda vebali yok mudur? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.