Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:38
missa09
Abone

Osmanlı zamanındaki evliyalar günümüzde neden yok?

Osmanlı zamanındaki evliyalar günümüzde neden yok?

kastamonu37
Arkadaşlar merhaba Osmanlı zamanında bilirsiniz belki Üftade Hz aziz Mahmud Hüdayi Hz ve daha birçok Allah dostu gelip geçmiştir. Bunların kerametleri herkesçe bilinir dilden dile dolaşır. Hatta Aziz Mahmud Hüdayi Hz nin Üftade nin ogrencisi olması da mahkemede yaşlı bir adamın Üftade Hz aracılığı ile bir anda Mekke’ye gidip gelmesi yani ışınlanma hadisesi resmi olarak yaşanmış tanık olunmuş bir kerametin tecellisidir. Buna şahit olan Aziz Mahmud Hüdayi Hz kendisine ilim öğrenmek için başvurmuştur. Bunun ve bunlar gibi çok örnek var. Ben son dönemde ciddi manada bunlara inanmamaya uydurma olduğunu düşünmeye başladım çünkü günümüzde hiçbirimizin başımız sıkışınca çıkmaza girince Allah rızası için yardım et diyeceğimiz normal vatandaş gibi ulu orta yerde gezen suradaki taşı kaldır diyip taşı kaldırdığımız zaman borcumuzu ödeyecek kadar bir kese altının çıktığı şeyler olmuyor 😊😅 Yada Abdülkadir Geylani tavuk yiyor sonra tavuğu canlandırıyor kadının gözü önünde Allah’ın izni ile.Bütün bunlar hep uydurma veya abartma mıdır? Çünkü cidden günümüzde böyle şeyler olağanüstü şeyler olmuyor ya oluyor hepiniz saklıyorsunuz başkaları da sır gibi saklıyor yada gerçekten olmuyor 😂

Okudunuz mu?  Alışkanlıktan kurtulma duası

Yorum: Osmanlı zamanındaki evliyalar günümüzde neden yok?

duzgunomer
Sende öyle bir ihlas kazan, mağaraya gir tövbe et, zikir çek, evliya olunca gel bu asırda da evliya olunabiliyor de 🙂


Yorum: Osmanlı zamanındaki evliyalar günümüzde neden yok?

Kayıtsız Üye
Bence hiç uğraşma çünkü bunların hepsi bir hikaye. Hani derler ya "evliya uçmazmış , dervişlleri uçururmuş" . Onu öyle bir överler ki yere göğe sığdıramazlar . Tabiki bu arada uçanımı yoksa ölüyü diriltenimi ararsın herşey vardır. Eskiden oluyordu şimdi olmuyor değil .

Bu kategoride yer alan Kocanın sahip çıkmaması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Osmanlı zamanındaki evliyalar günümüzde neden yok? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.