Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:32
missa1
Abone

Günümüzde neden hocalara herkes klasik sorular soruyor neden toplumun gerçeklerini sormuyorlar ?

Günümüzde neden hocalara herkes klasik sorular soruyor neden toplumun gerçeklerini sormuyorlar ?

Merve1992
Genelde ramazanlarda tvlere çıkan hocalara çok saçma sapan sorular soruyorlar neden gerçekleri soran olmuyor insanlar korkuyor mu yoksa robotlaşmaya başladı anlamıyorum İslamiyet geldikten sonra oruç ne şekilde bozulur nasıl bozulmaz namaz nasıl bozulur abdest nasıl bozulur gibi şeyler zaten belli ama bakıyorum hala o orucu bozar mı bu bozmaz mı gibi sorular soruyorlar hocalar cahiliye dönemini anlatıyor şöyle böyle hala o zamanlardayız kumar sans oyunu oldu zina aşk oldu faiz kredi oldu hatta yasal tefeciler oldu fabrika da bize yılbaşında çek verdiler biz evinizin alışverişini yaptık bir abi bu haram almam dedi geri verdi ama arabasını yükseltmek için gitti bankadan 30 bin lira kredi aldı bu neyin kafası ? Herkes İslami kafasına göre yaşıyor hristiyanlar bizden çok daha bağlı dinlerine asgari ücretli bir insandan o kadar çok şey istiyorlar ki insanlar evlenmeye geçinmeye korkar oldu herşey almış başını gidiyor daha çok söyleyeceklerim vardı ama okunmayacak belkide bunlar o yüzden daha yazmak istemedim

Okudunuz mu?  El yıkama takıntısı

Yorum: Günümüzde neden hocalara herkes klasik sorular soruyor neden toplumun gerçeklerini sormuyorlar ?

Zorunluyolcu
Katılıyorum güzel soru, neden kumar zina uyuşturucu faiz ile ilgili sormuyorlar, çünkü bu pislikler insanlara olağan bir şey olması gereken şeyler olarak empoze ettiler, günümüz insanların geçmişteki helak olan kavimlerden farkı yok hatta daha beter durumda olduğunu düşünüyorum, Allah müslümanları şaşırtmasın doğru yoldan ayırmasın.

Okudunuz mu?  Allah adına bir şeyi yapmayacağıma dair yemin ettim ve bozdum Yemin Kefareti Gerekir Mi ?

Diyecek pek bir şey yok siz kendi yaşamınıza bakın bir aileniz varsa eşiniz çocuğunuz gerisi mühim değil, insanlar zaten böyle yaşamak istiyor yapacak bir şey yok, Allah iyi insanları iyi insanlarla karşılaştırsın.


Yorum: Günümüzde neden hocalara herkes klasik sorular soruyor neden toplumun gerçeklerini sormuyorlar ?

Kayıtsız Üye
Insanlari yargilayamazsiniz herkesin yasadigi kendine kul ile Allah arasina girilmez vb sozde nedenlerden dolayi elestiri yapilamiyor.

Okudunuz mu?  İnsan aniden istemeden yaptığı yemin veya hareketlerden sorumlu mudur ?

kotulukler ifsa edilemiyor cunku kotuler guclu kotuluk guclu ve cikacak sesleri de gucluce bastiriyorlar.

Kotulukten çok kotulere kotu demek sucmus gibi bir toplumsal baski var.

Allah iyiligi dunyaya hakim kilsin!


Yorum: Günümüzde neden hocalara herkes klasik sorular soruyor neden toplumun gerçeklerini sormuyorlar ?

vel Fecr
1-Benim kalbim temiz.
2-Allahla kul arasına giremezsin.
3-Herkesin günahı kendine.
4-İslamda zorlama yoktur.

Okudunuz mu?  Abdestten sonra gözümde çapak gördüm yeniden abdest almalı mıyım?

uzar gider. toplum bunları öğrenmiş biryerden, kaptırmış gidiyor.

1- sahabe kalbe değil zahire göre hareket ederdi.
2- Allah ile kul arasına tabi giremeyiz ama yaptığın günah toplumu etkiliyorsa, emri bil maruf, nehyi anil münkerde bize vazifedir.
3- az önce bahsettiğim gibi, günah topluma fitne çıkaracak cinsten ise ben seni bal gibide uyarırım.
4- islamda, kafirlere karşı zorlama yoktur. ama müslüman müslüman bildiğin zorlar. Rasulullah sav. 7 yaşındaki çocuğa namazı emredin. 10 yaşına kadar kılmazsa dövün buyuruyor. tabi usulüne göre hareket edilmesi gerek o ayrı.

Okudunuz mu?  Psikopatın Allahı demek

vs .vs.
Birde kendilerini rahatsız edecek gerçek cevaplar soruyu soranlara verilmiyor. bu forum sitesinde bile yer yer bunu görüyoruz.
tutturulmuş bir humanizmdir gidiyor.


Muvahhid2018
Öyle bir düzen kurulmuş ki bu düzenin çarkına çomak sokan altında kalıyor. Düzenin bu şekilde işlemesi de iktidar sahiplerinin işine geliyor; tağut, kafasını kaldıranın tepesine biniyor. Hapisteki alimler ne demiş de hapse atılmışlar, araştırırsanız anlarsınız. Yeterince açıklayıcı olmuştur umarım.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin babası nerede ve ne zaman vefat etti

Ümmeti uyandıracak cesur Âlimler çıkıp konuşmadıkça, ümmet de "Sosyete İlahiyatçısı" olarak tabir edilen insanlar yerine bunları dinlemedikçe daha çok gaflete düşeriz. .Maalesef çoğu insan dinin emirlerine ancak kendi çıkarlarına ters düşmedikçe uyuyor.


zeze
Arkadaşlar ben de katılıyorum. Hele hele hocaya tesetturluyken göz kalemi sürülür mü diye soruyorlar hoca kalkıp demiyorki önce o topuzunu çıkart at diye çok kızıyorum bu şeylere topuz yapmak gunahh günah yahu bunu açıkça söyleyin yani bu kadar zor olan nedir Cennetin kokusunu alamayacaklar deyin

Okudunuz mu?  Nişanlıya itaat edilir mi

Tevbe
Hocalarımız "Tövbe kapısı son nefese kadar açık bir kapı olduğu için belki sertlik bir işe yaramaz itici gelir, usulunce söylenirse ıslah olurlar" gibi bakıyor olabilirler..


vel Fecr
< Hocalarımız "Tövbe kapısı son nefese kadar açık bir kapı olduğu için belki sertlik bir işe yaramaz itici gelir, usulunce söylenirse ıslah olurlar" gibi bakıyor olabilirler.. >
peki bu insanlara hakikati gizlemek ne derece doğru,
yanlış bilgi alınca onu doğru sanıp devam ettiğinde, ona bu şekil fetva veren kişiler hiç vebal altında kalmıyor mu ?

Bu kategoride yer alan Kuranı kerimde en çok bahsedilen konu başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Günümüzde neden hocalara herkes klasik sorular soruyor neden toplumun gerçeklerini sormuyorlar ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.