Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:51
missa
Abone

Nişanlıya itaat edilir mi

Nişanlıya itaat edilir mi

Kayıtsız Üye
Sözlüye itaat olurmu? Sözlü, eğer biraz kilo alabilirsen al dese ve birse arkadaşlarınla akşam çıkma dese, diğeri kilo almazsa ve dışarıya akşam çıkması sakıncalımı?
Ve aynı şekilde evlendikten sonra bu durum yine devam ederse o zaman ?


Yorum: Nişanlıya itaat edilir mi

Omer Faruk
İslamda itaat ALlah’adır. Evlendiğiniz kişi itaati yanlış anlamış siz de bu itaat işini abartmayın. Müstakbel eşiniz evine köle aldığını zannetmiş. İslam’daki adalet adil olana itaattir. Günlük işlerde itaat sözkonusu değildir. İkiniz ayrı birer bireysiniz. O’nun için Allah Kur’an’da kadını ve erkeği ayrı ayrı muhatap almıştır.

Okudunuz mu?  Başlıca ibadetlerimiz nelerdir 10 tane istiyorum

Bazı erkekler evin reisi olmayı kral olmayla karıştırıyorlar. Böyle bir aile sağlıklı bir aile değildir. İtaat Allah’ın kuralları çerçevesindedir.

Sevgili genç kardeşim, İslam’ı öğrenin ona göre evlenin aksi takdirde bu itaat meselesine dayalı bir sürü problem ile karşı karşıya kalacaksınız

Okudunuz mu?  Türkler müslüman olmadan önce hangi dinlere bağlıydılar ?

Evet evde erkeğin doğal bir liderliği vardır ama bu sınırsız emretme yetkisi değildir. Rasulullah bile eşleriyle problem yaşamış ama onlara nasıl davrandığına bakın erkekler de öyle davransın. Ne dövme ne de sövme var. Ne de zorla bir şey yaptırma…

Şimdi anlatılan itaat meselesi Rasulullah’ın yaşantısında yok. Kendi özel ihtiyaçları için bile eşlerine emretmemiş. Dikişini dikmiş temizliğini yapmış.

Okudunuz mu?  Kadının menisi nasıl olur

Kadın erkekten zayıftır ama bir "kişidir". O’nun kişiliğini silmek aileye fayda değil zarar verir. Ümmetin yarısı olan kadınlar evde çektikleri bu sıkıntıdan dolayı insanlığa örnek olacak liderler yetiştiremiyorlar.

Selametle kızım….


Yorum: Nişanlıya itaat edilir mi

Kayıtsız Üye
bunu itaat olarak görmeyin birisi akşam arkadaşlarımla çıkacam derse diğeri de iyi sen bilirsin haydin eyvAllah der

Okudunuz mu?  Kabe yi neden 7 defa tavaf ederiz bunuaçıklarmısınız?

Nişanlıya Günahı Sormak ?

Kayıtsız Üye
Nişanlıya daha önce ilişkin oldumu (sevgilin oldumu) ve bakire olup olmadığını sormak caizmi (hem erkeğin hemde kızın bunu sorması)?

Eğer diğerinin cevabı evetse yani iki günahıda işlemişse. Yani başkasına günahı sormak ve o kızında evetse cevap günahını anatması günahmı? İnternette işlediğin günahı anlatmakta günah diye biliyorum.

Okudunuz mu?  Akılla ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
bu işlerde yapılan her işte cevaz aranması gibi bir durum olmaz. insanların çeşitli istekleri olur ve bunlar birbirleriyle uyuşmayabilirler. insan; bu istedikleri kendisi için önemli mi, önemliyse ne kadar önemli, karşıdaki insan bunu ne kadar önemsiyor, üzerine vazife mi değil mi, faydalı mı faydasız mı, uygun mu değil mi, bunlara bakar değerlendirir bir denge gözetir ve dilediğini yapar. ayrıca kaygılanmaya, kaybetmekden korkmaya da gerek yoktur. ilişkide bulunmanın veya ilişkiden ayrılmanın da bir baskı aracına dönmemesi gerekir. evlilik helal güzel temiz bir nimettir.

Okudunuz mu?  İslamın ortaya çıkışı nasıl olmuştur

böyle şeyler sorulur insanlar cevap da beklerler. günah çıkarma kısmı, kıvırma kıvranma kısmı, anlatılması veya teferruatı başkadır, insanların birbirlerini sorular sorması ve cevaplar beklemesi başkadır. birisi vardır bir günah işlemiştir, tevbe etmişdir, pişman olmuştur, bu günahın yollarını kapatmıştır; birisi vardır bir günah işlemiştir, becerememiş eline yüzüne bulaştırmıştır, yalan yanlış tevbe etmiş bir pişmanlığı da yoktur, böyle denk geldi demiştir. bu günahın yolları da halen açıkdır. böyle onlarca durum sayılabilir. insanlar söylenen her şeyi yanlış anlıyorlar. anlatılmayacak şeyleri anlatıyorlar, anlatılacak akıllardan soru işaretlerini kaldıracak şeyleri kurcalamayalım muhabbetine giriyorlar. insan kurcalamayayım muhabbetine girince karşıdaki kimsenin aklına yapılandan fazlası geliyor. kabaca hallice bağlayın geçin, ne istiyorsanız onu yapın. size yük olacaksa işkille çetrefille yaşayacaksanız söyleyin, yok üzeri örtülmüş bir şeyse üzerini örtün geçin. bazen karşıdaki kimseye insanın kendi duyduğu pişmanlık, yüz çevirmişlik, bir iz taşımamazlık, günahlardan kendiliğinden uzaklaşılmışlık, yollarının kapatılmışlığı ve bunun çirkin görülür olması yeter.

Okudunuz mu?  Allah katında evlilikten daha sevimli ve değerli bir bina inşa edilmemiştir

muvaffak
Nişan, kişilerin halvet olmadan birbirlerini tanıyıp ailelerin haberdar olmaları açısından mühimdir. Nişanlı olan kişi karşı taraf üzerinde "kavvam" değildir. Uygun bir dille sorulursa cevap verilebilir. Fakat kalp kırıcı şekilde sorulması uygun değildir. Evlenme yolunda olan kişilerin bu tür bilgileri öğrenmelerinde bir sakınca yoktur, fakat bunun özel bilgiler olduğunu, iki kişi arasında kalmaları gereği unutulmamalıdır. Günahın ayrıntısının anlatılması helal değildir. Kişi yaptığı hatayı "hata" olarak ifade eder.

Bu kategoride yer alan Kurumuş Meni Geçer Mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Nişanlıya itaat edilir mi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.