Anasayfa
8 Mayıs 2021, 5:31
dinisorular
Yönetici

Takıntı ve vesveselerle mücadele etme yöntemi

Takıntı ve vesveselerle mücadele etme yöntemi

Hira Nur
Selamünaleyküm,

Günlük hayatımda vesvese ve takıntılarla karşı karşıya kalıyorum. Özellikle dini meselelerle ilgili vesveseler kafama daha çok takılıyor. Abdeste ve namazda yellenme vesvesesi, abdestim(gusul, namaz abdesti) kabul oldu mu ıslak yer kaldı mı vesvesesi, namazda kaçıncı rekattaydım diye unutkanlık vesvesesi… Günlük hayatta ise kapıyı kilitledim mi, ocak açık mı, fişi çıkardım mı vs. diye hep kontrol ediyorum. Ben bunlarla nasıl mücadele edebilirim? Vesvesenin dediğini değil tersini yap diyorlar. Ama ben o anda karşı koyamıyorum sanki ibadetim kabul olmayacakmış ve tekrarlamam gerekiyormuş hissiyatı oluşuyor genelde. Bu tarz takıntıların ve vesvesenin kaynağı nedir? imanım zayıf olduğu için mi bu düşünceler bana hep geliyor? Ben bunları nasıl yenebilirim? Bu takıntılardan ve vesveselerden kurtulmak mümkün mü? Bunun tedavisi var mı varsa nedir?

Okudunuz mu?  Hayızım çok Uzun Sürüyor Ve Bitip Bitmediğini Anlayamıyorum. Bittiğinden Nasıl Emin Olabilirim, Ne Y

Yorum: Takıntı ve vesveselerle mücadele etme yöntemi

Omer Faruk
Selamün Aleyküm kardeşim,

Vesvesenin birinci kaynağı ilimsizliktir. İslami ilmin arttıkça vesveselerin azalacaktır. Mesela ilmin arttıkça Rasulullah’ın hiç bu tür bir vesveseye kapılmadığını göreceksin. Sahabenin uygulamalarını islam tarihinden okuyunca ne kadar insani hatalar yaptığını ve sonunda Rasulullah’ın terbiyesinde hiç de vesveselenmeden düzelttiklerini göreceksin.

Okudunuz mu?  Ense tıraşı olmanın, burun ve kulak kıllarını almanın hükmü nedir?

Sana tavsiyem sağlam bir islam tarihi oku (Muhammed Hamidullah, İHsan Sureyya Sırma) diyanetin mealini ve tefsirini de yavaş yavaş oku. Bir kaç yıl içinde düzenli devam edersen hiçbir vesvesen kalmayacaktır.

Felak ve Nas tam da bu vesveselerini yok etmek için indirilmiştir. Ama mesele bu sureleri ezberden okuyup üflemek değil anlam derinliğini kavramaktır. "Sığınırım Rabbime…"! diyor. Kim O Rab; en güçlü, en bilen, en üstün vs. Böyle bir Rabbe iman etmiş olan ne için kaygılanabilir ya da vesvese edebilir ki?

Okudunuz mu?  Öğrenciyim Kur'an-ı Kerim fazla okuyamıyorum sadece Yasin-i Şerif okuyorum

Ocağı açık bıraktığını vesvese etti isen bırak evin yansın ama dönüp ocağa bakma. Hayatın boyunca vesvese içinde kalarak yaşayacağına evinin yanması daha hayırlıdır. Bu da senin imtihanın.

Rabbim imtihanında başarı nasip etsin, senin için dua edeceğim ama okumuyorsan hemen okumaya başla… selametle kal güzel kardeşim…

Okudunuz mu?  Başkasının arabasına çarpıp kaçmak kul hakkı mıdır?

Yorum: Takıntı ve vesveselerle mücadele etme yöntemi

Hira Nur
< Selamün Aleyküm kardeşim,
Vesvesenin birinci kaynağı ilimsizliktir. İslami ilmin arttıkça vesveselerin azalacaktır. Mesela ilmin arttıkça Rasulullah’ın hiç bu tür bir vesveseye kapılmadığını göreceksin. Sahabenin uygulamalarını islam tarihinden okuyunca ne kadar insani hatalar yaptığını ve sonunda Rasulullah’ın terbiyesinde hiç de vesveselenmeden düzelttiklerini göreceksin….. >

tavsiyeleriniz, duanız için teşekkür ederim. Allah sizden razı olsun. Sormak istediğim başka bir şey daha var. Bana en sık gelen yellenme vesvesesi, bundan dolayı yenik düşünce abdestimi tekrarlıyorum. Yellenme nasıl olduğunda abdesti bozar? Kesin gaz çıktığında mı bozulur? Gaz çıkmadan ses gelse bozulur mu(bu bazen olabiliyor, nedenini bilmiyorum)?

Okudunuz mu?  Herkesin torpille alındığı bir kuruma torpil yaparak girmek caizmidir?

Yorum: Takıntı ve vesveselerle mücadele etme yöntemi

ACİLSERVİS
Tavsiyenin üzerine yine vesvese soruyorsun onaylamadığım mesajlarının hepsi de vesvese. En az ilmihali oku ve defalarca oku. Seslisi de sessizi de kokulusu da kokusuzu da gaz çıkışı abdesti bozar.

Bu kategoride yer alan Sevdiği insanla uzaktan bakışmalar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Takıntı ve vesveselerle mücadele etme yöntemi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.