Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Rüyada Birşeyin üstüne Bastırması

Rüyada Birşeyin üstüne Bastırması

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm. Çoğu zaman rüyamın sonlarına doğru üstüme bir güç bastırıyor gibi oluyor üstümde bir güç hissediyorum ve ben Ayetel Kürsi’yi okuyup kurtuluyorum sonra uyanıyorum. Sürekli böyle Ayetel Kürsi’yi okuyup kötü şeylerden kurtuluyorum sonra birden uyanıyorum. Bunun anlamı ne olabilir acaba


Yorum: Rüyada Birşeyin üstüne Bastırması

Omer Faruk
Aleykümselam,

Okudunuz mu?  Vesvese sadece şeytandan gelen fısıltımı olur ? okb'de vesvese midir?

Bu genellikle fiziksel rahatsızlıktan olur. Özellikle adet gören ve yeni doğum yapmış kadınlarda olur. Erkeklerde de aynı şekilde b12 eksikliğinden kaynaklanır. Bu bir tür halisünasyondur.


Yorum: Rüyada Birşeyin üstüne Bastırması

Kuldurdileyen
Eskiden yaklaşık 20 sene önce iyi tanıdığım birinin tecrübesini aktarayım. Dini yönünü bilmiyorum. Bu arkadaş biz nefes alırken o hep lailahe illlalah diyor sanki la ilahe illAllah alıyordu. Hatta gece uyurken bile la ilahe illAllah diyordu sabah kadar. Türkiye nin doğusunda kışın soğuk olduğu bir zamanda oldu bu olay. Sadece öğlenleri üniversite de verilen yemeği yiyordu. Sobası olmayan izbe karanlık bir yerde tek başına kalıyordu, gençti.
Bir gece yatarken üstüne bir karaltı çökmüş. Siyah duman gibiymiş. Vücudunu oynatamadığı gibi nefes almakta zorlanmış, gögüs kafesi sıkışmış. Sonradan bunun uykuda olduğunu anlamış. Bir başka bir şey gece bir şeyin geldiğini sesinden anlamış ama kalkmamış. Çalınacak bir şeyide yokmuş. Yatağından çıkmak da istememiş. Yaklaşan şey hızlıca üstüne atlamış gine aynı olay ve gine yaşadığının rüyada olduğunu anlamış. Bir başka gece bunu yine geldiğini sezmiş oüdtüne atlamadan kalkmış ve utanmıyormusun genç bir erkeğin odasına izinsiz girmeye demiş. Karşısındaki çirkin genç bir erkek gibiymiş ve o öyle şaşırmış ki hiç bir şey diyememiş çekmiş gitmiş bir daha da gelmemiş. Arkadaşım bunu da sonradan rüyada iken olduğunu anlamış ama gördüğü şeyler o kadar çok gerçek hayatteyken gördüklerine benziyormuş ki rüyayı ayırt edememiş. Bu arkadaşım rüyada dahi olsa günahı sevmedi. Orda bile bir günaha girmekten hep Allah a sığınırdı. Şükür o arkadaşım geceleri bile hallenmezdi. Olsa çok üzülürdü. İşte Allah ın yüceliğine bak ki Allah o arkadaşımı geceleri rüyasında bile üzmedi.

Okudunuz mu?  Kuranı kerimin içerdiği temel konular nelerdir?

Demekki arkadaşımın B12 eksikliği varmış. Ben soğuk veya çarşafını iyi sıkıştırmıyor, atar damaları sıkışıyor ya da kalp ritim bozuklukları var diye düşünüyordum.


Yorum: Rüyada Birşeyin üstüne Bastırması

Omer Faruk
Güzel kardeşim,

Allah bu tür hikayeler için CİN suresini, Felak ve Nas suresini indirdi. Size ve soran arkadaşa anlamını okumanızı tavsiye ederim. Bunların hepsi maalesef kişisel halisünasyonlar ve ispatlanamazlar. Erzurumda aldığım medrese eğitiminde hocalarımızdan bu işin aslını öğrenmiştik. Bu mesele karşısında iki tür alim vardı; birisi dua okuyup, muska yazarak çıkar elde edenler, bir de işin aslını bilip bu aşağılık işe üç beş kuruş için tenezzül etmeyip vatandaşı doktora yönlendiren saygıdeğer alimler. Ama yine de vatandaşın çoğu sahtekar, üçkağıtçı muskacılara gidiyordu. Ne yapalım herkes kısmetini topluyor, Selametle…

Okudunuz mu?  Sekerat ölüm anı ile ilgili hadisler

< Bir gece yatarken üstüne bir karaltı çökmüş. Siyah duman gibiymiş. Vücudunu oynatamadığı gibi nefes almakta zorlanmış, gögüs kafesi sıkışmış. Sonradan bunun uykuda olduğunu anlamış. Bir başka bir şey gece bir şeyin geldiğini sesinden anlamış ama kalkmamış. Çalınacak bir şeyide yokmuş. Yatağından çıkmak da istememiş. Yaklaşan şey hızlıca üstüne atlamış gine aynı olay ve gine yaşadığının rüyada olduğunu anlamış. Bir başka gece bunu yine geldiğini sezmiş oüdtüne atlamadan kalkmış ve utanmıyormusun genç bir erkeğin odasına izinsiz girmeye demiş. Karşısındaki çirkin genç bir erkek gibiymiş ve o öyle şaşırmış ki hiç bir şey diyememiş çekmiş gitmiş bir daha da gelmemiş. >

Bu kategoride yer alan İki evli bir adam ve bir hanımı vefat ederse şeriate göre mal dağılımı nasıl olur başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Rüyada Birşeyin üstüne Bastırması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.