Anasayfa
27 Aralık 2021, 23:24
missa02
Abone

Düğünde Gelinin çiçek Atması

Düğünde Gelinin çiçek Atması

Kayıtsız Üye
Düğünlerde gelin çiçek atıyomuş arkasına hangi kız alırsa ilk o evlencekmiş diye inanıyorlar. Bu saçmalığı türklerde yapıyomuş. Ama sorum şu ki: buna inanmaları küfür olurmu? Çünki gaybı sadece Allah bilir. Yani birinin o çiçeği tutmasıyla ona inanması küfürmü olur? Eğer küfürse, inanmayan türklerde var ama bunu inanmayarak ama ölyesine yapsalar bu küfürmü

Okudunuz mu?  Namaz kılmayanların duası kabul olur mu?

Yorum: Düğünde Gelinin çiçek Atması

vel Fecr
neye inandığının farkında olmayabilir.
bizim görevimiz bunun islamda olmadığını insanlara anlatmaktır.
islamda olmadığını söylediğiniz halde hala o inanışın peşindeyse ve bunu tasdikliyorsa bu mesele sıkıntılıdır.


Yorum: Düğünde Gelinin çiçek Atması

Omer Faruk
< Düğünlerde gelin çiçek atıyomuş arkasına hangi kız alırsa ilk o evlencekmiş diye inanıyorlar. Bu saçmalığı türklerde yapıyomuş. Ama sorum şu ki: buna inanmaları küfür olurmu? Çünki gaybı sadece Allah bilir. Yani birinin o çiçeği tutmasıyla ona inanması küfürmü olur? Eğer küfürse, inanmayan türklerde var ama bunu inanmayarak ama ölyesine yapsalar bu küfürmü >
Sevgili kardeşim,

Okudunuz mu?  Sekine duası Kuranın hangi cüzde ve hangi sayfada?

Dinin temel anlayışı kimin kafir olduğunu aramak değil, neyin İslam olduğunu öğretmektir. O’nun için Allah besmeleye RAHMAN ve RAHİYM sıfatını layık görmüştür. Soruna gelirsek, kişilerin niyetlerini bilmedikten sonra bu tür davranışları kafirler de yapıyor diyerek müslüman KAFİR olmaz.

Maalesef günümüzde her gördüğü sembolü küfür sembolü sayıp, bunu yapanı da hemen TEKFİR ile suçlayanlar var. Bir müslüman bugün kafir gibi pantolon giyiyor mu? giyiyor, etek giyiyor mu giyiyor, onun yaptığı gibi düğün salonlarında düğün yapıyor mu yapıyor. Öyleyse kafir mi oluyor?

Okudunuz mu?  Deyimlerin konularına göre sınıflandırılması

Tabii ki HAYIR! Bir müslüman ancak kafirin akidesini/imanını kabul etmek amacıyla ona benzemeye çalışır ve bunu da diliyle İKRAR ederse kafir olur. Bunun dışında yaptıkları islam’a aykırı ise ancak GÜNAH işlemiş olur.

Biz müslümanların kültür hayatına dair özgün çalışmaları olsa, kendi giyisi kültürümüzü yeniden inşa etsek, kendi müzik kültürümüzü (haramsız, günahsız) yeniden inşa etsek, kendi eğlence kültürümüzü yeniden inşa etsek daha güzel olur.

Okudunuz mu?  Kuran ögretmenin fazileti nedir?

Kur’an’ı incelediğimizde, Kur’an Mekkeli Müşrik kültürün %15’ini değiştirmiştir, %85’i aynen kalmıştır. Çünkü Kur’an’ın amacı bir kültürü toptan değiştirmek değil onda şirke sebep olan kültürü ortadan kaldırmaktır. Kabenin içindeki putları kırmış ama dışındaki örtüye karışmadığı gibi kabenin anahtarı bu işi yapan bir müşrike teslim edilmiştir. Oruç, namaz, kurban, hac aynen kalmış, içindeki şirk unsurları temizlenmiştir. Toplumda düğün, giyinme, müzik aynen kalmış içindeki şirk unsurları temizlenmiştir.

Okudunuz mu?  Eşim telefonda kizarak seni bosuyorum seni bosuyorum seni bosuyorum dedi. Pişman oldu ne yapmamiz gerek?

İşin temelini kavramaya yönelik okumalar yaparsanız bu tür soruların cevabını siz de bulabilirsiniz.

Selametle kardeşim.


Yorum: Düğünde Gelinin çiçek Atması

seyit gazi
müslümana yakışmaz sözü müslümanlar için hiçbir şey ifade etmiyor değil mi ?

Bu kategoride yer alan Kadınlar pantolonla eşofmanla namaz kılabilir mi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Düğünde Gelinin çiçek Atması Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.