Anasayfa
1 Temmuz 2022, 11:33
sizden94
Abone

Gelinin ayrı ev istemesi

Gelinin ayrı ev istemesi

SerkanAktas
Selamun Aleykum kardeslerim,

Ben babama hep "Ben seni birakmam. Seni kabul etmeyen bir kiz ile isim olmaz" derdim. Babami çok seviyorum. Bu zamana kadar çok denedim evlenmeyi. Fakat ne anne baba, ne akraba, ne komsu tarafindan doğru dürüst yardim gelmedi. Hepsi "kendin ara bul" dediler. Önüme bir kaç secenek cikti. Ben babama hep "ben seni birakmam. Seni kabul etmeyen bir kiz ile isim olmaz" derdim. Fakat ne yazikki önüme cikan kizlarin hepsi "kendi evimi" isterim dedi, dindar olanlarida. Malesef dindar bir kiz ile evlendim, ve malesef baska bir eve tasiniyoruz. Babam ve kizkardesim yalniz kaliyorlar. Bu duruma çok üzülüyorum, cünki Babam ile kizkardesimi sirtüstü biraktigimi düsünüyorum. Keske diyorum, evlenmeyip, Babam ile kizkardesimle kalip, onlarin yaninda bulunsaydim. Simdi kiz kardesim için çok zor. Cünki Babamin bizden baska ona bakacak kimsesi yok. Kizkardesim bakiyor. Bundan dolayi kizkardesimin evlenmesi zor, cünki evlenecegi koca Babamida kabul etmesi gerekiyor. Öyle kocada bu devirde zor bulunur. Bu yüzden kiz kardesimede agir bir yük yükleyip haksizlik yaptigimi düsünüyorum, evlenerek. Bu durum beni çok üzüyor.

Okudunuz mu?  Said havva

Bu durumum hakkinda ne düsünüyorsunuz kardeslerim? Sizce ben zulmettimmi, yanlismi yaptim? Siz benim durumumda ne yapardiniz?


Yorum: Gelinin ayrı ev istemesi

Hoca
Ayrı eve yerleşmek daha uygundur ama babanızı da ihmal etmeyin.
Bacımızda evlensin sonra yakınınıza yerleştirin ve sürekli ona hizmet edin.

Okudunuz mu?  Evleneceğim kız bazı sorunlarım var ne yapabilirim?

Yorum: Gelinin ayrı ev istemesi

Kayıtsız Üye
Babanız düşkün mü? Yatalak mı? Eğer öyleyse eşinize zor olur. Ayrı ev istemek hakkıdır eşinizin. Kızkardeşiniz de evlenebilir. Kendinize yakın bir yerde ev tutup yakınınıza alırsınız babanızı ilginizi eksik etmezsiniz.

Büyük konuşmuşsunuz zamanında konuşmasaydınız keşke.

Eşiniz dindar bir hanımsa dediğiniz gibi aile mutluluğunuz için vazifelerini bilir ve elinden geldiğince yemekti çamaşırdı temizlikti yardımcı olur babanıza. Yetişemediği yerlerde bir yardımcı ayarlarsınız eşinize veya siz yardım edersiniz. Vicdansız bir hanım olduğunu düşünmüyorum bugünün yarını da var.. kendi ana babası da var.. tatlılıkla çözmeye çalışın bu meselenizi hanımınızı kırmadan. Eğer zıtlaşıp kalbini kırarsanız aile saadetiniz de bozulur eşinizle birbirinizden de soğursunuz. İnşAllah faydalı olabilmişimdir. Selametle..

Okudunuz mu?  Bir Bayanın zihinsel engelli birine yardım amçlı vs.dokunması haram mı?

Yorum: Gelinin ayrı ev istemesi

SerkanAktas
Bilmiyerek büyük konusmus olabilirim evet. Fakat bu devirde, kayinbabasinin evinde kalacak bir gelini bulmak çok zor. Ne yapayimmi be kardesim. Basta herseyi düsünemedim, düz düsündüm. Allah muhafaza digelim Babam vefat etti. Kiz kardesim yalniz yasayamaz, evde korkar. O durumda ben kiz kardesimle ayni evde kalmak zorunda olurum, ve gerekirse Allah muhafaza bosanirim, cünki kiz kardesim tek basina yasayamaz ve onu yalniz birakirsam ona büyük bir zulüm olur.


Yolcu35
Kızkardeşinizi neden yalnız bırakasınız öyle bir durumda kardeşim? Eşinizin dindar bir hanım olduğunu söylüyosunuz. Dindar hanım da vicdanlı ve merhametlidir. Bacınıza ve babanıza bakmakla yükümlüsünüz zaten. Kardeşiniz elbet öyle bir durumda sizinle yaşar. Tabi dengeyi siz kuracaksınız. Eğer huzurunuzu kaçıracak ve yuvanızın temellerini sarsacak şeylere sebep olursa siz buna göz yummayacaksınız. Adaletli olacaksınız. Kadınlar arasıda genelde bir güç savaşı ve kıskançlık oluyor ne yazık ki.. herkes haddini bildikten sonra mutlu huzurlu yaşarsınız.

Okudunuz mu?  Sarhoş etmeyen İçkinin az'ı helal mi? içki sarhoş ettiği için mi haram?

Fakat siz çok karamsarsınız. Hep kötü yönünden düşünüyorsunuz. Eşiniz hanımefendi adına üzüldüm şahsen. Kadın baştan ayrı ev istediğini söylemiş. Kabul etmeyip evlenmeseydiniz madem. Öyle olmazsa boşarım böyle olmazsa boşarım.. ne kadar ayıp ve yanlış bir düşünce şekli. Boşamak için mi evlendiniz kadıncağızla? Şu yazdıklarınızı okusa ne kadar sarsılır üzülür..

Okudunuz mu?  Gusül abdesti ve tekrar tekrar alma vesvesesi

Tatlı dille ve nezaketle eşinize istediğinizi yaptırabilirsiniz diyorum. Bu böyledir çünkü. Siz onu baştacı ederseniz o da size itaat eder.


SerkanAktas
Selamun aleykum kardesim. "Evlenmeseydin" diye büyük konusma lütfen. Bu devirde, ayni evde yasamayi kabul edecek bir gelin bulmak çok zor. Evlenmek zorundaydim cünki yasim geciyor. Napsaydim hiç evlenmeseymiydim? Herkez kendine Müslüman diyor, fakat icraate geldimi nefis öne geciyor. Bu evliligimle kiz kardesime zulüm yapip onu sirtüstümü biraktim diye kendimi yiyip bitiriyorum.


Kuveys
Öncelikle aleyna ve aleyküm selam.Kardeşim evlilik bir müessesedir.Ayrı eve çıkmakta sakınca yok.Lakin vicdanen rahat değilsin belliki.Hanımına onun aynı duruma gelebileceğinide hatırlat.Oda evlat ve oda anne olacak ki dindar diyorsun.Bir kadın ne kadar dindar olursa olsun nefsen daha kuvvetlidir ve nefis şeytandan daha büyük bir düşmandır.Nefsin en büyük düşmanıda imandır,kalptir.Kalbini yumuşatmaya bak hanımının.Dediğin gibi herkes lafta müslüman lafının arkasında bir adım dururum.Ama müslümanlığın seviyesini yargılamakta bizim haddimiz değil. Su, geminin içine girerse onu batırır. Altında bulunursa, onu yüzdürür. nefse hakim kimse dindardır,imanlıdır.Eşinin imanının dile getirebilecek kadar şahidiysen zaten bu konuyu ona açmakta şüphe duymamalısın.Açtın kabul etmediyse eşinin nefsinden şüphe et.Ki bu boşanmaya sebep değil.Nefis köreltilir bişey.Allah fıtrata üç şey vermiştir;Kalp,akıl,nefis.Kalp ile aklını doğru kullanan nefsi köle eder.Ve kardeşim ne kadar kadınlar merhametli denilse de Şeytan, insanları aldatmak için Cenab-ı Haktan bir takım tuzaklar ister. Kendisine altın, gümüş, at, yiyecek-içecek, elbise, şarap ve çalgı gibi şeyler verilir. Bunlardan o derece hoşlanmaz. Fakat kadın da verilince, şeytan sevincinden ellerini çırpıp oynamaya başlar. burada kadın nefsen her türlü şeyi simgeler.Arzular,güç,mal mülk sahipliği vs gibi.İşin zor demeyeceğim.Allah herşeye gücü yetendir.Salih kulunun yanındadır.Niyetin Allah rızası yolunda.Hiç şüphem yokki eşinin içindeki iman nefsi yola getirebilir.Ve kız kardeşine öyle bir eş bulacağına ilk başta öyle bir evlat olmaya çalış.Erkek evlat sensin,kadının boynuna yıkılmamalı böyle birşey.En kötü ihtimal maddi durumun varsa yanına yakın bir konuta yoksa oturdukları konutu satıp yine yakın bir konuta al.Eşin Allah ın izniyle 30 40 yıl yanında olur İnşAllah.Ama insan ömrü işte baban için aynı şeyi diyemem.Eşinin rızasını zaman içinde alabilirsin ama babanınkine fırsat kalmaya bilir heleki vicdanın seni isyana kadar sürükleyebilir.

Okudunuz mu?  Kızların rüyada cinsellik görmesi

Yolcu35
Aleyküm selam kardeşim de konuların ve yazdıkların ortada. Eşine boşanalım bile demişsin. Dediğin ve yaptığın birbirini tutmuyor. Yaşım geçiyo diye evlendiniz ee şimdi de benim gibi kafası bozukla ömür geçmez boşanalım diye kadına tutturmuşsunuz. Bende o zaman evlenip de kızın da günahına girmeseydiniz dedim.

Okudunuz mu?  Rüyayı Kendimiz Yorumlayabilir miyiz?

Kardeşinizi neden yüzüstü bırakasınız? Hep kafada kuruyosunuz. Şeytan oyun oynuyo sizle. Çok vesveseli ve evhamlısınız. Bunlar hiç iyi değil. Allah size şifa versin ve evliliğinize sahip çıkın inşAllah..


Kayıtsız Üye
Öncelikle aleyküm selam cevap vermeden duramadım okudum metini şöyle bir şey var ki babada annede tüm evlatlara haktır bakılır ama aile içinde kız çoçuğundan erkek çoçuğun yüklenmesi haktır çünkü kız kardeşi alan adam ne olursa olsun bakmak istemez kardeş ne olursa olsun ha benim anama babamada baksın diye elinden geleni yapar sizin anneniz yoksa bu kayınbabaya bakmak eşinizin yani gelinin hakkıdır bu şekilde ağırlıklı bende bir evin geliniyim bendede bu durum benim erkek kardeşim yok ama benim eşim hertürtü yüklenmesi gerekiyo annemlerede annesigilede benimde aynı şekilde öyle o sorumluluğu almam gerek 🙂

Okudunuz mu?  Hatimle kılınan sabah namazı

MutluAy
Evin gelini kocasının anne babasına bakmakla yükümlü değil. Eğer yardımcı olursa tabiki Allah katındaki değerini yine Allah belirler. Anne babaya hizmet erkek çocuğunun üzerinedir. Kız kardeşin evlilik çağına gelmişse evlenmesi üzerine farz olur.


ayrı ev isteyen gelin

Bu kategoride yer alan Günahı önemsememek dinden çıkarır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gelinin ayrı ev istemesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.