Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
missa02
Abone

Namazda ğayın Harfini Ayın Olarak Okumak

Namazda ğayın Harfini Ayın Olarak Okumak

Kayıtsız Üye
arkadaşlar ben namazda "mağdubi" diyemiyorum heyecan oluyor o kelimeye gelince ayın gibi çıkıyor .arka arkaya sureyi tekrar okuyorum tam çıkarabiliyor muyum bilmiyorum, ince çıkıyor ğayın harfi. Ğayın harfini Ayın gibi çıkarmak namazı bozar mı?

Okudunuz mu?  Şahitsiz nikah olur mu ?

Yorum: Namazda ğayın Harfini Ayın Olarak Okumak

Omer Faruk
< arkadaşlar ben namazda "mağdubi" diyemiyorum heyecan oluyor o kelimeye gelince ayın gibi çıkıyor .arka arkaya sureyi tekrar okuyorum tam çıkarabiliyor muyum bilmiyorum, ince çıkıyor ğayın harfi. Ğayın harfini Ayın gibi çıkarmak namazı bozar mı? >
Birşey olmaz kardeşim, bir arap gibi telaffuz etme zorunluluğumuz yok. Her dilin bir gırtlak yapısı vardır, yapabildiğin kadar yeterlidir. Kendini zorlayıp vesvese yapma… Allah namazlarınızı kabul etsin.

Okudunuz mu?  Peygamber efendimizin teyzeleri kimlerdir

Yorum: Namazda ğayın Harfini Ayın Olarak Okumak

Tohat
Şafii mezhebinde fatiha suresinin doğru telaffuz edilmesi şarttır. Bir harfe bile yanlış okunursa tekrara edilmesi gerekir. Peltek konuşan insanlar dili kusurlu olan insanlar bundan müstesnadır.

Bu kategoride yer alan Su kaçmaması için kulağa sokulan vazelinli pamuk/kağıt havlu/mendil orucu bozar mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda ğayın Harfini Ayın Olarak Okumak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.