Anasayfa
7 Mayıs 2021, 7:12

Baskı Altında Hak Helal Etmek

Baskı Altında Hak Helal Etmek

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar öncelikle Selamın Aleyküm. Geçtiğimiz günlerde başıma bir kaza geldi ve bu kaza sonucunda karşımdaki kişi tamamıyla haksız olmasına rağmen kendisini haklı olarak görüyordu. Olayın yaşandığı yer de ıssız bir yerdi ve bu olaydan sonra karşımdaki kişi "Bak ben zaten sinir hastasıyım. Olay daha da uzamasın daha büyük bir kaza çıkmasın hakkını helal et." diye tehdit edercesine helallik istedi. Orada baskı altında olduğum için ve olayın daha da uzayıp kavgaya dönüşmemesi için hakkımı istemeden de olsa helal ettim.(Adam baya iri yarı bir adamdı) Ben şu anda hakkımı haram edebilir miyim yoksa o konu kapanmış mıdır?

Okudunuz mu?  Cünüp insanın elinin değdiği de mi pis olur?

Yorum: Baskı Altında Hak Helal Etmek

muvaffak
Konunun kapanması diye bir durum yoktur. Sorgu/hesap gününde kişilerin karşı karşıya getirilip helalliğini tekrarlaması gerçeği unutulmamalıdır. Bizlerin bedenlerini yaradanın ruhlarımızı ve düşüncelerimizin de en derinlerine kadar yarattığı hakikatini unutmamak gerekir. Cebir ile alınan helallik açık bir şekilde sözde helal eden kişinin kalbinde gerçekten helallik olmadığı gibi, kalplerimizden ve yapıp ettiklerimizin hepsinden haberden olan Rabbimizin yanında da helallik sayılmayacağı bir gerçektir.

Okudunuz mu?  Bebek aldırmak günah mı?

Yorum: Baskı Altında Hak Helal Etmek

Kuldurdileyen
Aleykümselam. Allahın adaleti baskı veya yalanla değiştirilemez. Allah hak sahibin hakkını zayi etmez. Hak kimdeyse alır hak sahibine verir. Kullar ne kadar fırıldak olursa olsun ne kadar insanlar arasında güçlü kabul edilirse edilsin Allah onu dar yerinden yakalar yüzü üstü yerlerde süreyerek hak sahibinin hakkını alır onun kaçmasına izin vermez.

Okudunuz mu?  Kadın hangi durumlarda mehir alamaz?

Yorum: Baskı Altında Hak Helal Etmek

dursiye ünsal
Hocam benim çok canımı yakan biri var doğdumdan beri bana gün yüzü göstermedi . Benden helalik istedi ama zorla çünkü istedikleri şey olmayınca çeşitli yollara başvuruyorlardı helal etmesem anneme şiddet uyguluyacaklardı evden atacaklardı bende kabul etmek zorunda kaldım ama içim hiç rahat değil ve o kişiden nefret ediyorum sizce helal midir

Okudunuz mu?  Çelik yüzük takmak erkeğe haram mıdır

Hocam benden helallik istedi yalnız ben hiç helal etmek istemediğim halde bana baskı yoluyla zorla helal etmek zorunda bıraktılar eğer helal etmeseydim işin içine şiddet bile girebilirdi ben evet dedim ama şimdi ise kendimi çok suçlu hissediyorum sizce hakkım helal olmuş mudur?

Bu kategoride yer alan Seccade serili kalırsa şeytan namaz kılar hurafesi başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Baskı Altında Hak Helal Etmek Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.