Anasayfa
21 Aralık 2023, 23:09
sizden1
Abone

Hak helal etmek.

Hak helal etmek.

armoni
Eşimle boşandık yakın zamanda.28 yıllık evli idik. Eski kayınvalidem hacca gidecekmiş. Yalnız ben onun bu evliliği kurtarma adına hiç bir gayret göstermediğinden dolayı hakkımı helal etmedim. Boşanmaya kadar kendisiyle hiç bir sorun yaşamamıştık.Doğrumu yapıyorum veya Onun hacca gitmesi ayrı bir konumudur. Bilemedim. cevaplarsanız memnun olurum.


Cevap: Hak helal etmek.

bafralıemre
Onun evliliğinizi kurtarma adına çaba göstermesi gerekirdi tabi ama siz madem boşanmak istemiyordunuz da ne için boşandınız kayınvalidenize mi güvendiniz ben ben boşanayım da o bişeyler yapar arayı düzeltir diye bir kere dinimiz boşanmaya karşı neyse hak konusuna gelince bizle haklarınızı helal etme taraftarlarıyız çünkü Cenab-ı Mevla sen hakkını helal etmezsen sadece sana ahirette hakkın kadar sevab verecek ama edersen mükafatı daha çok olacak ve kayınvalidenizin hacca gitmesi ayrı bir konudur Bir farzı ihya etmek için gidiyor ve desdek olmanız lazım çünkü bozuk bir devirde yaşıyoruz bid’atderin zirve yaptığı Ahir Zaman içindeyiz Allahu Teala Celle Celaluhu size mükafatını fazlası ile verecektir

Okudunuz mu?  Şeytanın tövbe etme imkanı var mıdır şeytana bela okumak caiz midir ?

Yanıt: Hak helal etmek.

armoni
cevabınız için teşekkür ederim.Eşimin inadı ve hırsı yüzünden boşandık.İnternet yüzünden tartıştık ve beni öldürmek istemişti.Ama ben kaçmayı başardım.Bana hırsını boşanmadan alamayacağını söyledi. Çok yanlış anlamalar ve ifadeler vardı.Özeline girdiğim için çok kızdı.Ben bu devrede kayınvalidemden banada söz hakkı vermesini beklemiştim. Ama hiç olmadı.Ben mecbur kaldım boşandım.İnşAllah bana hırsı geçmiştir.Allah hakkımızda hayırlı etsin.Diğer konuda sizi dinlicem Allah razı olsun..

Okudunuz mu?  Oyunlarda hile kullanmak .

Soru: Hak helal etmek.

bafralıemre
kardeşim eşiniz islamda evliliğin ne olduğunubilmiyormuş demek ki çünkü karı koca bazı alimlerce birbirinin mahremi sayılmışlar birinin özeli diğerininde özeli olmalıdır aynı yastığa baş koymak bazı fedakarlıklar gerektirir selam ve dua ile kalın vesselam


uxgxuxrx
selamunaleyküm tanınan kişilerden hakkı olmasa bile helallik istemek iyimidir ? vede helallik isterken utanmadan çekinmeden nasıl helallik alınabilir ?

Okudunuz mu?  Huriler Niçin Yaratıldı?

tekturk
Helallesmek her zaman iyidir , arkadaşlarınla olsun komsu, akrabalar olsun vedalasirken helallesmekde iyidir , cünkü bizler bilmeden karsimizdakinin kalbini kirmis olabiliriz sözlerimizle olsun , davranisimizla olsun..


Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatuhu,
Sevgili hocalarım, Birisiyle helalleşmem gerek. Mesela şimdi internette mesajlaşıyoruz. Ben ondan orada helallik istedim. O da helal ettim dedi diyelim. Ama kalben helal etmedi. Bu durumda o hak helal mi haram mı olmuş oluyor?

Okudunuz mu?  El-veledü sırrı ebîhi (Çocuk babanın sırrıdır)

bbgbbg
Ve Aleyna Aleykümüsselam ve Rahmetullahi ve Berekatühü
Kardeşim sen bunu düşünüp kafana takma.Çünkü sana samimi olarak söylüyor gibi gelse de içinden gelerek söylememiş olabilir.Adamın içinden geçeni düşünmeye kalkarsan işin içinden çıkamazsın.Kalplerin özünü Allahu Teala bilir.O yüzden sen helallik almaya çalış.Gönüllerini hoş tut,iyilik yap.Gerisini Allah’a(azze ve celle) bırak.

Okudunuz mu?  Haftada 1 kez gusul abdesti

Hoca
< Ama kalben helal etmedi. >
Kalben ne yaptığı sizi bağlamaz, önemli olan sözü veya yazısıyla helal ettim demesidir.


Kayıtsız Üye
Tek başıma düşünürken biri hakkında hakkımı helal ediyorum dedim Allah’tan başka hiç kimse duymadı ama sonra yapılanlar aklımdan çıkmayınca pişman oldum helallikten vazgeçebilir miyim ?


arifselim
Tek başına da olsan birine hakkını helal etmen geçerli olur. Pişman olmakla o hak geri alınamaz. ayrıca affeden ve hakkını helal eden kişi sevap alır. Belkide Allah o kuluna çok daha fazlasını ve çok daha hayırlısını verecektir. Bazen nefse zor gelse de karşılığını Allah’tan beklemek en doğrusu olur.

Okudunuz mu?  Çaresizim ne yapacağımı bilmiyorum

Kayıtsız Üye
Selamün aleyküm hocam boşanma konusunda sert eleştirmişsiniz. 28 sene az bir zaman değil hiç kimse özellikle bayanlar bu zamana kadar geldiğine göre zor durumda kalmıştır. Birde evlilikte karı kocanın özeli olmaz. İşte yuvaların yıkılmasının sebebi benim özelim dendiği zaman evlilik bitiyor. Aile bireyleri her konuda birbirlerine karşı açık olmalılar. 25 sene hiç bir şekilde telefonlarını bilgisayarını falan kurcalamazdım çünkü birbirimizin herşeyini biliyorduk. Son zamanda şifreler falan garip tavırlar olunca telefonunu açmaya çalıştım. Çünkü önceden şifre yoktu. Şifreli olunca bloke oldu. Benim özelimi kurcalıyor diye boşamaya kalktı. Ben boşanmak istemedim halde dava açtı. Çünkü sevgilisi varmış. Hatta evi terk etti . Kayınvalidemle hiçbir sorunum yokken durumu bildirmek için aradığımda sebebini öğrenip barıştırsınlar diye. Çünkü annesinin sözünü dinleyen insandı. Söylediği söz oğlumun peşini bırak. Kocanı elinde tutaydın. Biz ne yapalım. Boşan arama dedi. İki ay sonra kanser hastası olmuş. Beni çağırttı helallik istedi. Helalliği verdim. Çünkü kayınvalidenin burfa kabahati yok çünkü koçanla kaynaklı olduğu için büyüklük sende kalsın. Kayınvaliden olarak değil Allahın kulu olduğu için affet . Hayırlı günler.

Okudunuz mu?  Ölüm esnasında şeytan, kişinin imanını almak için gelir mi?

18-Unexpected
Birisi vefat etti diyelim ve bu adam çok iyi kalpli ve herkese yardım etmeye çalışan ve aynı zamanda da ibadetini vs. yerine getiren bir kişi olsun. İmam "Hakkınızı helal ediyor musunuz?" dediğinde oradan birisi çıkıp sadece öylesine "Helal etmiyorum." deyince o ölen kişi sırf helallik meselesi yüzünden cehenneme mi gider yoksa yalan attığı için hakkını helal etmeyen kişiye sıkıntı mı olur?

Okudunuz mu?  Namazda yanlış okumak

Kayıtsız Üye
bir insan hakkını helal etmediğini söyleyebilir veya hakkını helal de etmeyebilir ancak sonuçda bu insanın hakkı olup olmadığını değerlendirecek olan Allah avc dir. eğer hakkı varsa cenaze sahipleri, neymiş hemşerim hakkın ne istiyorsun söyle de yardımcı olalım diyebilir veya zaman içerisinde bu insan yumuşayabilir veya hesap günü hakkını helal edebilir. eğer hakkı yoksa da yokdur, helal etse ne olur etmese ne olur.

Okudunuz mu?  Boya lekesi gusül abdestine mani midir

hak helal etmek

Bu kategoride yer alan Ölüm korkusunu yenmek için dua başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hak helal etmek. Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.