Anasayfa
10 Kasım 2021, 10:20
aile
Yönetici

Evliliğimi Kurtarabilmek İçin Nasıl İbadet Etmeliyim

Evliliğimi Kurtarabilmek İçin Nasıl İbadet Etmeliyim

umman
2 yıllık evliyim fakat evlendiğimiz günden beri sürekli tartışma yaşıyoruz. kocam ben ona yükmüşüm gibi davranıyor. sürekli her konuda eşit olmamızı bekliyor. İkimizde çalışıyoruz fakat beni ise getirip götürme konusunda yardımcı olmasını istediğimde mecbur değilim diyor.

Okudunuz mu?  Boşanmanın nedenleri!

Ayrıca eşimin ailesiyle de aram iyi değil..karşılıklı kavgamız olmadı ama aileme karşı kötü davranışta bulundular ve eşimle aramız bozukken barışmamızı istemiyorlar ve barışırsa eşime kusuyorlar.

Bu yüzden evliliğimizin bu noktaya gelmesinde ailesini de suçluyorum. 9 aydır ayrıyız. dava açılmadı. eşim eve gelmeni istiyorum diyor. ama bunu için uygun şartları sağlamıyor ve önceden yapılan davranışların tekrarlanmayacağına karşı ona güvenim yok.

Okudunuz mu?  İslamda Evliliğin Evlenmenin Gayesi Nedir Neden Evlenilir

Evliliğiminde bitmesini istemiyorum. nasıl dua etmeliyim? Yaşananlardan dolayı benimde fevri sınırlı hareketlerim oluyor eşime karşı sonra pişman oluyorum bu davranışlardan nasıl kurtulabilirim? Ailesiyle görüşmem günah olur mu? Kusura bakmayın uzun yazdım.


Yorum: Evliliğimi Kurtarabilmek İçin Nasıl İbadet Etmeliyim

seyit gazi
bunlar eşinizle konuşmanız gereken hususlar evet evlilik hayatında insanlar çoğu şeye mecbur değiller bunları kendilerinde görev olarak gördüklerri zaman bunu yerine getirselerde ileride bu durum başka problemlere sebeb olabilir ama eşler bunu görev olarak görmeselerde ellerinden geldiği kadarını yapacaklardır

Okudunuz mu?  Erzurumlu İbrahim Hakkı Hz.zevce ile sohbetin edepleri

genelde eşlerin aileleri birbirleriyle anlaşamazlar, ortada ciddi bir durum yokken bunun üzerinde fazla durmayın. sonuçta insanla uğraşmak zordur hatta imkansıza yakındır. siz kendi yuvanıza, işinize, gücünüze, keyfinize bakın. saygılı kalmaya bakın.

eşiniz eve gelmenizi istiyorsa, sizde bunu istiyorsanız; bu durumda benim aklıma gelen en güzel ibadet, eşinizin yanına gitmenizdir. gerekiyorsa karşılıklı çekinceleriniz bunu birbirinizle konuşun, gerekiyorsa özeleştirilerinizi de tek taraflı suçlamaya döndürmeden kendinizi ezmeden birbirinize dile getirin. maksat suçlamak ezmek veya kendi isteklerinizi önemsememek değil maksat karşılıklı bunları konuşmak.

Okudunuz mu?  Erkekler eşlerine nasıl davranmalı? Marifetname den

Yorum: Evliliğimi Kurtarabilmek İçin Nasıl İbadet Etmeliyim

Vuslat79
Önde kocası arkada karısı yaninda çocukları ile namaz kılınan ev ne güzel bir evdir. 40. "Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri namazı devamlı kılanlardan eyle; ey Rabbim! Duamı kabul et

Bu kategoride yer alan Boşanmanın nedenleri! başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Evliliğimi Kurtarabilmek İçin Nasıl İbadet Etmeliyim Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.